obi-wan Написано Април 16, 2012 Пријави Подели Написано Април 16, 2012 Информиши се мало о дешавањима у Сребреници. Можеш погледати и онај норвешки документарац. Imas li neki link za taj dokumentarac? Moze i na PP... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 16, 2012 Пријави Подели Написано Април 16, 2012 Imas li neki link za taj dokumentarac? Moze i na PP... I meni bi trebao ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 16, 2012 Пријави Подели Написано Април 16, 2012 Кирил је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Април 16, 2012 Пријави Подели Написано Април 16, 2012 И онда им је Алија дао независност... КАКВУ НЕЗАВИСНОСТ? КРВАВУ БРАЋО БОСАНЦИ, КРВАВУ НЕЗАВИСНОСТ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Април 16, 2012 Пријави Подели Написано Април 16, 2012 Ne postoji dokaz da je on tako nesto naredio.Njemu je general Mekenzi cestitao na briljantnoj akciji osvajanja Srebrenice u kojoj su se krili ,,heroji,,,koljaci iz Bratunca,Kravica koji su godinama terorisali i ubijali srpski zivalj. Nekako me to ne čudi. Naum mi pade da je g, Mekenzi učestvovao u silovanjima muslimanki. A čestiti na učinjenom genocidu može samo osoba bolesnik. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 16, 2012 Пријави Подели Написано Април 16, 2012 Nekako me to ne čudi. Naum mi pade da je g, Mekenzi učestvovao u silovanjima muslimanki. A čestiti na učinjenom genocidu može samo osoba bolesnik. vidim ja da tebi svasta pada na pamet samo jedno ne-ISTINA. Manolis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Април 16, 2012 Пријави Подели Написано Април 16, 2012 Imas li neki link za taj dokumentarac? Moze i na PP... Evo ima: I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Април 16, 2012 Пријави Подели Написано Април 16, 2012 vidim ja da tebi svasta pada na pamet samo jedno ne-ISTINA. Zezaš: Autor: Portal Jutarnji.hr Objavljeno: 14.10.2006 BiH istražuje optužbe da je MacKenzie silovao zatočenice Kanadsko ministarstvo obrane ustalo je u obranu svoga generala Lewisa MacKenzieja, kojega u Sarajevu već godinama sumnjiče da je sudjelovao u silovanju Bošnjakinja u Vogošći kod Sarajeva. Nakon što je sarajevsko tužiteljstvo potvrdilo da je otvorena istraga protiv bivšega zapovjednika UNPROFOR-a u BiH, jučer navečer kanadsko je ministarstvo obrane objavilo da su optužbe za silovanja neutemeljene. - Nema nikakvih dokaza koji bi podržali takve optužbe - izjavila je glasnogovornica ministarstva Etienne Allard. Sarajevski kantonalni tužitelj Oleg Čavka prije nekoliko je dana potvrdio da je otvorena istraga protiv kanadskoga generala te da raspolažu svjedočenjima više žena koje tvrde da je on nekoliko puta dolazio u logor i silovao zatvorenice u bivšem svratištu Kod Sonje u Vogošći. - Istraga protiv generala MacKenzieja otvorena je određeno vrijeme. Dokaze o njegovu sudjelovanju u silovanjima počeli smo prikupljati prije nekoliko godina, ali on je ostao nedostupan našim pravosudnim organima. General MacKenzie, za kojega postoje dokazi da je znao za silovanja te da je i sam silovao, krije se iza međunarodnog imuniteta - ustvrdio je sarajevski tužitelj. Pravosuđe BiH nekoliko je puta tražilo dopuštenje kanadskih vlasti da ispitaju MacKenzieja, ali nikad nisu dobili odgovor. - Više žena svjedočilo je da je MacKenzie prisustvovao silovanjima te i sam silovao zatočenice. To, nažalost, nije dovoljno da kanadske vlasti ukinu imunitet tom 'mirotvorcu' i izruče ga vlastima BiH. Međunarodna zajednica savršeno je skrila svoj prljavi veš iz misije u BiH i ne vjerujem da ćemo ikad imati priliku uhititi MacKenzieja - rekao je Čavka. U knjizi "Molila sam da me ubiju", u kojoj su prikupljena svjedočanstva silovanih žena u BiH, nalazi se i iskaz žene koja je opisala kako je bila prisiljena na odnos s kanadskim generalom kako bi joj vratili dijete koje joj je bilo oduzeto nakon dolaska u logor. Banjalučke Nezavisne novine prenose pak da je Roy Gutman, dobitnik Pulitzerove nagrade za izvještavanje o srpskim logorima u BiH, u intervjuu za Magazin bošnjačke dijaspore u SAD-u lani rekao da je istraživao optužbe protiv MacKenzieja, ali nije našao dokaze za to. Snježana Pavić Copyright © Jutarnji list. Sva prava pridržana. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 16, 2012 Пријави Подели Написано Април 16, 2012 Je li Bosanac a sto se toliko plasite istine?Sto lepo ne kazete zrtvovali smo Srebrenicu ameri su to trazili da bi imali opravdanje da bombarduju srpske polozaje?PA bre ,,streljani,, iz Srebrenice vam i dan danas glasaju. aman Кирил је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 16, 2012 Пријави Подели Написано Април 16, 2012 sHa_sarcasticlol Cuj ovo ... BiH istrazuje eventualne zlocine ... a na zlocinu i nepravdi je nastala. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Април 16, 2012 Пријави Подели Написано Април 16, 2012 Pismo Mekenziju: Pripremio Emir Ramic Gospodine Mekenzi: Silovanje Bosnjakinja je kozmicki zlocin. Vase lazne izjave u vezi genocida nad Bosnjacima i agresijom nad BiH su sramne. Vase necasno ponasanje u BiH i vase lazi u vezi genocida nad Bosnjacima u Srebrenici osudjuju svi kanadski Bosnjaci i svi posteni i pravedni ljudi. Sramite se zbog vasih postupaka i izjava. Gospodine Mekenzi: Vase negiranje genocida nad Bosnjacima u Srebrenici, vase negiranje agresije na BiH, vase umanjivanje posljedica najveceg pojedinacnog zlocina protiv covjecnosti u Evropi poslije Drugog svijetskog rata i vasa produkcija i pretvaranje zlocinca u zrtvu je ravna zlocinu. Situacija u Srebrenici 1995. godine nije bila kako vi to kazete kompleksna. Bila je cista, jasna i jednostavna. Losi - agresor - zlocinac je dosao u Srebrenicu i BiH samo sa jednim ciljem da unisti dobre - zrtvu samo zato sto je ta zrtva i ti dobri svojom vjerom, nacijom, kuturom, duhvnim nasljedjem, jezikom i ljubavlju prema ideji Bosne i bosanskom duhu bili najveca prepreka zatiranju i unistenju drzave BiH i njenog drustva. Gospodine Mekenzi: Bosnjakinje su kroz svoje patnje, kroz odbranu svoje casti i vrlina postale dio otpora Bosnjaka, naroda koga su htjeli da uniste. Silovanje je zlocin protiv covjecnosti, zlocin protiv zene. Sta se to dogodilo sa Vama gospodine Mekenzi? Sta je sa Vasom savjescu? Sta je sa Vasom vjerom, koju, mislite, da slijedite. Pocinili ste nedjelo za koga treba da se stidite, za koga treba da odgovarate, jer silovana zena je mucenik cija patnja i trauma je nebeskih razmjera. Gospodine Mekenzi: Vjerovali ste i nadali ste se da se o vasem zlocinu nece nikada saznati, nece govoriti, nece pisati, bilo zbog straha, bilo zbog stida zene. Ali Bosnjakinja vise nema straha, nema ni stida. Doslo je vrijeme da se vi morate stidjeti i plasiti pravde. Bosnjakinje zele da osudom zlocina silovanja sprijece zlocin sutra. Bosnjakinje vjeruju u pokajanje, ali nada u bolje sutra trazi i kaznu u ime pravde do koje se dolazi jedino istinom. Borba Bosnjakinja za njihovo dostojanstvo, za njihovu punu slobodu je odbrana svake zene. Gospodine Mekenzi: Bosnjakinje objavljuju istinu, oslobadjaju istinu. Bosnjakinje se stide sto im je zlocin silovanja ucinjen. Ucinili ste zlocin silovanja i tako napali na svijetli obraz zene - Bosnjakinje. Gospodine Mekenzi: Vas zlocin silovanja je dokaz da je sistematska praksa silovanja koristena kao oruzije agresije i genocida i instrument etnickog ciscenja protiv zene - Bosnjakinje. Svojim zlocinom Vi ste pokazali da silovanje nije agresivna ekspresija seksualnosti, nego seksualna ekspresija agresije i genocida. Glavni cilj masovnog silovanja u BiH je bio ratna strategija da se ubrza protjerivanje Bosnjaka. Zato se zlocin silovanja nece presutjeti. Bosnjakinja je povrijedjena, ponizena i traumatizirana jer je zlocinom silovanja seksualni identitet i seksualna sposobnost zrtve degradirana i slomljena, a u bice zene - zrtve ugradjen strah. Bosnjacima i narocito Bosnjakinjama se nece desiti da ostanu bez istine o zlocinu kao temelju za buducnost. Gospodine Mekenzi: Vi ste uvrijedili i ponizili Bosnjakinje. Pocinili ste zlocin nad zenom, majkom zivota. Zlocin silovanja nad Bosnjakinjama je zlocin protiv porodice kao osnovne celije ljudskog zivota. Zlocin silovanja nad Bosnjakinjama je istovremeno i zlocin prema Bogu. U zlocinu se ocituje covjekova odredjenost Bogom. Stvoriteljom, pred kojim on odgovara za svoj zivot i djela, dobra i zla. Uvredu i bol Bosbnjakinje nose u sebi. Njihova uvreda i bol, njihove muke nece prestati sve dok vi ne budete optuzeni i osudjeni. Zena, Bosnjakinja, velika stradalnica nije unistena u agresiji i genocidu niti je postala manje vrijedna u sebi i za druge, u porodici i drustvu. Uzviseno dostojanstvo zene - Bosnjakinje, neduzne zrtve, izvor je jos veceg samopostovanja zene i daje joj neprolaznu vrijednost kod Boga i svih postenih ljudi. Ako su u ocima ljudskim bile kaznjenje, nada im je puna besmrtnost. Zlocinac je obiljezen znakom prokletstva na zemlji i na nebu. Iz zrtve zene - Bosnjakinje nice novi zivot, zenskih i muskih bica, njihovog zajednistva u pravdi i ljubavi. Emir Ramic Prepoznala sam kanadskog generala, Luisa Mekenzija Imao me je kao bespomocnu zatocenicu. Odlomak iz knjige Molila sam da me ubiju - zlocin nad zenom BiH u izdanju Centra za istrazivanje i dokumentaciju Saveza logorasa BiH Ujutro sam se probudila oko 6 sati, zbunjena, ne znajuci sta se to dogadja, sta mi je sa bebom, gdje se nalazi, da li ima potrebnu njegu, da li cuje ikada vidjeti.. Oko 13 sati jedan vojni policajac unio mi je jelo. Cijeli taj dan sam u sobi bila sama. Navecer, oko 21 sat u sobu je dosao major Vlado iz Vogosce i naredio mi da se spremim i podjem sa njim. Donio mi je jednu kesu u kojoj se nalazilo cisto, ali vec noseno zensko donje rublje. Kada sam se spremila, poveo me je do svog dzipa kojim me je, zajedno sa jos dvojicom vojnika, odvezao u jednu vecu vikendicu. Rekao mi je da, ukoliko zelim da se sretnem sa svojom bebom, moram biti veoma pametna, jer ce me u vikendici posjetiti jedan gospodin stranac, koji mi moze puno pomoci ako budem dobra prema njemu. Zakljucao me je u vikendicu koja se sastojala od veoma prostrane prostorije i sanitarnih prostorija u prizemlju i tri manje spavace sobe u potkrovlju. U vikendici je bio televizor i radioaparat. Bojala sam se svoga polozaja, a puno vise sam strepila sta mi je sa bebom. Oko 22.30 sati pred vikendicom se cula buka terenskog vozila. Ubrzo poslije toga, u prostoriju je usao strani oficir sa dva pratioca. Prepoznala sam kanadskog generala, Luisa Mekenzija, koji mi je prisao sa ispruzenom rukom, oslovivsi me sa "gospodjice" na engleskom jeziku. U drugoj ruci je drzao pupoljak crvene ruze, koga mi je prestrasenoj i nespremnoj "utrpao " u ruke. Dok je to cinio, iz sobe su izisli njegovi pratioci i zakljucali vrata. General Mekenzi me je pitao kako se zovem, odakle sam.... Sutjela sam i pravila se da nista ne razumijem. Slijegala sam ramenima i plahko uzmicala, dok mi je general Mekenzi nije rekao ne engleskom jeziku: "Gospodjice vi veoma dobro govorite engleski i vi sve razumijete.. Ovdje sam da vam pomognem . To je vas interes, a vi ste samnom da meni pomognete. To je moj interes. Ljubav vodjena interesom je najaca ljubav". Shvatila sam u kakvom sam se polozaju nalazila. Zatocena, odvojena od svoje devetomjesecne bespomocne bebe. Oboje smo bili bespomocni i zatoceni. Svako opiranje bilo je soludo. Opirala bih se , borila da sam bila sama, da od mene nije niko zavisio. Ovako, mislila sam na svoga sina i bila sam spremna podnijeti patnju i ponizenje i fizicku i dusevnu bol samo da bih se sastala sa njim, makar i u uvijetima zatocenja i neizvjesnosti koje zatocenje sobom nosi. Uz sund muziku iz Srbije, sa radija, general je parznio svoju strast, a ja branila svoju zatocenu bebu. Stisnutih zuba, stisnuta srca... To je trajalo sa manjim prekidima, vise od dvadeset dana. General me je posjetio 7-8 puta. Molila sam ga da utice na cetnike da mi vrate bebu i da nas oslobode. Uvijek je govorio: " Sutra, sutra, strpi se"... Nakon dvadeset dana iz vikendice su me u Vogoscu odvezli dvojica vojnika i predala majoru Vladi. U "Sonji" sam bila jos, oko deset dana, a zato vrijeme su me vise puta silovali i major Vlado i dva cetnicka vojnika. Mislim da je bio 21. juli 1992. godine, kada su mi cetnici u Vogosci predali moga sina. Bio je jako smrsao i oslabio. Sutradan, 22. jula 1992. godine, predali su nas vojnicima UNPROFOR-a, kojima je komandant bio, upravo general Mekenzi. Nije me general Mekenzi na seksualni odnos prisilio sakama. Nije me oborio. Sama sam legla. Nije me tukao, prisiljavao, ali me je imao kao bespomocnu zatocenicu.. Dok je izigravao oficirskog dzentimena sa ruzom, soba je bila zakljucana, a oko kuce je bila cetnicka, vojnicka straza. Ovo svjedocenje cinim bez iakve prisile, da odahnem, da mi bude lakse u zelji da se nekada sretnem sa generalom, Luisom Mekenzijem, posebno da mu javno na televiziji postavim nekoliko pitanja i da ga pogledam pravo u oci, u oci velikog prijatelja cetnocko-srpskih ratnih zlocinaca http://www.bosniak.org/vijesti_stara_arhiva.php?id=67 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 16, 2012 Пријави Подели Написано Април 16, 2012 Ko ovo pisao? Natasa Kandic?Sonja Biserko? Crveni Baron, Manolis and Кирил је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 16, 2012 Пријави Подели Написано Април 16, 2012 EMIR RAMIC’S HIDDEN AGENDA:SRDJA TRIFKOVIC….SEE NOTE PLEASE By Ruth King on March 1st, 2011 http://www.balkanstudies.org/articles/emir-ramic-jew-hating-fundamentalist EMIR RAMIC, A JEW-HATING FUNDAMENTALIST by Srdja Trifkovic WHY IS THIS VILE PURVEYOR OF ANTI-SEMITISM ON THE BOARD OF THE CANADIAN INSTITUTE FOR THE RESEARCH OF GENOCIDE?…. Emir Ramic, a Bosniak-Canadian activist, has two faces. In his “Western” guise he heads a Bosnian-Muslim propaganda front known as the Institute for the Research of Genocide – Canada. His true values and his Weltanschauung are revealed elsewhere, however: in the fact that he is a member of the editorial board and a regular contributor to the magazine Korak (“Step”), published in Sarajevo by the veterans’ association of the Bosnian-Muslim Army (ABiH). Korak is a morbidly antisemitic publication, imbued with the spirit of Islamic fundamentalism, as we are now able to reveal. The Board of Ramic’s “Institute” includes, amazingly, “Asaf Dzanic, chief editor of the magazine Korak, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina,” as well as Elie Wiesel and a few other deluded luminaries. The facts of this bizarre case defy belief. Emir Ramic’s magazine in its issue No. 13 has an interesting article, “Basic Principles of the Law of War in Islam” which asserts, matter-of-factly, that “Jihad is a just and legitimate fight against aggression and a struggle in protection of human rights and freedoms.” (p. 15) Dixit. On p. 93 of the same issue there is a breathtaking piece of anti-Israeli bile. It is in “Bosnian,” but even a non-native speaker will understand the title: IZRAELSKI RE®IM JE TERORISTICKI, by Fikret Muslimovic, a leading light of Ramic’s magazine. This article could have been published in Gaza; it is a tad too hard-core for Ramallah, though… In the same spirit, on p. 99 of the same issue we have another piece of Jew-hating venom: “Who is responsible for the blockade and massacre of the inhabitants of Gaza?” by one Reza Burdzi. If you watch the Palestinian Authority TV, you need not read it. Other issues of Ramic’s magazine are no less worthy of scrutiny, e.g. No. 14, which has Norman Finkelstein’s THE BLOODSHED IN GAZA. The late Chairman Arafat would be proud of “Korak” No. 16 (2009): PALESTINE AND AL-QUDS AS THE SYMBOL OF ALL MUSLIMS OF THE WORLD, by D¾emal Najetoviæ. Ramic’s magazine wholeheartedly supports “I’m-proud-to-be-a-holocaust-denier” Mahmoud Ahmadinejad. The Muslim veterans’ organ in its issue No. 15 has an Iranian propaganda diatribe, THE FAILURE OF THE ANTI-IRANIAN SCENARIO by Fariba Farshidi. Well worth a read for those proficient in “Bosnian,” although if you read the state-approved press in Farsi you need not bother repeat the experience. For the friends of Israel’s eradication from the map, Emir Ramic’s magazine 12: has a heart-warming article in issue No. 12: SIXTY YEARS SINCE THE PALESTINIAN CATASTROPHE, by Dr. D¾emal Najetovic. The list goes on, predictably, from one issue to another, from one author to another, from one lie to another, from one antisemitic and Serb-hating orgasm to another. The magazine site is hosted by the veterans’ association of the Bosnian-Muslim Army (ABiH). This site also includes some other articles with interesting titles, such as “Crimes Against Civilians in the Gaza Strip.” THIS is the real face and the hidden agenda of Emir Ramic’s “Canadian Genocide Institute.” As of now he remains on the editorial board of “Korak,” the magazine publishing this hate-filled drivel. As of now, Mr. Dzanic, editor-in-chief of the said publication, remains on the board of Amir Ramic’s “Canadian Genocide Institute.” Check out the links and other facts before they are removed, as they probably will be in view of Mr. Ramic’s pending (and well deserved) legal troubles. Elie Wiesel & Co. are in some interesting company indeed… +++++++ The leader of the “Genocide Institute”, Emir Ramic, who lives in Hamilton, Ontario (originally from Prijedor in Bosnia & Herzegovina) with his wife Kijana Jahic Ramic (originally from Bosanska Dubica in B&H), supports Ilija Jurisic, a Bosnian war criminal who was sentenced to 12 years in prison for attacking a Yugoslav Army column in Tuzla killing at least 51 people and wounding 50. Ramic also strongly supported Rasim Delic, a Bosnian Muslim general, in charge of the Mujahedeen division of “El Mujahid” during the Bosnian war, who was found guilty by the Hague Tribunal on the charge for failure to prevent or punish the cruel treatment of twelve captured Serb soldiers in the village of Livade and in the Kamenica camp (three incidents between 1993 and 1995). On Facebook, Ramic is also a member of a group called “Thank Allah I’m not Serbian” which has a burning Serbian and Israeli flag as a group picture. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Април 16, 2012 Пријави Подели Написано Април 16, 2012 Ne očekujem od nekih članova ovoga foruma da se suosječaju sa žrtvama jer bi i oni vjerovatno isto učinili ali nadam se da će svaki ženski glas članica ovog foruma, koje su istinske hriščanke zgrozit se nad ovim.Savjetujem svakome od vas da počitate knjigu "MOLILA SAM DA ME UBIJU" Knjiga sadrži svjedočanstva silovanih žena. Vi uvažene članice ovog foruma koje ste majke, kčerke , sestre, da je nedaj Bože neko ovo učinio vašim najbližim ili vama...Probajte da se bar na momenat suosjetite sa žrtvama silovanja. Čast uzeti nekome....Tako ga poniziti....Negirati da je tako nešto učinjeno...Zar to sve nije zločin? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Април 16, 2012 Пријави Подели Написано Април 16, 2012 Ne očekujem od nekih članova ovoga foruma da se suosječaju sa žrtvama jer bi i oni vjerovatno isto učinili ali nadam se da će svaki ženski glas članica ovog foruma, koje su istinske hriščanke zgrozit se nad ovim.Savjetujem svakome od vas da počitate knjigu "MOLILA SAM DA ME UBIJU" Knjiga sadrži svjedočanstva silovanih žena. Vi uvažene članice ovog foruma koje ste majke, kčerke , sestre, da je nedaj Bože neko ovo učinio vašim najbližim ili vama...Probajte da se bar na momenat suosjetite sa žrtvama silovanja. Čast uzeti nekome....Tako ga poniziti....Negirati da je tako nešto učinjeno...Zar to sve nije zločin? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука