Гости Guest - . . .- Написано Април 14, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Драги пријатељи, Желим у име Администрације портала Поуке.орг, у име моје породице као и у своје име да вам честитам Празник над празницима, да Господ наш васкрсне у свима нама. Да будемо много бољи људи него што јесмо, да имамо мало више љубави, међусобног поштовања, да разлике буду разлог за допуњивање а не искључивање. Нека вас све васкрсли Господ Исус Христос чува и вас и ваше ближње. Христос воскресе! Иван Цветковић, уредник Весна, w.a.mozart, Пг and 22 осталих је реаговао/ла на ово 25 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Христос воскресе из мертвых, смертию смерть поправ и сущим во гробех живот даровав! Воскресение Твое, Христе Спасе, Ангели поют на небесех. Срећан и благословљен Васкрс свима! Срђан Шијакињић, Таша, Srdjan and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Hristos vaskrse... vidi se i kad žmuriš LOL Весна, Саша M., Nicholas and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 moja poruka za Vaskrs 2012. Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 oćete i u notama.... Hristos vaskrse http://www.youtube.com/watch?v=exuoGezFJuY Лидија Миленковић and Srdjan је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Srecko Urosevic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 kad se slavi ovaj NI JEDAN bgpj је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша M. Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 О ПАСХИ (одломци) (... ) Он је дошао са неба на земљу, ради страдалног, њега самог обукавши у Девственој утроби, и постаде човек, прихвативши страдање страдајућег, у телу које могаше страдати, те страдања тела (тако) уништи; Духом који не могаше умрети – усмрти човекоубицу – саму смрт! Јер Он (Христос) је као Јагње вођен, и као Овца је заклан, искупио нас је од служења свету, и из (ропства) земље Египатске, и разреши нас од ропства ђаволу, и из руке фараона (злога); и запечатио је душе наше, Духом Својим (Животворним), и удове тела (нашег) крвљу Својом. Он је срамотом смрт обрукао, и ђавола у плач је ставио, као (некада) Мојсије фараона. Он је усмртио безакоње, и неправду обездетио, као (некада) Мојсије Египат. Он је Тај Који нас ослободи: из ропства у слободу, из таме на светлост, из смрти у живот, из тираније у Царство Вечно. И учинио нас новим свештенијем и народом изабраним и вечним (1 Петр 2, 5. 9). Он је Пасха спасења нашег. Он је у многом много претрпео. Он је који је у Авељу убијен, Он је у Исаку био свезан, Он је у Јакову странствовао, Он је у Мојсију поруган био, Он је и у (оном) јагњету заклан, Он је у Давиду гоњен а у Пророцима срамоћен. (... ) Ходите, дакле, сва племена људска, који сте у гресима заглибљени, и примите грехова опроштај. Јер, Ја сам Опроштај, Ја сам Пасха спасења, Ја сам Јагње за вас заклано, Ја сам ваше Искупљење, Ја сам Живот ваш, Ја сам ваше Васкрсење, Ја сам Светлост ваша, Ја сам ваше Спасење. Ја сам Цар ваш. Ја вас узводим на висине небеске. Ја ћу вам показати Оца Вечнога. Ја ћу вас васкрснути Десницим Мојом! (... ) Овај је Алфа и Омега. Овај је Почетак и Свршетак (Откр 1, 8; 21, 6), Почетак неизрецив и Крај несхватљив. Овај је Христос. Овај је Цар. Овај је Исус, Овај Војсковођа, Овај Господ, Овај Васкрсли из мртвих, Овај седи с десна Оцу, носи све, и ношен од Оца, Њему слава и моћ у векове. Амин Превео епископ Атанасије (Јевтић) Христос воскресе!!! w.a.mozart, Apis, мирођија and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Когда вы познаете себя несколько, поймете свое бессилие стать такой, какой должны быть, то перестанете осуждать кого-либо, тем более презирать.Игумен Никон (Воробьев) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Пожелео бих свима, а најпре мени истинско и дубоко покајање, а уз то да нас Господ учини достојнима љубави Христове. Да будемо нови људи, истински хришћани, да се Бог усели у нас и да нас на крају овог нашег кратког боравка на Земљи васкрсне у вечни Живот! Свако добро свим људима добре воље! Hristos vaskrse !!! Pantera, мирођија, Таша and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Васкрсења је дан, просветимо се људи Пасха, Господња Пасха Од смрти у живот са земље на небо Христос Бог наш нас преведе победничке песме певајмо му!!!! ХРИСТОС ВАСКРСЕ!!!!!! Саша M. and Весна је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragan Radomirovic Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Za sve koji vole da zive i vole zivot drugih radost je dogadjaj zivota vecnog HRISTOS VOSKRESE Данијел Драгичевић and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 " ljudi likujte, narodi cujte Hristos vaskrse radost donese ... " Дуња, Данијел Драгичевић, Лидија Миленковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Април 15, 2012 Пријави Подели Написано Април 15, 2012 Evo, vratih se sa ponocne liturgije pa resih da cestitam i poukasima ovaj sveti praznik. Unapred se izvinjavam ako izbrbljam neke gluposti u cetiri ujutro. :lol: Elem, sta da vam kazem? Oni redovniji i koji su ovde malo duze znaju da sam imao neke vernicke krize, kad sam prestao da idem u crkvu i poceo da se izjasnjavam kao ateista... pa sam onda opet postao vernik ali mi je bilo jako tesko da se vratim u normalu, tj. na predjasnje stanje... evo i ja konacno da se pricestim posle jedno 6 meseci. 29dz8zk Inace, ono sto sam hteo da kazem jeste da sam imao neke probleme( a i dalje ih imam, a necu da ih navodim da ne sablaznjavam maloverne greengrin ) sto je sve dodatno otezavalo moje "osvescivanje" i povratak, ali sam nekako polako uspeo da se nateram i da pocnem da se dovodim u red. Kao sto rekoh, imam jos mnogo da radim, ali valjda se necu ponovo zagubiti negde. Ono sto sam hteo da kazem jeste da je u svemu tome vera igrala jako bitan element, i mogu slobodno da kazem, da nije bilo nje, nemam pojma sta bi sa mnom bilo. To je i moja poruka poukasima: koliko god bilo tesko, znajte da je sa Hristos sve moguce i da "sto je ljudima nemoguce Bogu je moguce". E da, i moram da se zahvalim svima onima koji me nerviraju(Apisu i drustvu). Treba to malo da se ucim smirenju i da vezbam zivce. :lol: I naravno, Hristos vaskrse bliss jeeee katja, Apis, Срђан Шијакињић and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Април 15, 2012 Пријави Подели Написано Април 15, 2012 И моја чељад и ја се малопре вратисмо са Литургије, коју је служио наш дивни владика шумадијски господин Јован, где се slavaaa причестисмо, и... шта да кажем...радост...милина...мир...и. наравно - Саша M., RYLAH and мирођија је реаговао/ла на ово 3 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука