Jump to content

Чудо у Скопљу?

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 11. 4. 2012. at 21:14, Walter рече

Ово болдирани би мого да појасниш мало ближе..јер у противном ја схватам да си рекао да Је ово чудо допринело да ''мпц'' још више удари по П.О.А и Архиепископу Јовану, јер је ето то доказ да су они у праву и са Богом..''

Па овако нисам прочитао да неко прослави Бога него само да ти непокајни и нечисти македонци-и треба да се покају итд. Знате сви треба да се кајемо и плачемо, шта сте се ухватили само за те мекедонце. Да знате у македонској јавности нико не користи ово чудо у правцу тога судског спора, тако да нико и то не помиње у том правцу! Поздрав

Подели на овим сајтовима

• Одговори 71
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Па ваљда, народ даје АМИН свему овоме(и очигледно не зна за шта аминује), што се дешева са расколом.

Ипак треба да се више ради на терену(са народом), а не само да се правдамо са расколничком клиром, и македонским властима, то је заиста патетично.

Видимо шта се дешава са Архиепскопом Јованом, и ПОА-е, а ми овде само кукумавчимо, нападамо једне друге, ко има од тога помочи...!?

Народу треба пласирати Истину, помочу интренета(бар за нешто да послужи), форумима у Македонији, са спремним, приемчивим порукама, сроченим предавањима, итд.

ПОА је у немогучност да уради сама било шта.

Верујте, народу је преко главе и власти и клира, само не зна праву Истину, и једе се у своме незнању и патњу, који ове чине.

Молим Вас да не будемо само лајави сведоци ( прво мислим о Себи), свега овога !

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! vaistinu 0442_feel

Подели на овим сајтовима

On 9. 4. 2012. at 21:11, Александар Радовановић рече

Да пренесем са теме о прогону +Јована, да не спамујемо ону тему:

Одмах када сам гледао оно пало ми је на памет да се ради о обичној превари, и та опција и даље постоји. Али пре сам склон да поверујем да је овако нешто упозорење, него превара, просто јер се то "очишћење" догађа већ пар дана, пред очима многобројних верника, и није лако на кварно чистити иконе када је црква пуна фотоапарата.

А веома бих волео да нисам у праву, јер сам три пута виђао овакве ствари, и никада није било добро. Једном пред пад Крајине (небо је увече било јарко и неприродно црвено пар дана узастопно, никада пре и никада после тога), једном пред погром Срба на Косову 2004. (мироточење у храму Светог Саве на Аеродрому), и једном на дан када је +Павле умро (оно падање Јеванђеља уз невероватну буку за време Литургије, био сам у ман. Ђурђеви ступови када се то десило, било је монашење брата мог познаника).

Дакле, најсрећнији бих био да је у питању превара, то ће кад - тад да се раскринка и то је то. Ако је ово друго, а кува се доле на велико, неће добро да буде.

Мислите да сијају само кад пада киша??

Подели на овим сајтовима

On 11. 4. 2012. at 22:53, Walter рече

Ми смо преговоре са ''мпц'' завршили .. и условили наставак, потпуним престанком прогона Архиепископа Јована и П.О.Архиепископије од њихове стране...

А кад то учине .. адреса за преговоре биће им управо адреса П.О.А. - која је сада на ул.Кочанској бр. 2/23 у Битоли

;)

Да да... То ће бити изузетно интелигентан потез колико и примање напречац садашњег митрополита охридског у јединство са Црквом и хиротонија неколико нових епископа. То је и довело до прекида преговора, а ако их упутимо на Битољ онда можемо да се поздравимо са мирним решењем. МПЦ ће трајати док траје БЈР Македонија.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Истина, о њој се често говори овде, сви мисле да је поседују. Али Бога не можете поседовати, Њега не можете ставити у џеп. Не можете ставити у џеп ни благодат Божију која чини чуда онде где дише Дух, а то је у Македонској Цркви. Не можете забранити Богу да посећује свој верни народ у Македонији само зато што ви мислите да је то ван канонских граница или зато што је неко из политичког прорачуна одредио докле иде та граница. Црква у Македонији је жива Црква, ма шта ви фанатици говорили. То је Истина коју ви не можете да видите због ваших идеолошких великосрпских пренемагања. Такви као ви прогоне Христа у егзил сваки дан. Али не заборавите да се причестите на Ускрс мирне савести.

Подели на овим сајтовима

On 12. 4. 2012. at 12:08, marko_13 рече

Да да... То ће бити изузетно интелигентан потез колико и примање напречац садашњег митрополита охридског у јединство са Црквом и хиротонија неколико нових епископа. То је и довело до прекида преговора, а ако их упутимо на Битољ онда можемо да се поздравимо са мирним решењем. МПЦ ће трајати док траје БЈР Македонија.

A to neće biti dugo.

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

On 12. 4. 2012. at 12:47, Simplicius рече

Истина, о њој се често говори овде, сви мисле да је поседују. Али Бога не можете поседовати, Њега не можете ставити у џеп. Не можете ставити у џеп ни благодат Божију која чини чуда онде где дише Дух, а то је у Македонској Цркви. Не можете забранити Богу да посећује свој верни народ у Македонији само зато што ви мислите да је то ван канонских граница или зато што је неко из политичког прорачуна одредио докле иде та граница. Црква у Македонији је жива Црква, ма шта ви фанатици говорили. То је Истина коју ви не можете да видите због ваших идеолошких великосрпских пренемагања. Такви као ви прогоне Христа у егзил сваки дан. Али не заборавите да се причестите на Ускрс мирне савести.

Бог са тобом брате.

Није ствар да ли имамо или немамо чуда, већ каква су нам дела. То је и Христос рекао. Неће нам судити по чудима већ по делима која могу бити добра или лоша. Када се Владици Јовану чини неправда, онда сви који му чине неправду чине зло и имају неки проблем у себи.

Верујем да се у свако време и на сваком месту одваја жито од кукоља и да се то догађа у некој мери и у Македонији. Људи сазревају кроз догађаје, мењају се. Неки на боље, неки на горе. И народ македонски се мења и на крају ће надам се сви бити у Православној Цркви у којој нема ни Грка ни Македонца ни Србина, већ све и у свему - Христос. То је права заједница љубави. Врата су отворена за сваког човека добре воље ако може да се одрекне себе (егоизма) и препозна Христа у ближњем који страда (и то нарочито сада, у ову седмицу страдања)...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 12. 4. 2012. at 12:08, marko_13 рече

Uvek me je zanimalo ko je odgovoran za taj brzopleti eksperiment zvani POA?

Koliko mi se cini upravo je negdasnji vladika Niski Irinej, sadasnji patrijarh;

uvek bio za nastavak direktnih pregovora sa MPC a ne preko POA.

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

On 12. 4. 2012. at 11:28, brana рече

Мислите да сијају само кад пада киша??

Мислим да се ова велика чуда људима дају увек пред неке ломове, макар је такво моје искуство. Ако бих морао да одговорим због чега, онда ми на памет пада да Господ на овај начин људе унапред окрепи, да потврди да је ту и даље, јер је човеку лако изгубити веру у тешким данима, тога смо сви свесни. Овако се јасно показао да нико не може да каже да Га нема, али је људима одређена другачија судбина, по вољи Божјој, или по допуштењу Божијем.

Али, кажем, није на мени да тумачим, ово је моје размишљање, има сигурно овде и некога ко би умео боље и тачније да каже. Само знам да кад год сам виђао оволика чуда (а ово је велико, посебно за ово време), после тога су следила тешка времана, да не кажем тешка искушења.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

On 12. 4. 2012. at 13:20, Srdjan рече

Бог са тобом брате.

Није ствар да ли имамо или немамо чуда, већ каква су нам дела. То је и Христос рекао. Неће нам судити по чудима већ по делима која могу бити добра или лоша. Када се Владици Јовану чини неправда, онда сви који му чине неправду чине зло и имају неки проблем у себи.

Верујем да се у свако време и на сваком месту одваја жито од кукоља и да се то догађа у некој мери и у Македонији. Људи сазревају кроз догађаје, мењају се. Неки на боље, неки на горе. И народ македонски се мења и на крају ће надам се сви бити у Православној Цркви у којој нема ни Грка ни Македонца ни Србина, већ све и у свему - Христос. То је права заједница љубави. Врата су отворена за сваког човека добре воље ако може да се одрекне себе (егоизма) и препозна Христа у ближњем који страда (и то нарочито сада, у ову седмицу страдања)...

Извини, шта си хтео да кажеш? Тај твој меки говор само маскира твоју мисао која није ништа другачија и малициознија од онога што мисли већина. А то је да је права Црква у Македонији сачињена од 15 хришћана на челу са Јованом јер само они исповедају истинито Православље будући да су у општењу са Српском Црквом, која је осудила МПЦ на изолацију из својих хегемонистичких аспирација. Остали су по теби неки расколници или покајници који су отпали од Христа и који како кажеш ''треба да сазре'' не би ли се присајединили правој Цркви. Ако није битно ко је Србин а ко Грк, зашто ми Срби не признамо народност Македонцима и право на аутокефалност? Јер нико неће то да каже, али управо се о томе ради. О српском национализму који гуши Цркву Христову и који разапиње Христа. Извини али ко ту треба да се покаје и да сазри? У ком ми веку живимо? Какво је ово лицемерје?

Што се тиче Јована само ваљда још Срби мисле да је он некакав мученик за Истину. Зна ли се шта је Истина овде, то питање сам ја поставио. Јер овде се исувише мало зна, а камо ли да се зна Истина. А говори се много... и клевета. Али рећи ћу ти једну ствар брате, не веруј клеветама и не дозволи да ти испирају мозак зле вође и њихове слепе овчице и папагаји. Јер ако им поверујеш сам ћеш се наћи крив за лаж и клевету.

Подели на овим сајтовима

On 12. 4. 2012. at 14:06, Simplicius рече

Извини, шта си хтео да кажеш? Тај твој меки говор само маскира твоју мисао која није ништа другачија и малициознија од онога што мисли већина. А то је да је права Црква у Македонији сачињена од 15 хришћана на челу са Јованом јер само они исповедају истинито Православље будући да су у општењу са Српском Црквом, која је осудила МПЦ на изолацију из својих хегемонистичких аспирација. Остали су по теби неки расколници или покајници који су отпали од Христа и који како кажеш ''треба да сазре'' не би ли се присајединили правој Цркви. Ако није битно ко је Србин а ко Грк, зашто ми Срби не признамо народност Македонцима и право на аутокефалност? Јер нико неће то да каже, али управо се о томе ради. О српском национализму који гуши Цркву Христову и који разапиње Христа. Извини али ко ту треба да се покаје и да сазри? У ком ми веку живимо? Какво је ово лицемерје?

Што се тиче Јована само ваљда још Срби мисле да је он некакав мученик за Истину. Зна ли се шта је Истина овде, то питање сам ја поставио. Јер овде се исувише мало зна, а камо ли да се зна Истина. А говори се много... и клевета. Али рећи ћу ти једну ствар брате, не веруј клеветама и не дозволи да ти испирају мозак зле вође и њихове слепе овчице и папагаји. Јер ако им поверујеш сам ћеш се наћи крив за лаж и клевету.

Ти као и много других видиш Цркву као неку партијску установу са себичним интересима. Па тако и гледаш на сваки њен потез.

Зато и резонујеш овако.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Прво, он није за хришћане Јован већ Архиепископ Јован. Друго, он као и сви Епископи Православне охридске архиепископије су Македонци те ова твоја прича о великосрпским или шта већ разлозима не стоје. Треће, Архиепископ ЈОван није у једниству само са Српском Црквом већ са свим православним Црквама у свету док тзв. македонска црква није ни са ким и нико је не признаје јер је расколничка комунистичка творевина.

На крају, Архиепископу Јовану македонски расколници уз помоћ државе већ трећи пут покушавају да осуде ни за шта (на крају су поставили да му суди дете од 20 лета), другим речима... на измишљене клевете желе да граде своју осуду као што су то чинили и Христу.

А колико је мпц огрезла у безакоње и расколничку (не)свест сведочи и овај видео снимак:

http://www.youtube.com/watch?v=Py9hsNnqqKA

Другим речима, ништа им није свето па ни обред опела над покојником. Толико им не смета да хоће да га прекину док Владика Марко обавља молитву.

И не мисле Срби да је Архиепископ Јован мученик, мисли цела Црква Божија.

Подели на овим сајтовима

On 12. 4. 2012. at 14:26, Иван Цветковић рече

Прво, он није за хришћане Јован већ Архиепископ Јован. Друго, он као и сви Епископи Православне охридске архиепископије су Македонци те ова твоја прича о великосрпским или шта већ разлозима не стоје. Треће, Архиепископ ЈОван није у једниству само са Српском Црквом већ са свим православним Црквама у свету док тзв. македонска црква није ни са ким и нико је не признаје јер је расколничка комунистичка творевина.

На крају, Архиепископу Јовану македонски расколници уз помоћ државе већ трећи пут покушавају да осуде ни за шта (на крају су поставили да му суди дете од 20 лета), другим речима... на измишљене клевете желе да граде своју осуду као што су то чинили и Христу.

А колико је мпц огрезла у безакоње и расколничку (не)свест сведочи и овај видео снимак:

http://www.youtube.com/watch?v=Py9hsNnqqKA

Другим речима, ништа им није свето па ни обред опела над покојником. Толико им не смета да хоће да га прекину док Владика Марко обавља молитву.

И не мисле Срби да је Архиепископ Јован мученик, мисли цела Црква Божија.

Македонска Црква није у општењу ни са једном православном Црквом на свету не зато што јој је ћеф него зато што јој Српска Црква ускраћује то право не дајући јој аутокефалност која јој припада по канонима. СПЦ ју је осудила да седи у магарећој клупи док не постане добра. И на то је осуђују не само они који су директно одговорни за раскол него они који мисле тако као ти и већина овде.

Друго ако је МПЦ политичка творевина зашто политичку работу решавамо еклисиолошким средствима?

Треће, оно што сам још у почетку хтео да нагласим, а што се тиче чуда на фрескама у Цркви Светог Димитрија, благодат Божија се не да ограничити канонима. Не везано како се чуда тумаче, МПЦ је жив организам. То је оно што је тако очигледно изнад свих тумачења, а што ви због ваше фанатичности нећете да видите. Благодат Божија походи МПЦ и не пита вас за дозволу. Ово дешавање са фрескама, које и није не знам какво неко чудо, служи вама маловернима да се око тога препуцавате и празнословите. Вама на осуду... јер сами осуђујете оне о којима се Христос непрестано стара. Добронамерним људима не требају чуда да то увиде.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...