Zawisza Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Pa Obama nije tipičan Amerikanac pa je predsednik a Muamer je Srbin, pa nije došao ni on ni njegovi preci iz Anadolije. Ljudi konvertirali i šta sad? Pa i Čeda je Rom i šta sa tim? Njegov deda je iz Senaje, moj pokojni otac ga poznavao i pričao mi da je rabadžijao sa nekim konjićem i da su ga zvali Čeda ciganče. Ono, ako tako gledamo ni za Tadića ne može da se kaže da je "ovdašnji". Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сер Жиле Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Сваки грађанин Србије, ако испуни додатне услове, може се кандидовати за председника, био он Србин или не, признавао да је Србин или не и нормално је да је тако. Зукорлић свакако етнички јесте Србин, али то неће да призна, као ни највећи број домаћих муслимана који говоре српски. Управо о томе и говори одломак из Његошевог дела који сам навео. Конвертитство и није проблем, већ чињеница да је мењање вере нужно проузроковало и одрођавање. Умало да заборавим, срећан Ускрс. Витешки живот заиста није бедан, бориш се са аждајом од 9 до 1! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Hvala Svim "julijancima" koji danas slave zajedno sa "gregorijancima" Hrstos Voskrse! katja је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сер Жиле Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Hvala Svim "julijancima" koji danas slave zajedno sa "gregorijancima" Hrstos Voskrse! Који "јулијанци" данас славе Васкрс?! Витешки живот заиста није бедан, бориш се са аждајом од 9 до 1! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Pa Obama nije tipičan Amerikanac pa je predsednik a Muamer je Srbin, pa nije došao ni on ni njegovi preci iz Anadolije. Ljudi konvertirali i šta sad? Pa i Čeda je Rom i šta sa tim? Njegov deda je iz Senaje, moj pokojni otac ga poznavao i pričao mi da je rabadžijao sa nekim konjićem i da su ga zvali Čeda ciganče. Ono, ako tako gledamo ni za Tadića ne može da se kaže da je "ovdašnji". Sasvim ispravno. Covek je drzavljanin srbije, ako ga njegova vera, zbog funkcije koju obavlja, ne sprecava da se kandiduje zasto da ne. Posteno, nije nista gori od Cede. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Muftija Muamer Zukorlić objavio je danas da će se kandidovati za predsednika Srbije na predstojećim izborima. Коначно имам за кога да гласам! greengrin RYLAH, Manolis, Crveni Baron and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Сваки грађанин Србије, ако испуни додатне услове, може се кандидовати за председника, био он Србин или не, признавао да је Србин или не и нормално је да је тако. Зукорлић свакако етнички јесте Србин, али то неће да призна, као ни највећи број домаћих муслимана који говоре српски. Управо о томе и говори одломак из Његошевог дела који сам навео. Конвертитство и није проблем, већ чињеница да је мењање вере нужно проузроковало и одрођавање. Умало да заборавим, срећан Ускрс. Po mom mišljenju, upravo je to problem (osim što je verski poglavar) - on NEĆE da je (ili da bude) Srbin, ne čuh da koristi čak ni termin Srbijanac, već se izjašnjava da je Bošnjak, a milo bi mu bilo da bude predsednik Srbije?! Verovatno da poreklom nije iz Anadolije, ali šta bi dao da jeste... "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 8, 2012 Пријави Подели Написано Април 8, 2012 po pogledu se da videti da jos nije resio probleme iz detinjstva, pa sad pokusava 'vako, al dzaba mu kad se to ne radi tako Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Исламска заједница у БиХ изненађена Најава муфтије Муамера Зукорлића да ће се кандидовати на изборима за председника Србије ме је изненадила, каже председник Сабора Исламске заједнице у БиХ Сафет Софтић. Верски ауторитети не смеју да промовишу ниједну политичку партију, каже Софтић. Поводом најаве муфтије Муамера Зукорлића да ће се кандидовати за председника Србије, председник Сабора Исламске заједнице у БиХ Сафет Софтић изјавио је да постоји одлука да ауторитети и верски службеници не смеју да промовишу ниједну политичку партију, нити на било који начин учествују у изборним кампањама. Сафет Софтић Софтић је рекао да је за муфтијину намеру да се кандидује на мајским изборима чуо из медија и да га је "све то изненадило". Он је подсетио да је својевремено један број имама Исламске заједнице у БиХ разрешен дужности због бављења политиком. С обзиром на то да и Мешихат Исламске заједнице Санџака, чији је Зукорлић председник, организационо и духовно припада Исламској заједници у БиХ, Софтић наводи да је самим тим и тумачење његовог статуса након кандидатуре у надлежности Ријасета Исламске заједнице у БиХ. "Тачније, о питању може ли према прописима Исламске заједнице Зукорлић, након кандидатуре, обављати и функцију муфтије, треба да се изјаснити Ријасет ИЗ БиХ, а Сабор може расправљати само ако то саборници буду тражили", рекао је Софтић за сарајевски Дневни аваз. Зукорлић је кандидатуру са председника Србије на мајским изборима најавио у суботу. Он је тада изјавио да ће се повући са функције муфтије уколико на тим изборима победи јер су, како је рекао, те две функције неспојиве. "Сабор ИЗ БиХ нема никакво званично обавештење о одлуци муфтије Зукорлића и стога ту одлуку не могу да коментаришем с аспекта његове позиције у Исламској заједници. Лично, све ме је ово изненадило", навео је Софтић напоменувши да је одлуком Ријасета прецизирано да ниједан верски ауторитет не може истовремено обављати верску и политичку функцију. http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3/Регион/1079430/Исламска+заједница+у+БиХ+изненађена.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Kada se budete obračali budućem predsjedniku ovako ćete:Uvaženi predsjedniče selam alejkum. 301 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 i sta je bilo kad si se probudio? :lol: Manolis, nedeljko, Pantera and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Замислите ситуацију да је Зукорлић изабран за председника: Па обилази манастир Хиландар, задужбину Светог Саве (истог оног кога често помиње у нимало позитивном контексту)! Или на Сретење држи говор о Карађорђу и устанку срба за ослобођење од турског ропства! 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha w.a.mozart, Juan Valdez, Sophrosyne and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Kada se budete obračali budućem predsjedniku ovako ćete:Uvaženi predsjedniče selam alejkum. Ja sam o Islamu imao dosta visoko mišljenje a onda si ti došao na forum... Manolis and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Ja sam o Islamu imao dosta visoko mišljenje a onda si ti došao na forum... A ja o hriščanstvu imam visoko mišljenje kada sam vidio da je suprotno onome kako ga ti prikazuješ. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука