Jump to content

Šopenhauer o ženama i drugi citati...

sqny

Препоручена порука

Sta fali takvoj reci?

Фали то што именица ”људи” означава припаднике рода Homo и врсте Sapiens који се јављају као јединке мушког и женског пола. Ако кажеш људи, жене и деца, то значи да жене и деца припадају некој другој врсти.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Фали то што именица ”људи” означава припаднике рода Homo и врсте Sapiens који се јављају као јединке мушког и женског пола. Ако кажеш људи, жене и деца, то значи да жене и деца припадају некој другој врсти.

Што ти волиш да образложиш,свака част ^_^

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Најгоре је кад у уџбеницима или негде у медијима прочитам да је у неком логору страдало "више од 100.000 људи,жена и деце"!?

Zanimljivo, nisam o ovome razmišljala na taj način. Čini mi se da je pisac pre hteo da potencira da je među postradalima bilo i žena i dece, ne umanjujući ničiji značaj.

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

Па наравно да је то хтео... Не треба сада претеривати и бити формалиста... Ово је само језичка "аномалија", која никако не вуче са собом да је настала јер је неко мислио да су само одрасли мушкарци људи... А још мање да свако ко је употреби то мисли...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Када су у питању уџбеници и медији нема шта да се мисли-требало би да пише јасно и смислено.Погрешна је та прича да "човеку треба жена".Када се каже жена то мора за собом да повуче и термин "мушкарац",није умесно означавати само половину популације термином"човек" или "људи".

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Sva sreća što ne spadam u tu grupu lepih,sad mi lakše gringrin

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Ijaaaaaoooooooooooooo vise taj Adam i Eva, dva mitska lika oblikovali istoriju covecanstva, za ne verovati!!!!!!!!!!

pokušaj da vidiš dalje od imena

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Sva sreća što ne spadam u tu grupu lepih,sad mi lakše gringrin

Свака жена је лепа, само је питање угла посматрања, осветљења и количине малигана који су потребни да би била лепа :)

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Свака жена је лепа, само је питање угла посматрања, осветљења и количине малигана који су потребни да би била лепа :)

ma nemoj :D

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Када су у питању уџбеници и медији нема шта да се мисли-требало би да пише јасно и смислено.Погрешна је та прича да "човеку треба жена".Када се каже жена то мора за собом да повуче и термин "мушкарац",није умесно означавати само половину популације термином"човек" или "људи".

Али већ се зна да нико на свету не мисли да жене нису људи! :) То се просто увукло у језик, и ако се већ залажемо да се то исправи, можемо да се притом позивамо једно на правопис, а не на неку дискриминацију или постојање лудачких уверења да жене нису људи. :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...