Jump to content

Šopenhauer o ženama i drugi citati...

sqny

Препоручена порука

da joj je to najsvetija i najveca uloga koju ce ikada imati.moze pored te uloga sto se mene tice i da se bavi astronomijom ali sve je to nistavno naspram one uloge koju ona ima u stvaranju novog ljudskog bica.

aposlutno tacno.

samo je jedna majka.

0110_hahaha , nista licno, samo me podsetilo na jedan vic

Подели на овим сајтовима

Шта је највећа мука националиста женомрзаца? Да кажу ко је био већи, Алберт или Милева.

to istorija jasno pokazuje Just_Cuz_19 i nemoj da mesas neke stvari.nacionalizam i odnos prema zenama.milunka savic bi te ubila zbog tog brkanja pojmova 301

Подели на овим сајтовима

Мислим да ако гледамо на неки капациет и ширину онда су једнаки, али мислим да нису једнаки у начину испољавања, тј да постоји мушка и женска природа, што свакако нема никакве везе с тиме чија је већа, него се свака на свој начин испољава.

Да, да, само што се случајно у дискусијама око тих разлика увек баш мушка природа, тј. мушки начин испољавања поставе као стандард, па се онда гледа где су жене другачије. Ваљда зато што је мушкарац створен први, а жена од његове кошчице.

Једног лепог и сунчаног дана јави се Бог Адаму и рече му: ”Створићу ти сапутника, али морам да ти узмем један бубрег, једно плућно крило, трећину мозга, једну ногу и једну руку.” Адам се мало замисли, погледа га и упита: ”А шта могу да добијем за ребро?”

Подели на овим сајтовима

Hriscanstvo, kao i sve vodece svetske religije, uglavnom odisu muskim projekcijama i kompleksima - zena je majka, muskarac je vodja.

Rekao bih da u ovoj rečnici ima malo predrasuda, pa bih je ja malo pokušao izmeniti, ako ne zameraš.

Po Božijem promislu i prirodi samo ženi je dat dar i mogućnost da bude majka.

Isto tako po Božijem promislu i po prirodi, muškarac kao fizički jači pol je predodređen da bude vođa, zaštitnik i stub porodice.

To svakako ne znači da žena ne može da bude vođa. Može, ali pitanje koliko će to ženi biti na korist.

Isto tako i muškarac, protivprirodno koristeći se najnovijim dostignućima medicine može da nosi dete i da se ponaša kao majka. Samo je pitanje, koja je korist od svega toga i čemu vodi.

Sve nam je dozvoljeno, ali nam nije sve na korist!

Подели на овим сајтовима

Најгоре је кад у уџбеницима или негде у медијима прочитам да је у неком логору страдало "више од 100.000 људи,жена и деце"!?

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Најгоре је кад у уџбеницима или негде у медијима прочитам да је у неком логору страдало "више од 100.000 људи,жена и деце"!?

Auuuuuuuu, i ja se namracim kad cujem "ljudi i zene", "covek i zena"...<_<

Подели на овим сајтовима

Rekao bih da u ovoj rečnici ima malo predrasuda, pa bih je ja malo pokušao izmeniti, ako ne zameraš.

Po Božijem promislu i prirodi samo ženi je dat dar i mogućnost da bude majka.

Isto tako po Božijem promislu i po prirodi, muškarac kao fizički jači pol je predodređen da bude vođa, zaštitnik i stub porodice.

To svakako ne znači da žena ne može da bude vođa. Može, ali pitanje koliko će to ženi biti na korist.

Isto tako i muškarac, protivprirodno koristeći se najnovijim dostignućima medicine može da nosi dete i da se ponaša kao majka. Samo je pitanje, koja je korist od svega toga i čemu vodi.

Sve nam je dozvoljeno, ali nam nije sve na korist!

Pa nije predrasuda, ali hriscanstvo mi je nekad isuvise musko i belacko...

Подели на овим сајтовима

Cool :D :D :D!

Можда не знаш да је године Свети Јован Шангајски, 1934. постао је епископ Руске заграничне цркве и послат је у Шангај. У Шангају је основао Сиротиште светог Тихона Задонског које је удомило чак три и по хиљаде деце. Несрећне и напуштене малишане налазио је по буџацима шангајских четврти изгладнеле и болесне.

St_John_Icon.jpg

http://www.spc.rs/sr/sveti_jovan_shangajski_zhitije

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Sta fali takvoj reci?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Sta fali takvoj reci?

Хахаха...добра пошалица!

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...