Jump to content

Крсна слава

Оцени ову тему

Жика

Препоручена порука

Slavimo sv. Georgija.

Mozda bez veze zvuci ,ali bih volela da smo uzeli sv. Nikolu.

Kazem uzeli, jer smo od pre neku godinu poceli da slavimo, a posto su ocevi bili razvedeni, oni,moji roditelji, su se opredelili za slavu koju su obelezavale njegova majka i baba ,u cijoj kuci sada zivimo, dok mu je po ocu slava sv. Nikola.

A i nevezano za to, vise bih volela da su se opredelili za sv. Nikolu.

Ali ne bih da sitnicarim.

Подели на овим сајтовима

Кажу да око пола Срба слави светог Николу.Велики број слави и светог Ђорђа,Јована и Арханђела Михајла.

Подели на овим сајтовима

аха, ал још увек можете да узмете светог Николу као преславу klapklap

мало ми чудно да чујем да неко није хтео очеву славу, без обзира на емоције које постоје ... тако и моја мајка има искушење да неће да слави мога оца славу, пошто су исто разведени, а не капира да је то моја слава, пошто је ја и славим, он се тек скоро крстио ... генерално, пре мене, и није било славе три генерације :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

???? ?? ????? ?? ????? ?? ???? ???? ???? ????? ?????, ??? ?????? ?? ??????? ???? ??????? ...

Em sto su bili razvedeni, otac mog oca je umro kad je ovaj bio dete tako da verujem da tu nekih velikih emocija i nema.  Mada i da ima mom ocu bi trebalo jos jedno milion godina da ih pokaze. Ili o njima na glas progovori.

Vodili su se logikom da se slavi slava koja se u kuci u kojoj zivimo celi zivot, slavila, a to je sv. Djordje.Obzirom da smo svi zajedno tu ziveli dok one nisu umrle.  Znaci, ni moja baba nije slavila slavu svog muza ,nego onu koju je htela njena majka, tj. moja prababa, koja je izgleda bila veliki komadant.  E , sad, da li je to njena devojacka slava , ili njenog muza, ne znam. Mada , mislim da joj je muz bio Cheh, tako da pretpostavljam da joj je to devojacka slava.

Zasto li me uhvati pisanije na sabajle da mi je da znam  :cheesy2:

Подели на овим сајтовима

извини, ја то мало гледам из свог погледа, пошто ми је једна од ствари на памети да се опет не угаси славско огњиште после мене, да не будем дим без ватре ...

да ми се, НАМ се, не угаси слава ...

мислим три генерације, малтене смо једва смо пронашли која нам је слава, да нема других Меденица који је славе, не бисмо ни знали ...

мада, ко зна зашто је то добро, нисам на планини већ у долини ...

Подели на овим сајтовима

??????, ?? ?? ???? ?????? ?? ???? ???????,

Nista.

Sto se mene tice, ja sam svoje misljenje o izboru njima rekla.

Odlucili su drugacije, na osnovu neke njihove logike,koju ne razumem i zbog koje planem.

Roditelji su mi i prihvatam njihov izbor.  Posle svega.

Na kraju krajeva bolje je da se slavi slava i da svestenik dodje u kucu, nego da je suprotno.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...