Jump to content

Свештеник Руске православне цркве: Мадони не треба дати визу за Русију

Оцени ову тему

Препоручена порука

Право је настало као неопходност да се друштво заштити и да се омогући опстанак било каквој људској заједници и од почетка је везано за власт. Тако да не видим да ће икад бити могуће да постоји правни систем без одређених "осигурача" који обезбеђују барем неки минимум поштовања већинских ставова друштва и одређени ниво обезбеђења власти саме. Заправо право без тога је апсолутно неефикасно.

• Волим 1

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Па ако једно није држављанин, онда му треба дозвола за боравак у земљи (осим ако се не ради о шенген зони или тако нечему), а за ту дозволу треба или посао или брак. Или замисли ово - две лезбејке су у вези (не морају чак ни да жи) и једна оде да студира у, рецимо, Америци. Којом магијом ова друга да оде са њом, осим ако нису у браку (овде је ситуација још црња јер брак морају да признају обе земље)? Примети да се овде ради о чистим формалностима. Не залажем се ја захомосексуални брак (у овим условима, иначе сам за укидање брака) да бих га славио као неку светињу, него да би тим људима било омогућено оно што се за остале подразумева (па макар били најгори перверзњаци).

То што ти пишеш, зашта се залажеш, и што су то, очигледно, мисли отишле у безтрагију, није ништа ново, а ни чудно. Забрињавајуће је што овде има православних хришћана који лајкују твоје тешко испративе мисли.

Подели на овим сајтовима

Слажем се да су многе групе ”дискриминисане”, али се не слажем да је ”јавни морал” тековина либерализма (оног који се залаже за минималну државу). То просто није могуће по самој дефиницији. Јавни морал је већ дебело задирање државе у слободу појединца.

Јавни морал обухвата и уринирање на јавном месту, секусални однос на јавном месту, и још многе друге ствари које су у главном сврстане у прекршаје, а у суштини представљају кршење туђе слободе или туђег спокоја. Кажем, та категорија постоји свуда. Не зове се свуда овако, тај израз је најчешћи у континенталним правним системима, али свуда постоји. Мислим да је у англосаксонском праву decency, али нисам баш најсигурнији. Знајући њих, они то остављају недефинисаним у правним актима, да би могли теоријски и практично да обликују, сходно потребама времена.

То ти је отприлике нешто што би се подразумевало у сваком друштву и без да ти неко други каже да је забрањено, јер угрожаваш неког другог на најдиректнији начин.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Са друге стране и када би либерализам био заступљен у неком друштву, он сам би постао "јавни морал" у неку руку, у који не би могли да се уклопе многи људи који виде врховне вредности у колективизму, друштвеној хијерархији и сл. Ако има нека тема о либерализму већ отворена паде ми на памет пар замерки... :)

• Волим 1

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Jeste javni moral zadiranje u slobodu pojedinca, ali neke granice negde moramo postaviti. I gde god da su postavljene naci ce se grupe ljudi koje ce da se osecaju ostecenim i uskracenim za nesto. Ovo sad, kako tako funkcionise i nema logike ukidati ustav, drzavu. Ipak je to tekovina civilizacija pre nas. Ja jesam da kazemo religiozan, ali homoseksualizmu ne pristupam s te strane i nikad religijom ne pokusavam da argumentujem zassto im ne treba nesto dozvoliti. Da li ce da se kaju ili nece, to mene ne interesuje. Ja samo ne zelim da mi iko ista namece, pa makar to bilo nesto najbolje na svetu. Imaju suvise agresivan i netolerantan stav i neko mora da im pokaze da su malo zalutali. Previse su se osilili jer imaju jaku zaledjinu. Ustav je najvisi akt jedne pravne drzave i on mora da se postuje. Tako je kako je. Kome se ne svidja, neka skuplja potpise pa nek se bori za svoja prava. Tako je oduvek bilo.

Подели на овим сајтовима

Јавни морал обухвата и уринирање на јавном месту, секусални однос на јавном месту, и још многе друге ствари које су у главном сврстане у прекршаје, а у суштини представљају кршење туђе слободе или туђег спокоја. Кажем, та категорија постоји свуда. Не зове се свуда овако, тај израз је најчешћи у континенталним правним системима, али свуда постоји. Мислим да је у англосаксонском праву decency, али нисам баш најсигурнији. Знајући њих, они то остављају недефинисаним у правним актима, да би могли теоријски и практично да обликују, сходно потребама времена.

То ти је отприлике нешто што би се подразумевало у сваком друштву и без да ти неко други каже да је забрањено, јер угрожаваш неког другог на најдиректнији начин.

ma daj to je normalna stvar da covek obavi svoje fiziolske potrebe gde god pozeli.zasto mu nametati mesto uriniranja umesto da bude slobodan u izboru gde ce to ciniti.on nikoga ne ugrozava sHa_sarcasticlol

Подели на овим сајтовима

ma daj to je normalna stvar da covek obavi svoje fiziolske potrebe gde god pozeli.zasto mu nametati mesto uriniranja umesto da bude slobodan u izboru gde ce to ciniti.on nikoga ne ugrozava

Да се не лажемо, треба после пар пива издржати до куће... 0205_whistling

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

И ако би се погледале норме које спадају у зону тзв. јавног морала, чини ми се да све забрањују понашање које појединац без икаквих проблема може да практикује у приватности, па су због тога више него пожељне, јер је штета од изношења таквих ствари у јавност много мања од морања да се то задржи у 4 зида. Право, колико год се некад чинило да није тако, највећим делом осликава стање вредности у једном друштву (бар то можемо узети за разговор о јавном моралу) тако да позивање на промену права да би се променило расположење у, што би се рекло народу, осим што је погрешно, не може, све и да се спроведе, бити ефикасно. Наметање норми "одозго" у савремено време, када не постоји више неупитна свемоћ власти и могућност безграничне употребе силе, тешко може да пије воду.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

хомосексуалност је пре свега духовна болест...која као и свака духовна болест..ако се не излечи... постаје акутна..

то што неки који себе сматрају хришћанима дају за право да оправдавају блуд...

то је крива Црква што дозвољаца да се свако данас назива Хришћанином...

али то је нама наша броба дала...

• Волим 1

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

ja "pravi" homosexualizam ne bih nazvao bolest, nego poremecaj

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

дуовна болест....као што је преждеравање, рукоблуд и ко зна какве све гадости..

нисам видео да неко о томе прави "евент" ... а и да их бране...

а јустин нека пази када упоређује лепе примерке жена са овим изопачењима...

женско мушки односи су лепа и природна ствар...

а ако му сметају жене оскудно обучене ...нека не зверња...за њима ;)

• Волим 1

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

jeste kako da ne, muskarac koji se rodi sa viskom zenskih hormona i sta ja znam sta jos, je kao duhovno bolestan?! nije to bas tako jednostavno kako zamisljas...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...