bora Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 On 9. 4. 2012. at 17:42, eho73 рече Ма "БОРО", знам ја све то, али то сам поменуо у контексту тога шта раде ОСОБЕ КОЈЕ СУ "НЕДОДИРЉИВЕ", "НЕЗАМЕЊИВЕ" и "НЕПРИКОСНОВЕНИ" НАВОДНИ "СТРУЧЊАЦИ" У ИНСТИТУЦИЈАМА !!! Кад је о "КУЛИНАМА" причао, писао и ПОДНОСИО "КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ" један мој познаник, човека "ЛУДИМ" ПРОГЛАСИШЕ, чак су га у једном периоду и "ЛИШИЛИ ПОСЛОВНЕ СПОСОБНОСТИ" ти наводно "ВЕЛИКИ СТРУЧЊАЦИ" из центра за социјални рад, У ДОГОВОРУ СА "ЛЕКАРИМА" из "Кулина", да би се све то ПРИКРИЛО ... кад оно, неколико месеци касније "ИСПАДЕ" СНИМАК НА "ИНТЕРНЕТУ" и на "Б-92", па се "ПОДИЖЕ ПРАШИНА", о свему томе због чега човека "ЛУДИМ" ПРОГЛАСИШЕ !!! То је "поента" помињања тога !!! Kao prvo ti ne znas nista. Drugo , poznanik koga su ludim proglasili, dogovor lekara sa centrom za soc. rad da bi se nesto prikrilo , sve su to budalastine . Trece , direktno si optuzio centar za coc . rad , sta su radili sa sticenicima u bolnici , sto je izmisljotina . Samo mi reci da je tvoj poznanik uspeo da pokrene akciju za skupljanjem sredstava potrebnih bolnici . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Sad sam video tvoj predhodni post i stvarno mi je zao ako sam / istine radi , jesam / bio grub prema tebi . Jasno mi je nagovesteno . Stvarno sam magarac . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
eho73 Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 On 9. 4. 2012. at 18:10, bora рече Kao prvo ti ne znas nista. Drugo , poznanik koga su ludim proglasili, dogovor lekara sa centrom za soc. rad da bi se nesto prikrilo , sve su to budalastine . Trece , direktno si optuzio centar za coc . rad , sta su radili sa sticenicima u bolnici , sto je izmisljotina . Samo mi reci da je tvoj poznanik uspeo da pokrene akciju za skupljanjem sredstava potrebnih bolnici . Боро, а ГДЕ ЈЕ БИО ТУ ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД, који је ПО ЗАКОНУ био ДУЖАН да брине о тим "штићеницима" !? Па о ЗДРАВСТВЕНОМ СТАЊУ лица смештених у установе као шрто су "КУЛИНЕ", брине МЕДИЦИНСКО ОСОБЉЕ !!! А о ПРАВНИМ ИНТЕРЕСИМА "ШТИЋЕНИКА" по ЗАКОНУ треба да се стара и надлежано је МИНИСТАРСТВО СОЦИЈАЛНЕ ПОЛИТИКЕ, а преко ПОДРУЧНИХ ЦЕНТАРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД по ПРЕБИВАЛИШТУ "ШТИЋЕНИКА" или у ургентним околностима преко месно надлежног центра за социјални рад где је "штићеник" смештен !!! Е сад то што у ЦЕНТРИМА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД немају појма о томе ШТА ЈЕ ЊИХОВА НАДЛЕЖНОСТ, што "ДИПЛОМИРАНИ ПРАВНИЦИ" у центрима за социјални рад НЕМАЈУ ПОЈМА да се њихово ЕЛЕМЕНТАРНО поступање заснива на ЗАКОНУ О ОПШТЕМ УПРАВНОМ ПОСТУПКУ, а да на пример у вези конкретног, у вези "штићеника" треба да поступају у складу са одредбама првобитно ЗАКОНА О ВАНПАРНИЧНОМ ПОСТУПКУ, а затим и по ПОРОДИЧНОМ ЗАКОНУ и др., то је онда проблем што су у ЦЕНТРИМА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ЗАПОСЛЕНИ "НЕПИСМЕНИ" НАВОДНИ "ДИПЛОМИРАНИ ПРАВНИЦИ" !!! А што се тиче мог познаника, ма он је покушао да спречи КРАЂУ СРЕДСТАВА КОЈА СУ БИЛА ИЗДВАЈАНА ГОДИНАМА за те "Кулине", за побољшање услова, па да се кроз ПОСТОЈЕЋА СОЛИДНО ВЕЛИКА СРЕДСТВА КОЈА СУ ИЗДВАЈАНА, то све постепено реновира и обнови и створе бољи услови !!! СВА СРЕДСТВА СУ ПОКРАЛИ из руководства "Кулина", а после су "кукали" како НАВОДНО "нису добијали средства" !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 On 9. 4. 2012. at 18:26, eho73 рече А што се тиче мог познаника, ма он је покушао да спречи КРАЂУ СРЕДСТАВА КОЈА СУ БИЛА ИЗДВАЈАНА ГОДИНАМА за те "Кулине", за побољшање услова, па да се кроз ПОСТОЈЕЋА СОЛИДНО ВЕЛИКА СРЕДСТВА КОЈА СУ ИЗДВАЈАНА, то све постепено реновира и обнови и створе бољи услови !!! СВА СРЕДСТВА СУ ПОКРАЛИ из руководства "Кулина", а после су "кукали" како НАВОДНО "нису добијали средства" !!! ko je izdvajao sredstva ? i molim te nema potrebe da vices није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
eho73 Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 On 9. 4. 2012. at 18:39, Tanja ex Petrija рече ko je izdvajao sredstva ? i molim te nema potrebe da vices Извињавам се што пишем повремено ВЕЛИКИМ СЛОВИМА, али "не вичем" тиме ... лечим се од "ПСИХИЈАТРИЈСКЕ ДИЈАГНОЗЕ" коју ми постави "стручњак " МАГДАЛЕНА .mislise. А уједно и "тренирам глас" ... идем да ометам неке "оперске певаче" greengrin greengrin greengrin Па средства су издвајана у различитим периодима од различитих институција система ... почев од Министарства здравља, преко Министарства социјалне политике ... е сад ГДЕ и У ЧИЈЕ "ЏЕПОВЕ" су та средства стигла, не бих сад да детаљишем ... да и мене не би "лудим" прогласили .mislise. :291291291: А такође било је и неколико ДОНАЦИЈА из Јапана, а неколико из Белгије, Немачке и НОРВЕШКЕ, које су биле намењене за "Кулине" ( пре избијања "афере" ) ... па снимак из "Кулина" је и доспео НАЈПРЕ НА БЕЛГИЈСКУ НАЦИОНАЛНУ ТЕЛЕВИЗИЈУ, па је после тога и кренула цела "афера", јер је најпре био предочен ДОНАТОРИМА, које су "опељешили" за наводну "донацију" за "Кулине" и људи су из НАЈБОЉЕ НАМЕРЕ ДАЛИ НОВАЦ, али су "експлодирали" кад су видели да НИШТА НИЈЕ УРАЂЕНО ОД ЊИХОВЕ "ДОНАЦИЈЕ" и скапирали да су ПРЕВАРЕНИ, па је онда то "комплетирано" са оним снимцима како "купају" и "везују" штићенике !!! Тако је то "почело" !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
eho73 Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Кад су људи ( углавном они који имају некога у установама као што су "Кулине" ), писали и УКАЗИВАЛИ Министарствима у Србији, о ТОРТУРИ у "Кулинама" и другим установама сличног типа и намене, то се "ЗАТАШКАВАЛО", годинама, па чак и на нека писмена обраћања ИНОСТРАНИХ институција ... али кад се појавио СНИМАК на ТВ-у, онда више НИЈЕ БИЛО МОГУЋНОСТИ ДА ДРЖАВА БИЛО ШТА "ЗАТАШКАВА" !!!!! И ДОКЛЕ БИ ТА ДЕЦА ТАМО БИЛА МАЛТРЕТИРАНА !? Па погледајте "Дом за незбринуту децу" у Милошевцу - ту децу тамо, локалне "газде" који су повезани са СОЦИЈАЛНИМ РАДНИЦИМА, децу одатле узимају НА "ХРАНИТЕЉСТВО", кад им треба "радна снага" за рад на њивама, по домаћинствима и слично !!! И кад је била покренута "афера" око тога, ДРЖАВА је то "ЗАТАШКАЛА" организовањем наводних "радионица за децу" и "дружењима" да КАО "држава "није" заборавила на ту децу", које је организовано ради СНИМАЊА и "СЛИКАЊА" за РТС - а ШТА СЕ "ДЕШАВА" кад се СПАКУЈУ "КАМЕРЕ" и кад се све то "разиђе" !!!? Па само можда неко дете од 2 - 3 године, може да "поверује" у те "ПРЕДСТАВЕ" које се праве у вези "МАСКИРАЊА" ИНСТИТУЦИОНАЛНОГ МАЛТРЕТИРАЊА и ЗЛОСТАВЉАЊА ДЕЦЕ, о којима НАВОДНО "држава брине" !!! Е ту "на сцениу ступају" ти НАВОДНО "велики СТРУЧЊАЦИ" од "социјалних радника", који то све "МАСКИРАЈУ" и ПРИКРИВАЈУ НАВОДНИМ "стручним МИШЉЕЊЕМ", која углавном НЕМАЈУ ВЕЗЕ НИ СА ЗДРАВОМ ПАМЕЋУ, а ни са било чиме ЛОГИЧНИМ и НОРМАЛНИМ !!! Ето, један случај од пре неколико дана, "ЕПИЛОГОВАН" у суду, а на основу "ПЕРФЕКТНЕ стручности" НАВОДНИХ "стручњака" из центра за социјални рад !!! "Стручњаци" једног Центра за социјални рад у Београду, су ставили "ЗАХТЕВ суду" ( а законом они могу да доставе САМО "ПРЕДЛОГ" ), да једног ОЦА, суд "ПОТПУНО ЛИШИ РОДИТЕЉСКОГ ПРАВА" у току бракоразводног поступка ( иначе, деца су побегла од мајке код које су живела, најпре у Полицију, где су пријавили мајку због ВИШЕГОДИШЊЕГ ФИЗИЧКОГ ЗЛОСТАВЉАЊА и инсистирали да Полиција позове њиховог оца, одакле су отишли на ИСМ у пратњи полиције, где су деци констатоване "ТЕШКЕ ТЕЛЕСНЕ ПОВРЕДЕ" и против мајке је покренут КРИВИЧНИ ПОСТУПАК због НАСИЉА ... ), јер су они "СТРУЧНОГ МИШЉЕЊА, да је отац "злостављао децу" ЕМОЦИОНАЛНО на тај начин што је ДОЗВОЛИО да се деца превише ЗБЛИЖЕ СА ЊИМ и ДА БУДУ ПРЕВИШЕ ЕМОТИВНО ВЕЗАНА ЗА ОЦА ... те предлажу да се деца повере мајци и да ОЦА треба ПОТПУНО ЛИШИТИ РОДИТЕЉСКОГ ПРАВА због таквог емоционалног злостављања деце" ( а то што је мајка нанела ТЕШКЕ ТЕЛЕСНЕ ПОВРЕДЕ ДЕЦИ и суд је кривично процесуира, то за "стручњаке" из центра за социјални рад као што видите "НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ" ! ) и наравно КОРУМПИРАНО ПРАВОСУЂЕ је одмах "потрчало" за таквом глупошћу и донело "ПРЕСУДУ" у складу са таквим НАВОДНО "СТРУЧНИМ мишљењем" центра за социјални рад - господо, ово сам прочитао и као ОСНОВНИ "РАЗЛОГ" у тој "ПРЕСУДИ" против тог ОЦА !!! И сад ми реците КО ЈЕ ТУ "ЛУЂИ" - "стручњаци" из центра за социјални рад или судија !? Па значи "стручњаци" из центра за социјални рад "сматрају" да ДЕЦА НЕ ТРЕБА ДА БУДУ "емотивно везана" за РОДИТЕЉЕ, небитно, да ли се радило о оцу или мајци !!!? И сад реците, да те социјалне раднике коју су НАПИСАЛИ ТАКВУ БУДАЛАШТИНУ као НАВОДНО "СТРУЧНО мишљење", да их можда НЕ ТРЕБА ПОСЛАТИ на ПСИХИЈАТРИЈСКО ИСПИТИВАЊЕ и ПСИХИЈАТРИЈСКО ЛЕЧЕЊЕ !!!? А онда се десила ЈОШ ВЕЋА НЕНОРМАЛНОСТ ( чак и поред тога што је поступак "Пресуђен" и центар за социјални рад ту више нема шта да тражи ), па се "умешало" и Министарство социјалне политике ( још увек је НЕПОЗНАТО, ко је уопште и тражио било какво "мишљење" и "гурање носа" од стране Министарства ) и наложило да се предмет да на надлежност другом центру за социјални рад у Београду, како би "ПОТВРДИО" претходно "стручно мишљење" - напомињем, не да би "кориговало", него да би "ПОТВРДИЛО" наведено "стручно мишљење" !!! И сад бих баш волео да видим "стручна мишљења" ових "ШТРАЈКАЧА", како ће да бране овакво НЕНОРМАЛНО "стручно мишљење" и ГДЕ СУ У СВЕМУ ТОМЕ ИНТЕРЕСИ и ПРАВА ДЕЦЕ , нарочито имајући у виду ИЗРИЧИТОСТ ДЕЦЕ ДА НЕЋЕ НИ ДА ЧУЈУ НИ ДА СЕ ВИЂАЈУ СА МАЈКОМ СИЛЕЏИЈОМ ( како су се деца изјаснила, током саслушања у ИСТРАЖНОМ ПОСТУПКУ против мајке, због насиља над децом и наношења ТЕШКИХ ТЕЛЕСНИХ ПОВРЕДА ДЕЦИ ) !!!? И каква уопште "права", какве "услове рада" и какве "црне" плате смеју и да помисле да траже радници центара за социјални рад !? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 al si bre ljut ! TO NIJE DOBRO ZA TEN I BORE није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 jeste da nema veze sa temom, ali pitam se čita li neko od moderatora... nešto.. možda.. :ph34r: ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 On 9. 4. 2012. at 21:31, katja рече jeste da nema veze sa temom, ali pitam se čita li neko od moderatora... nešto.. možda.. :ph34r: mozda није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 On 9. 4. 2012. at 11:00, obi-wan рече I ja radim u skoli, i moram da priznam da ipak delim misljenje ostalih koji ne odobravaju ovaj strajk. Moram da kazem da me je veoma sramota, kad god se desi da skole strajkuju. Ima skola jos kako razloga da izrazi protest, ali je poenta u tome da nama nije najgore od svih, daleko od toga. Stavise, prema mnogim drugim radnim mestima mi stojimo prakticno extra. Tako da, ako gledamo na sve to ocima Crkve, onda nam ne ostaje drugo nego da se "smirimo pod silnu desnicu Boziju", kako veli apostol, i da strpljivo sacekamo neki bolji momenat, da svoje potrebe iznesemo na videlo. Кад је реч о срамоти - заиста ме је често стид што живим и радим у условима који су далеко испод сваке пристојности. Никада ме није стид због људи који умеју да мисле и да то мишљење бране. Јер чекање да се све само по себи реши, а да се у међувремену ћутке прихвата све што се сервира (иако се јасно виде апсурд и неправедност), е то ми никако не иде. Нарочито ми се не допада поређење са онима који су у још лошијој позицији јер то ни у ком случају не значи да је моја добра. Без жеље да полемишем, само се не слажем Mironosica, katja and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Април 18, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2012 После две недеље, коначно смо видљиви у новинама . Ха... Centar za socijalni rad u štrajku IZVOR: B92 Beograd -- Beogradski centar za socijalni rad već 15 dana je u štrajku. Zaposleni zahtevaju smanjenje obima posla i bolje uslove za rad. I dok se tokom štrajka odvija minimum procesa rada, oni koji moraju da prođu kroz gradski centar za socijalni rad gube i ono malo što imaju. Ugrožena deca, stari, siromašni, žrtve zlostavljanja ili zanemarivanja, roditelji koji se razvode ili pokušavaju da usvoje dete njihovi su korisnici. Gradski centar za socijalni rad ima 84.000 korisnika, a prema odluci nadležnih u gradu, treba da preuzme još 65.000 korisnika komunalnih usluga. I socijalnim slučajevima i komunalnim subvencijama treba da se bavi ukupno 550 zaposlenih. "Gde god se pomene s, da budem ironična - od socijalne zaštite, socijalne potrebe, socijalno ugroženi, sve se stavlja u Centar za socijalni rad. Mi imamo i lica bez identiteta i bez prijave prebivališta, a sada ćemo dobiti i uslovno osuđena lica. Nama je uvedeno 24-časovno radno vreme, pa dežuramo sa policijom 24 časa. Jednostavno se povećava broj usluga i od Republike i od Grada, a da niko savesno ne razmišlja da li taj broj ljudi, koji je u stalnom opadanju, može kvalitetno da obavi sve te poslove", kaže Lela Marković iz Sindikata gradskog Centra za socijalni rad "Nezavisnost". Od rešenja neophodnih za ročišta do overavanja privremenih mera kojima se regulišu susreti sa detetom tokom razvoda Centar ima ulogu staratelja. Štrajk za zaposlene znači obustavu posla, ali za roditelje koji viđaju svoju decu jednom nedeljno to je gubljenje dragocenog vremena. Udruženje razvedenih i rastavljenih očeva i očeva samostalnih staratelja "Tata" predlaže akciju "Doživi razvod", odnosno tromesečni boravak na Zlatiboru isključivo jednog roditelja sa svojom decom. "Za ta tri meseca drugi roditelj neće moći da viđa svoju decu, neće imati nikavu mogućnost da stupi u kontakt ni telefonom sa njima. Ukoliko se pojavi slučajno tamo biće brutalno izbačen od strane obezbeđenja. Ukoliko u toku ova tri meseca požele da prekinu ugovor, učesnici će snositi troškove. Ukoliko izdrže tri meseca, udruženje Tata će platiti sve troškove. Po isteku, tom roditelju koji nije video svoju decu tri meseca biće omogućeno pred kamerama da kaže kako se oseća", objašnjava Dejan Višekruna iz udruženja "Tata". Uprkos tome što je štrajk gradskog Centra za socijalni rad ušao u treću nedelju, gradski sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić nije našao vremena da odgovori na pitanja B92. U centru tvrde da će, dok se ne dođe do rešenja, nastaviti da primaju isključivo hitne i neodložne slučajeve. Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Ако си ти овде (у београдском ЦСР), би ли могла да нас мало упутиш? Шта подразумева минимум процеса рада и које се услуге приликом тог минимума ускраћују? Да ме не схватиш погрешно, питам јер ме интересује, далеко сам од тога да осуђујем било кога ко се бори за боље услове рада, без обзира на све замерке које имам на рад Центра. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Април 18, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Насиље у породици и хитан смештај у установу социјалне заштите. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 А једнократна новчана помоћ не? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Април 18, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2012 On 18. 4. 2012. at 15:58, Магдалена рече Насиље у породици и хитан смештај у установу социјалне заштите. Већ сам одговорила шта је минимум процеса рада за време штрајка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука