Juan Valdez Написано Април 6, 2012 Пријави Подели Написано Април 6, 2012 Добро, ако укинемо право радницима у јавном сектору да штрајкују - ко ће да шрајкује ? Код приватника, у оваквој " демократији " штрајка нема. А зашто би било ко штрајковао? Хебо те, можда сам луд, али јесам ли једини који види нешто крајње нелогично и сумануто кад се ове две вести ставе једна до друге? Због медијске блокаде, тј. необјављивања медија да Градски центар за социјални рад штрајкује од 02.04.2012.год. , користим прилику да упознам све читаоце овог форума са том информацијом.На основу члана 2. ст.1. Закона о штрајку, Извршни одбор повереника синдиката НЕЗАВИСНОСТ Градског центра за социјални рад у Београду, сходно одредбама Статута ГСЗСЗ НЕЗАВИСНОСТ као и правилима о раду Синдиката, на заједничкој седници, одржаној дана 16.3.2012..г., донео је О Д Л У К У О СТУПАЊУ У Ш Т Р А Ј К Извршни одбор повереника донеo je одлуку о ступању у штрајк због кршења Споразума о прекиду штрајка из фебруара 2007.године новом Одлуком о правима и услугама у социјалној заштити Скупштине Београда, тешких услова рада, неадекватног односа послодаваца према запосленима у ГЦСР, готово стопроцентног увећања обима посла без обезбеђивања довољног броја запослених као и због неадекватног и неблаговременог плаћања извршеног рада, што резултира потпуним угрожавањем здравственог стања, довођења у немогућност да се одговорно извршавају радне обавезе и поремећајем међуљудских односа запослених. Штрајкачки захтеви су: Према Оснивачу- Граду Београду, штрајкачки захтеви су: 1. Измештање из оквира послова Градског центра субвенција по основу трошкова за комуналне производе, услуге и закупнину - за оне кориснике из чл. 75. Одлуке о којима Центар не води службену евиденцију, као и укидање обавезе почетне процене за услугу Народне кухиње и обавезе обиласка пунктова. 2. Повећање броја запослених сразмерно евиденцији о континуираном повећању обима и сложености посла из оквира права из социјалне заштите Београда. 3. Систематски лекарски преглед запослених у складу са Законом о безбедности и здрављу на раду и Посебним колективним уговором за социјалну заштиту. 4. Обезбеђивање материјалних средстава за окончање процене ризика на радном месту и радном окружењу ГЦСР-а. 5. Исељење небезбедних по здравље, азбестних објеката – Одељења Вождовац и Земун као и осталих одељења којима је истекао рок употребе. 6. Исплата солидарне помоћи свим запосленима у висини једне просечне зараде на нивоу Града Београда, по последњем објављеном статистичком податку. 7. Закључење протокола са јавним службама и и институцијама, ради јасног разграничења надлежности и одговорности са ГЦСР-ом. Према Министарству рада и социјалне политике штрајкачки захтеви су: Исплата надокнада за прековремени рад запослених у ГЦСР-у, из законских оквира 24- часовне доступности неодложним услугама и из оквира других јавних овлашћења. 2. Повећање броја запослених сразмерно повећању обима и сложености јавних овлашћења. 3. Систематски лекарски преглед запослених у складу са Законом о безбедности и здрављу на раду и Посебним колективним уговором. 4. Повећање зарада. Мајка ми је погинула кад сам имао четири године. Ударио ју је ауто док је возила бицикл. Отац ме је напустио, а бака, која се бринула о мени, умрла је. САМОШ - Сахранио баку и остао потпуно сам. - Мајке се не сећам, погинула је кад сам имао четири године. Могао сам и ја с њом да настрадам, пошто смо заједно били на бициклу кад је налетео ауто и убио је на лицу места. После сам био са оцем, који ме је малтретирао. Чуо сам од комшија да је тукао и моју маму, зато ја никада не бих ударио жену - овако 17 - годишњи Јанко Маглоцки започиње причу о својој трагичној судбини. Тог храброг дечака живот није штедео, остао је потпуно сам и живи у селу Самош, педесетак километара од Панчева, у трошној кући без канализације и купатила. - Док сам био са оцем, увек сам имао модрице и ране, стално ме је тукао. Једном ми је бака дала паре да купим албум са сличицама, то ми је била жеља, ал’ кад је отац видео шта сам купио, почео је да ме удара и цепа албум. Целог га је исцепао и згужване листове ми гурао у уста. Хтео је да ме казни - присећа са Јанко. Пре осам година отац га је напустио, и од тада га дечак више није видео. Остао је да живи с баком, која му је била једина утеха и пријатељ, али несрећни Јанко је и њу изгубио. - Кад сам сахранио баку, остао сам потпуно сам. Комшије ми помажу, али ја ипак немам никога. Кад се вратим из школе, свуда је тишина, нико ме не чека. Нема више ни вечере, али најтеже ми пада то што немам с ким да разговарам и посаветујем се - прича Јанко. Он сваког дана аутобусом у шест путује у Панчево у школу, и ипак успева да буде одличан ђак. - Идем у пекарску школу, у јуну завршавам и надам се да ћу наћи посао, да се спасем - позитиван је Јанко, који сада преживљава продајући јаја. - Продајем јаја по десет динара, деси се да зарадим 50 - 60 динара дневно, и то ми је све - каже дечак, који гаји пет - шест кокошака. Живи на кокицама Јанку је највећа жеља да има купатило. - С рамота ме је да кажем, али купам се у кориту, поливам се водом, и зими и лети. Волео бих да мало средим овде, да имам основне услове за живот, и да ме не буде срамота да позовем друга у госте - каже Јанко, а на питање шта једе за ужину у школи и да ли купује нешто, као друга деца, он одговара да нема одакле. - Дешава се да гладујем. Кад имам кукуруз кокичар, ја га искокам, па понесем кокице да једем за ужину. Помозимо Јанку! Јанко нема свој жиро - рачун, па је све људе добре воље замолио да, уколико могу, нешто новца уплате на рачун његовог комшије Милета Томина. - Он ми је једина особа на свету коју могу назвати породицом. Ето, да није њега, ни Курир ми не би дошао у посету - са осмехом нам каже овај дечак. Комерцијална банка Миле Томин 205 - 1001529290309 - 91 Курир dusha је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Април 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 6, 2012 А зашто би било ко штрајковао? Хебо те, можда сам луд, али јесам ли једини који види нешто крајње нелогично и сумануто кад се ове две вести ставе једна до друге? ВАу, Ивице,какво поређење !!! Најбоље да сви ми радимо џабе ! НЕка и наша деца немају за хлеб ! Свака ти част на аналогији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Април 6, 2012 Пријави Подели Написано Април 6, 2012 А зашто би било ко штрајковао? Хебо те, можда сам луд, али јесам ли једини који види нешто крајње нелогично и сумануто кад се ове две вести ставе једна до друге? Колико сам успео да испратим малом Јанку су , хвала Богу, обезбедили нову кућу, али сличних примера у Србији, ионако, има премного. Да живимо у сиромашној земљи без услова за неке већа померања ка бољем, сложио бих се са тобом и не би видео смисао штрајка. Зато властодржци у спрези са " крупним капиталистима " све раде по систему " завади па владај " и док ми упиремо прстом једни у друге...." лисице месо једу ". DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Април 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 6, 2012 Ево, ја се добровољно јављам да радим за њихову плату у неком министарству науке или екологије или шта већ дају, пошто тренутно немам никакав посао. Па,хајде,дођи и ради овде, у оваквим условима, да видимо коју ћеш песму да певаш онда. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 6, 2012 Пријави Подели Написано Април 6, 2012 s jedne strane treba biti srecan sto imas sta da jedes i pijes, dok mnogi gladuju, a sa opet druge strane bilo bi dobro da svi pocnu da strajkuju i da se oslobodimo vise ovih bestidnih tlacitelja i unistavaca Srbije Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 6, 2012 Пријави Подели Написано Април 6, 2012 ВАу, Ивице,какво поређење !!! Најбоље да сви ми радимо џабе ! НЕка и наша деца немају за хлеб ! Свака ти част на аналогији. Опет демагогишеш. Само си случајно прескочила да споменеш да ви уопште не радите за џабе, него да сте плаћени и то боље од већине (друга је прича што је то мала плата за немачке стандарде). Каква иронија, па ваша служба је симбол социјалне државе, социјалне правде, социјалне једнакости, а овамо вам важније да имате велику плату док читава држава тоне, него да помажете онима који имају сто пута мање од вас. Ништа онда, да приватизујемо социјалне службе, кад је већ тако како је. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Април 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 6, 2012 Опет демагогишеш. Само си случајно прескочила да споменеш да ви уопште не радите за џабе, него да сте плаћени и то боље од већине (друга је прича што је то мала плата за немачке стандарде). Каква иронија, па ваша служба је симбол социјалне државе, социјалне правде, социјалне једнакости, а овамо вам важније да имате велику плату док читава држава тоне, него да помажете онима који имају сто пута мање од вас. Ништа онда, да приватизујемо социјалне службе, кад је већ тако како је. Ти би социјализам ? Сви радимо неједнако, али исту плату примамо. А како ми да помажемо онима којима треба да помажемо ако радимо гомилу послова које не треба да радимо, што нам одузима највећи део времена, и са порастом обима посла од 100 % са истим бројем запослених ? Имамо ли времена да заиста радимо свој посао ? И немој ти да демагогишеш и да скрећеш разговор на тему зарада, као да је то једини и главни разлог нашег штрајка. Ухватио си се за то као пијан плота. СУпер, нека приватизују Центре, и нека уведу нормативе који постоје у осталим земљама, где на једног социјалног радника иде 20 странака, а не као код нас, где на једног иде по 150 странака ! А ссвима помоћ треба и свима је хитно ! Супер, само нисмо роботи и не можемо да постигнемо то од гомиле глупости коју радимо а није наше (ал,ето,неко од главоња је тако одлучио и увалио нама да радимо). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Април 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 6, 2012 Додуше, пошто смо ми орган старатељства, не можемо да будемо приватна фирма. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Април 6, 2012 Пријави Подели Написано Април 6, 2012 Опет демагогишеш. Само си случајно прескочила да споменеш да ви уопште не радите за џабе, него да сте плаћени и то боље од већине (друга је прича што је то мала плата за немачке стандарде). Каква иронија, па ваша служба је симбол социјалне државе, социјалне правде, социјалне једнакости, а овамо вам важније да имате велику плату док читава држава тоне, него да помажете онима који имају сто пута мање од вас. Ништа онда, да приватизујемо социјалне службе, кад је већ тако како је. Опет не могу да сложим са тобом. Не тоне читава држава, већ осиромашена и скоро, до безнађа, доведена радничка класа. Известан број " предузетника " и " властодржачка каста " грцују од изобиља. Кривити јавни сектор за, горепоменуте, и њихово безобзирно и незасито грабљење свега што им " падне шака " је........безвезе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 6, 2012 Пријави Подели Написано Април 6, 2012 Опет демагогишеш. Само си случајно прескочила да споменеш да ви уопште не радите за џабе, него да сте плаћени и то боље од већине (друга је прича што је то мала плата за немачке стандарде). Каква иронија, па ваша служба је симбол социјалне државе, социјалне правде, социјалне једнакости, а овамо вам важније да имате велику плату док читава држава тоне, него да помажете онима који имају сто пута мање од вас. Ништа онда, да приватизујемо социјалне службе, кад је већ тако како је. Da vidis kako ovde u italiji socijalne sluzbe pomazu starima i bolesnima, kako volontiraju ljudi gratis, kako vode u setnje i na izlete mentalno obolele, drze ih za ruke i setaju se po gradu sa njima. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 6, 2012 Пријави Подели Написано Април 6, 2012 Pa onda od tih volontera biraju radnike za socijalno. A ne Djilas .... Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Април 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 6, 2012 Pa onda od tih volontera biraju radnike za socijalno. То је исто као да си рекао "нека волонтер изврши хируршку интервенцију" пошто он то хоће да уради џабе. Јел ти размислиш пре него што нешто напишеш ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 6, 2012 Пријави Подели Написано Април 6, 2012 То је исто као да си рекао "нека волонтер изврши хируршку интервенцију" пошто он то хоће да уради џабе. Јел ти размислиш пре него што нешто напишеш ? Zavrse ti volonteri i skolu. Ali imaju i prakse. A ti nemas prakse. Niti bilo ko u socijalnom u Srbiji. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Април 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 6, 2012 Zavrse ti volonteri i skolu. Ali imaju i prakse. A ti nemas prakse. Niti bilo ko u socijalnom u Srbiji. Јел ? Немам праксе ? Ти знаш ? Хвала ти што си ме обавестио. Да, не размишљаш пре него што одвалиш нешто. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 6, 2012 Пријави Подели Написано Април 6, 2012 Јел ? Немам праксе ? Ти знаш ? Хвала ти што си ме обавестио. Да, не размишљаш пре него што одвалиш нешто. Uf! Srpska praksa.... ovde se ZASLUZI rad u socijalnom. Radi se o GODINAMA volontiranja. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука