Владан Написано Април 5, 2012 Пријави Подели Написано Април 5, 2012 Тај украјински национализам јак је у западим дјеловима украјине сјеверно/источније се појављују само у "енкалвама" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Април 5, 2012 Пријави Подели Написано Април 5, 2012 Jezik im je razlicit...razlika je slicna razlici izmedju srpskog i slovenackog ( ako ne gresim). различит је до те мјере да се могу перфектно разумјети већа је разлика у језику између наших (балканских) Украјинаца и ових данашњих становника Украјине Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Април 5, 2012 Пријави Подели Написано Април 5, 2012 не бих се сложио да су Русини и Украјинци исто а у Србији се не зову тако како ти наводиш. Иначе што се тиче те уније са РКЦ она је толико била успјешна да их данас у украјини има мање од 5-10%. А ово што се тиче данашње Западне Украјине си управу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Април 5, 2012 Пријави Подели Написано Април 5, 2012 А каква је онда између Руса и Бјелоруса? .mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 5, 2012 Пријави Подели Написано Април 5, 2012 Моја жена је Украјинка, а и сам у породици имам предака Украјинаца. Оно што сам ја спознао у причама с овим нашим домицилним Украјинцима је под: 1. не воле Русију 2 Тврде да су Руси уствари Украјинци јер се најстарија Руска држава звала Кијевска Русија 3. тврде да су жртве Руске како Црвкве тако и државе која је одувјек тежила томе да има што већи примат и власт у свему а и шире 4. тврде да су Козаци уствари Украјинци и да Русија никада није имала своје Козаке итд...... разник ситница насупрот томе су Руси који кажу да су Украјинци као нација не постоје и да су они у ствари Малоруси а Украјина је наводно од увјек била Руска КРАЈИНА па из те ријечи се изводи и име УКРАЈИНА Пази сад овамо , значи преправићу овај твој одговор у Србима разумљивији, даклем: Моја жена је Црногорка, а и сам у породици имам предака Црногораца. Оно што сам ја спознао у причама с овим нашим домаћим Црногорцима је под: 1. не волу Србију (сем Београда , студентских домова и директорских фотеља). 2. Тврде да су Срби уствари Црногорци јер се најстарија Српска држава звала Рашка и била је на простору данашње Црне Горе 3. тврде да су жртве Српске како Црквене тако и државне политике , која је одувек тежила томе да има што већи примат и власт у свему а и шире 4. тврде да су Четници уствари Црногорци и да Србија никада није имала своје Четнике итд......разник ситница насупрот томе су Срби који кажу да су Црногорци измишљена нација и да су они уствари настали комунистичким декретом исто као и Украјинци који су се пре тога називали малоруси, а реч Црна Гора ти исти Срби изводе од неких српски речи које значе Црно и Најлошије па су отуда ти Црногорци се изметнули. obi-wan, Crveni Baron, Apis and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Април 5, 2012 Пријави Подели Написано Април 5, 2012 :lol: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Април 5, 2012 Пријави Подели Написано Април 5, 2012 Poznajem dovoljan broj Ukrajinaca da kazem da je gore navedeno tacno. Ne vole se s Rusima, ne daj Boze Ukrajinca da oslovish greshkom kao Rusa, ni slucajno. Ove Ukrajince koje znam su pravoslavni i veliki vernici. Pre nego sto sam ih upoznala, meni je to sve bilo isto. Posle njihove reakcije nije vise , dodushe ja i dalje ne znam koja je razlika osim da ne pominjesh Ruse Ukrajincu gringrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 5, 2012 Пријави Подели Написано Април 5, 2012 Poznajem dovoljan broj Ukrajinaca da kazem da je gore navedeno tacno. Ne vole se s Rusima, ne daj Boze Ukrajinca da oslovish greshkom kao Rusa, ni slucajno. Ove Ukrajince koje znam su pravoslavni i veliki vernici. Pre nego sto sam ih upoznala, meni je to sve bilo isto. Posle njihove reakcije nije vise , dodushe ja i dalje ne znam koja je razlika osim da ne pominjesh Ruse Ukrajincu gringrin А језик, може ли се уочити разлика? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 5, 2012 Пријави Подели Написано Април 5, 2012 Ne znaju grdnici da su i jedni i drugi nastali od Srba .... Легендарно! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука