Jump to content

Уски пут који води у Живот-питање избора или живота и смрти, подвига или благодати?

koliko je licni podvig vazan za dostizanje stanja svetosti   

33 члановâ је гласало

1. 1. koliko je licni podvig vazan za dostizanje stanja svetosti

• vazan je
      15
    • nije vazan
      0
    • nema primarnu ulogu
      3
    • neophodan je
      15

Препоручена порука

• 1 month later...

ово није да или не тема.

питање је уствари шта чинимо да то остваримо, шта нам је Бог оставио да то можемо учинити и да ли ми пристајемо на такав дар и љубав Јединог Бога?

имамо ли храбрости да будемо хришћани, имамо ли храбрости да иштемо светитељство, радимо ли нешто да постанемо то?

јел схватате да је то више него бити шеф у било којој фирми са највећом платом, више него бити држављанин било које државе на свету?

имате ли свест да можете да постанете већи од највећег, желите ли уствари да прихватите такав дар?

иштите и даће вам се ...

иштемо ли?

радимо ли?

учимо ли?

желимо ли?  0405_feel

Подели на овим сајтовима

Mi smo pala bića nesavršena, Bog svojom ljubavlju kroz slobodnu volju daje nam šansu da postanemo nešto više.

Mi tu šansu znamo, ali naša percepcija večnog i istinskog je otupila ovozemskim strastima i tako mi se često vratimo u prvobitno životinsko stanje.

Želimo ali još uvek nismo dovoljno iskusili užaš palog stanja, pa zato iznova i iznova Oboženje,Oboženje,Oboženje...

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Mi smo pala bića nesavršena, Bog svojom ljubavlju kroz slobodnu volju daje nam šansu da postanemo nešto više.

Mi tu šansu znamo, ali naša percepcija večnog i istinskog je otupila ovozemskim strastima i tako mi se često vratimo u prvobitno životinsko stanje.

Želimo ali još uvek nismo dovoljno iskusili užaš palog stanja, pa zato iznova i iznova Oboženje,Oboženje,Oboženje...

полако, нисмо бесловесна бића никад били, тако да не можемо да се ''вратимо'' у ''животињско'' стање. Адам и Ева су прародитељи и словесни су.

а несавршени смо због греха, због одсуства покајања, због тога што се не усавршујемо Савршеним.

с друге стране, од рођења не знамо за боље, па отуд и недостатак перцепције из Божје перспективе, а управо зато смо и слободном вољом обдарени да бисмо могли да изаберемо.

и није проблем у избору пута, већ ко ће да хода уместо нас ако ми не ходамо?

има и оних који су искусили личан и туђ пакао, па су страхом и непомирљивошћу донекле условљени да иду супротним смером, али само донекле држи тај страх.

однекле мора човек сам да се пробуди, устане, умије, обуче у светост, хода у светост, живи у светости.

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал 0405_feel link=topic=14329.msg447333#msg447333 date=1306103380]

полако, нисмо бесловесна бића никад били, тако да не можемо да се ''вратимо'' у ''животињско'' стање. Адам и Ева су прародитељи и словесни су.

а несавршени смо због греха, због одсуства покајања, због тога што се не усавршујемо Савршеним.

с друге стране, од рођења не знамо за боље, па отуд и недостатак перцепције из Божје перспективе, а управо зато смо и слободном вољом обдарени да бисмо могли да изаберемо.

има и оних који су искусили личан и туђ пакао, па су страхом и непомирљивошћу донекле условљени да иду супротним смером, али само донекле држи тај страх.

однекле мора човек сам да се пробуди, устане, умије, обуче у светост, хода у светост, живи у светости.

Da objasnim... kad kažem zivotinsko stanje nemislim na beslovesnost nego na najniže čovekovo stanje a to je kade se upodobi strastima i u sebe ubije duhovnost.

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Nekapiram Medo pitanje ...

Подели на овим сајтовима

шта је то светост?  facenew22222222

Светост је светлост сједињена са Богом. Од Бога долази и Богом постоји. Човек треба да буде сагласан са начином постојања Тројичног Бога.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14329.msg447335#msg447335 date=1306103405]

шта је то светост?  :bla:

Светост је светлост сједињена са Богом. Од Бога долази и Богом постоји. Човек треба да буде сагласан са начином постојања Тројичног Бога.

а шта то значи, како се то постиже, има ли неки тренинг ? :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Da objasnim... kad kažem zivotinsko stanje nemislim na beslovesnost nego na najniže čovekovo stanje a to je kade se upodobi strastima i u sebe ubije duhovnost.

чак и тада је човек жив у Богу, иако једном ногом у паклу.

никад се не може спустити заувек или савршено до потпуне острашћености, поготово што је у паклу највеће кукање за Господом Исусом Спасом :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

"Између светитеља и нас не постоји разлика у природи, већ у вољи и одлучности". Св. Јустин Ћелијски

Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve.

Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz.

Подели на овим сајтовима

"Између светитеља и нас не постоји разлика у природи, већ у вољи и одлучности". Св. Јустин Ћелијски

Sutra od ovoga radim poster  :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...