Пајко Написано Април 15, 2010 Пријави Подели Написано Април 15, 2010 Није све Божија воља. Како може да буде Божија воља болест, страдање, смрт, ...? Допуштење из неког разлога да, али воља не, јер Бог жели само радост и љубав и благостање. Tako je Mascho. Mnoge stvari zavise, iskljuchivo, od nas. Nazzalost, takodje, mnoge ne zavise od nasvecc se samo dese. Na te druge stvari i dogadjaje ne mozzemo da utichemo i kada nas zadesi tuga, kojoj su takvi dogadjaji uzrok, i to je normalno. Normalan je i bes kao reakcija na iste. Kljuch je borba sa sopstvenom sebichnoschccu. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hristoljub Написано Април 15, 2010 Пријави Подели Написано Април 15, 2010 SESTRO! Bog je Ljubav! Njegova volja sigurno nije da neko pati ali ne radi se tu o Njemu, nego o nama i o našem životnom odnosu prema Njemu i našim ljudskim međusobnim odnosima, o tome da pali duhovi deluju na nas i svi mi ljudi i pogrešujemo i patimo i dođemo u stanje žalosti (između ostalog). Napisah da su i veliki heroji vere i patili i bili u žalosti. I sam Gospod Isus Hristos je znao šta je to žalost i tuga, premda nikad nije sagrešio. Pravedni Jov je tužio takođe zbog velikog gubitka a kad mu dođoše prijatelji i ne razumeše ga i ne saosećaše u njegovoj patnji on im kaza:"Svi ste vi dosadni tešioci!" Ja kao hrišćanin IMAM HRIŠĆANSKU RADOST, hvala Bogu, ali sam i bio tužan u životu i znam da i sada ima mnogo tužnih, ranjenih u srcu. Otvorimo srca svoja i kao što sestra otvori temu i zamoli: "savet i iskustvo..." Dakle, vaš savet i iskustvo! I ne olako iz svojih glava, da ne budemo samo dosadni tešioci , kao Jovovi prijatelji. Za to nam nije potrebno "potiskivanje" i "racionalizacija", već iskrenost, ljubav (da se svi naučimo nešto iz toga) i međusobno poverenje i otvorenost. Lako je reći ne budi tužan, ali ko je iskusio to stanje, jasno mu je da se tim rečima to ne leči. Devedesetih godina, zavoleo sam nekolicinu ljudi i to celim srcem, misleći da smo iskreni prijatelji i braća a jedan stariji čovek mi je u to vreme kazao: "Brate, ljudi će te razočarati. Evo i ja ću te razočarati. JEDINO TE BOG NIKAD NEĆE RAZOČARATI!" U to vreme njegova izjava meni je bila smešna a on čudan. Prošle su godine. Stvarno su me ti "prijatelji" razočarali i povredili. U časovima najveće tuge, setio sam se njegovih reči koje su tada bile kao melem na dušu i "oblake" tuge je Bog počeo da uklanja. Slava Njemu! I on me je kasnije razočarao. :smiley: Stvarno, JEDINO ME BOG NIKADA NIJE RAZOČARAO! 4chsmu1 I uvek i u svemu i svakom događaju želeo samo da privuče bliže sebi i da me zadivi do slavljenja. Kad si U blessyou SVE JE DOBRO, ali ovde je pitanje šta sa "oblacima" kada se pojave i kako tad Vi lično nalazite utehu i ohrabrenje? Vi me nećete razočarati? :smiley: A i ne možete! 0104_cheesy Jer sam "SAMOG SEBE, SVE VAS :smiley: I SAV ŽIVOT SVOJ, HRISTU BOGU PREDAO"! Praštajte, ako sam Vam bio opširan i nejasan, nerazumljiv. MIR VAM. "NIJE ISKREN, NITI PRAVEDAN, onaj ko govori istinu u lice, niti onaj ko je obznanjuje pred svetom, no onaj ko IMA LJUBAV i ISTINIT ŽIVOT, i KAD TREBA GOVORI S RAZUMEVANJEM." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 15, 2010 Пријави Подели Написано Април 15, 2010 Тренутно сам закуцана у проблем тог типа и никако да се макнем. Нисам у стању да преболим издаје и разочарења у људе. А без њих не можеш живети. Како се ви сналазите? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 15, 2010 Пријави Подели Написано Април 15, 2010 Избегавам тужну музику, тужне људе, тужне ситуације. Бежим од туге,мада ме она као и свакога од нас стиже. Али, тако се браним. Треба се окретати радости, радосно и неоптерећено живети, ма колике биле муке, за које једино Христос зна да ли су нам на радост. blessyou Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Април 15, 2010 Пријави Подели Написано Април 15, 2010 Najbitnije ti je Mascho da, kao schto moja draga sestra Mirodjija reche, izbegavasch tuzzne ljude. Ja bih dodao, da izbegavasch negativne ljude i da se druzzisch samo sa ljudima koji se smeju i schale. Hteli mi to ili ne, negativna energija prelazi na nas. Chak i na daljinu se ta energija prenosi. Govorim ti iz iskustva je ja sam "sundjer" za negativnu energiju i jedini je, mozzda, lek izbegavati je bez obzira u kom obliku ti prilazi. blessyou БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 15, 2010 Пријави Подели Написано Април 15, 2010 Хм, тужни људи .. Ја их нешто и не познајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Април 15, 2010 Пријави Подели Написано Април 15, 2010 Хм, тужни људи .. Ја их нешто и не познајем. Negativne po bilo kom osnovu - IZBEGAVATI. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 15, 2010 Пријави Подели Написано Април 15, 2010 Хм, тужни људи .. Ја их нешто и не познајем. Negativne po bilo kom osnovu - IZBEGAVATI. Пајко, брате и друже из отаџбине и дијаспоре, важно је да се ми разумемо! 4chsmu1 blessyou Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Април 15, 2010 Пријави Подели Написано Април 15, 2010 Пајко, брате и друже из отаџбине и дијаспоре, важно је да се ми разумемо! 4chsmu1 blessyou Jao de me nadje sa "druzze". Mislio sam da sam ti brat? :cmizdrenje: БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 15, 2010 Пријави Подели Написано Април 15, 2010 Пајко, брате и друже из отаџбине и дијаспоре, важно је да се ми разумемо! 4chsmu1 blessyou Jao de me nadje sa "druzze". Mislio sam da sam ti brat? :cmizdrenje: Па видиш да се смејем.Другови су тужни људи за које знам да схваташ зашто су такви. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 15, 2010 Пријави Подели Написано Април 15, 2010 Хм, тужни људи .. Ја их нешто и не познајем. Negativne po bilo kom osnovu - IZBEGAVATI. Такве већ познајем blessyouАли сви су у нечему негативни, нема 100% позитивног човека. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Април 15, 2010 Пријави Подели Написано Април 15, 2010 Али сви су у нечему негативни, нема 100% позитивног човека.Jeste to tachno schto kazzesch zato sam i rekao "izbegavati", schto bi znachilo da, u odredjenomsmislu, chovek i sebe sprechi da emituje negativnu energiju. Mnogo puta chovek iz sopstvene sebichnosti ugrozzava blizznje i ostale. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 15, 2010 Пријави Подели Написано Април 15, 2010 Шта знам, ја видим рецимо да неко нешто муља, да ме лаже и сл, врло ретко одреагујем ако је то мој пријатељ, срамота ме некако. И ту увек правим грешку, јер кад се то пусти, игнорише, буде још горе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Април 15, 2010 Пријави Подели Написано Април 15, 2010 Шта знам, ја видим рецимо да неко нешто муља, да ме лаже и сл, врло ретко одреагујем ако је то мој пријатељ, срамота ме некако. И ту увек правим грешку, јер кад се то пусти, игнорише, буде још горе. Ma, j... ti choveka koji me gleda u ochi i pischa mi na opanke. (ovo sam vecc napisao negde naforumu pa mi ne zameri) Iako prosto recheno - izgleda nauchno fantastichno. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 15, 2010 Пријави Подели Написано Април 15, 2010 Не знам, мени се са једне стране осмехнула срећа а са друге, срушио свет, када сам упловила у породичне воде, тако дуго жељене и чекане. Па те реакције пријатељица не могу да схватим ни преболим. Испада да човек заиста нема НИ ЈЕДНОГ пријатеља на земљи, а то је страшно (са једне стране), нама који нисмо верници 200% да кажемо да нам само Христос треба. Или има, привремене, који су час ту час нису, окрећу се и постају непријатељи. А кад одем још мало уназад, кад ми се срушио цео свет на главу, није било буквално никог од мојих дотадашњих пријатеља ту за мене. Чему онда пријатељство, питам се. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука