Andre Williams Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Ko su bre ovi likovi sto blebetaju ove gluposti i da li je neko ikada cuo za njih? зилоти анонимуси sHa_sarcasticlol RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Ако би имао ко да уштеди по један "амин" да да овом Жељковом посту, јер ја не могу више од једног да дам, вратићу чим затреба, само ми пустите на пп. Мало је један амин за ово, али више, на жалост, не могу да дам. Не шалим се. Ако има неко, нека пусти на овај Жељков пост за мене, ја враћам где затреба, ако треба и двапут, више за сада не могу да урадим за овако нешто чиме ме је почаствовао овде. УРЕЂИВАЊЕ: мислио сам на онај велики пост да претходне странице. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Ех што су ме архивирали па ни по јада, а могли су лепо да ми плате струју за ову зиму истроших се , уместо што ме архивирају, шта имам ја сад од тога. Саће сви екомунисти мислити да сам њиов, а сви зилоти да сам неки изрод. Значи како год окренеш нисам ничији. Знаш шта је, да ти речем, није мени проблем ни са ким да другујем ко је нормалан , може он бити што би рекла моја баба и црни ганци, не смета то мени, ал само да је нормалан. Е сад једини је проблем што нормалних све више мањка. Рецимо ови што код мене организоваше ту трибуну против + Иринеја њих шака јада, на прсте једне руке их мош избројати, својих проблема имају преко главе , не знају ди ударају , да ми их није жао сад би их именово , ал жао ми људи , знам како живе и да им је тешко. Но ми никако једно није јасно кад они стигну да се баве +Иринејом поред свих својих мука и недаћа, лекове за живце троше , деца су им у расулу, дугове немају да врате одакле, сиротињски живе, у кућу им се увукла и туга и беда , ко и половини нашег народа данас. У Цркву долазе не причешћују се никад. Смирење и послушање су лековити за душу, ко то нема џаба му што ће и милион пута доћи у цркву. Св.Марија египћанка је само једном ушла у Цркву и посветила се , али са смирењем. Све те приче ви наки ми ваки , мачку о клин, артемијевцима сад нико жив неваља, очекивали су вероватно неку опште народну побуну и по Црквама и у Држави , али људи моји говорим већ годинама народ је уморан од свега , није заинтересован за попове ни за Цркву , највећу заинтересованост за Цркву показују Американци , ЦИА, НВО сектор, неки квази религијски самопрокламовани аналитичари, затим ово екстремно крило ултралевичарских политичара, богоборни атеисти и секташи. Шта је њима свима заједничко ? Сем мржње на Цркву и клир , мало шта другог им је заједничко. Мржња није смирење. Указивати на грешке , на пропусте је једно, киптити мржњом је нешто друго. Фарисеји су ми одувек били одбојни у Цркви , још од мојим малих "комунистичких" ногу, њихов површан поглед на веру , без осећаја за аскезу и здраву духовност , дочекивање у припрати од стране "преподобних" , џаба ми да им објашњавам и да сам 100 година у Цркви ако ме они први пут виде у том и том храму нема брате има да одслушам неку "дубокоумну" беседу , где да станем , шта да радим и како да се понашам таман да сам владика све је џаба. Ко се буни по епартији бачској? Ево пример код мене на парокији, веле површни борбени ревнитељи ( не по разуму) " Оћеро Иринеј нако доброг попа , а тај је са свима био баш добар, сви су га ето волели". Да видимо какав је то "нако баш добар поп" и што је +Иринеј тако безочан и ти његови "опрочници" истјазатељи попова. Тај " добри" поп направио тајни дил да општинским властима , практично преко цркве прао новце за прешједника општине , ђипо на све стране , форсиро у цркви само један свој клан ( у питању су избеглице, људима иначе свака част , немам шта да им замерим, али Црква не може да се сведе на избеглице) и да не дужим било би ми мало једна тема да објасним како је тај "добри поп" био добар. У сваком случају није њега отеро +Иринеј него га је само преместио на другу парокију да овај не би више муљо, међутим поп није пристао на ту другу парокију и лепо напусти епархију. Затим тај клан потпуно верски не утврђених присталица "доброг попа" настави да посећује овог манипуланта , буквално му правећи ходочашће где год овај оде. А при том саботира новог попа који већ самим тим што није онај претходни ништа значи неваља. Острашћеност, клановска подела, политикантство, гуруизам, и безброј других неправославних духова су одлика и тијех попова и њихове квази пастве. Наравно оног попа "доброг" манипуланта ни најмање не занима ни случај Артемије ни дешавања у Синоду ни ЦИА завера , ни посета Бајдена , али му сасвим иде у прилог да га третирају као мученика и онда повежу са тако неким крупним и важним као што је бивши епископ и велики теолог Артемије. То се зове идентификација из интереса. Ту сад сви попови који су нешто муљали , петљали и зезали се годинама осете да ће данас сутра и они доћи на ред код тог "злог" "инквизитора" + Иринеја , па једни почну говорити како су ковиљски калуђери сви педери одреда, други тајно међусобом почну да величају Артемија и његову борбу за истину која је само једна , јелте, трећи се сете Иринејевих посета неким шокачким поповима , у сваком случају сви се напрасно сете да Иринеј није баш подобан за њихов поповлук и како би било најбоље ( рече ми један од тих п(л)опова) да се +Иринеју да "да буде професор на факултету , али није он баш за епископа , сувише је он начитан и некако није у реалности", дакле ако би некако могло да се уклони са епископског трона. Чисто ето да им не смета људима у њиовијем пословима. Попови који би радили свој посо поштено у епартији бачкој ова екипа "добрих" попова би сматрала шлихтарама, људима без свог става,кукавицама који чувају браду и мантију зарад леба, или још боље ударном песницом екуменизма. Ако би неки био рукоположен у клир који није завршио богословију а рецимо био марксиста пре тога - тачније професор марксизма, зна се , па то је убачен елеменат, комуњара, ударна песница екуменизма, зли слуга још горег господара. Преумљење ? - то просто не постоји, то су измислили калуђери да залуђују народ. Апостол Павле ? - историјска подвала злих Јевреја. Хришћанска мистика ? - Исплатив бизнис, порез на будале, "они што иду по манастирима и остављају паре"... Просто ја не видим да је Артемије овакав какви су ови попови који га подржавају из својих интереса. Артемија ценим као великог теолога, и верујем да ће се његова љуљачка авантура ускоро завршити. На жалост ових жречева којима иде у прилог оваква ситуација у Цркви ће бити увек. ево Ацо удри овде АМИН. greengrin RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Хвала, брате Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 da li je ovo istina da se u uzbenicima za veronauku ne koristi rec pravoslavlje? Не брате, искључиво речи као што су: папа, екуменизам, синкретизам, католичанство, ванземаљци, спиритизам, комунизам, демократија, Европска Унија. Шта ће коме православље, то је аут одавно? nishizawa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Ко су ови презентери: Мирослав Вујанић, Добросав Вујовић, Сима Огњановић и Остоја Дражић? Које су њихове референце Miroslav.Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Не брате, искључиво речи као што су: папа, екуменизам, синкретизам, католичанство, ванземаљци, спиритизам, комунизам, демократија, Европска Унија. Шта ће коме православље, то је аут одавно? brate ja ozbiljno pitam!da li to znaci da je istina? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Ко су ови презентери: Мирослав Вујанић, Добросав Вујовић, Сима Огњановић и Остоја Дражић? Које су њихове референце Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 brate ja ozbiljno pitam!da li to znaci da je istina? Да ли заиста верујеш да је то истина, али онако, стварно? Наравно да су то глупости. Као и све што причају "правоверци". Мош их познати, брате, и њих и њихову идеологију, по томе што не пројављују љубав, него праве велике разлике. Читава им се прича своди на то кога ће пре опљују, на кога да баце анатему. То није хришћанство, брате. Свако зна своју веру, своје границе, свако зна своје православље, и разлику од католичанства. Нема потребе то наглашавати. Али православље је далеко више од тога, далеко више од пренаглашавања тих разлика. Као што сам ти рекао раније, само се опусти и прочитај изузетне теме које имаш на овом форуму, и не допусти да се образујеш о било чему, посебно не о вери, од којекаквих параноика. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 pa ne verujem da je to istina bas zbog toga sam i pitao. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 sto se vere tice obrazovao sam se citajuci dela Vladike Nikolaja Velimirovica,Ave Justina,Amfilohija Radovica,Atanasija Jevtica. i naravno Sveto Pismo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 brate ja ozbiljno pitam!da li to znaci da je istina? Мидић, др Игнатије, епископ пожаревачко-браничевски ТЕКСТ УЏБЕНИКА ПРАВОСЛАВНОГ КАТИХИЗИСА за трећи и четврти разред средњих школа "Од најранијих времена, а у Православној цркви све до данас, саборе сачињавају искључиво епископи и то само епархијски, а не и титуларни, због тога што је епископ глава помесне Цркве и у својој личности отелотворује целу помесну Цркву којом председава. Наведена карактеристика епископа произлази, као што смо већ раније видели, из тога што је он глава литургијске заједнице која уједињује многе верне једнога места у једно Тело Христово. О овоме јасно сведочи и молитва рукоположења за епископа у којој се обавезно назначује за коју се епархију епископ рукополаже. " "Подсети се и одговори 1. Шта је то помесна Црква? 2. Зашто се помесна Црква поистовећује са васељенском Црквом? 3. Шта значи израз “васељенска” за Цркву? 4. Покажи на неком примеру како може помесна Црква да буде пуна Црква. 5. У чему је разлика између римокатоличког схватања појма васељенске Цркве и православног? 6. Зашто је Папа код римокатолика" RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 ево брате Апис ако желиш да читаш уџбенике од првог основне до четвртог средње. https://www.pouke.org/forum/topic/15012-%d0%bd%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%9b%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d1%87%d0%b0%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b5-%d0%b2%d0%b5%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b5-%d0%bd%d0%b0/#entry496897 а ево ако желиш да их слушаш https://www.pouke.org/audio.php?cid=633 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 3, 2012 Ko su bre ovi likovi sto blebetaju ove gluposti i da li je neko ikada cuo za njih? @ zeljko ne slazem se sa konstatacijom; Aretemije je dobar ne valjaju ovi oko njega; podseca na neke ranije "Slobo je dobar ne valjaju ovi oko njega, Tito je dobar..." Artemije je vec godinama rusio crkveni poredak i mir u SPC. kao sto vidimo nije se zaustavio sve do samog kraja dok nije napravio raskol. A kad smo vec kod Bosancic to mi izgleda kao da je iz njegovih usta izaslo; posto znam za njegovo misljenje prema srbima sa druge strane Drine. Рекао сам да Артемија ценим као великог теолога( он то и јесте), нисам рекао да није одговоран за ову ситуацију и неверујем да му иде у прилог што има подршку од таквих жречева. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 3, 2012 Пријави Подели Написано Април 3, 2012 ево брате Апис ако желиш да читаш уџбенике од првог основне до четвртог средње. https://www.pouke.org...b0/#entry496897 а ево ако желиш да их слушаш https://www.pouke.org/audio.php?cid=633 Ne mogu brate zabranjen mi je pristup toj temi :huh: Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука