Jump to content

Како искористити свој таленат?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Моје питање је, да ли искористити таленат на душевни или материјални начин?

и на један и на други а све у славу Божију.

Мораш зарадити новац за живот да не би био другима на грбачи а оно што радиш из љубави и ради неког општег добра вратиће ти се вишеструко, као што се и каже у Јеванђељу.

Подели на овим сајтовима

шта највише волиш да радиш?

Тешко питање . Већину времена сам проводио учећи док сам био на факултету а сада радим посао који ми узима прилично времена . Једино што заиста волим на послу је онај инжењерски "осјећај" када треба да се ријеши неки проблем тада могу и неколико дана да размишљам и радим на томе а да уопште се не уморим. Сада, ако се то може назвати таленат...

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

Тешко питање . Већину времена сам проводио учећи док сам био на факултету а сада радим посао који ми узима прилично времена . Једино што заиста волим на послу је онај инжењерски "осјећај" када треба да се ријеши неки проблем тада могу и неколико дана да размишљам и радим на томе а да уопште се не уморим. Сада, ако се то може назвати таленат...

е ово си лепо рекао да се не уморим, тако се и ја осећам кад радим ствари које волим и за које имам таленат... можда ту треба "копати"

Подели на овим сајтовима

prvi put se ne slazem sa tobom :( ,nadam se i poslednji :)

ja najvise volim da spavam

koji je to talenat u pitanju ?

spavanje nije rad kolko ja znam, iako, kao crnogorac, mogo bi da se malo preispitam :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

spavanje nije rad kolko ja znam, iako, kao crnogorac, mogo bi da se malo preispitam :lol:

u pravi si ,spavanje nije rad ,ali to najvise volim da radim

a sve ostalo radim jer mora da se radi :D :D :D

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Ако ја волим да певам - значи, имам таленат за 1306_womens певање. :huh:

Ако други не воле да ме слушају - значи, они су антиталенти за слушање ?????? :huh:

ПА ДА - ЧИСТА ЛОГИКА !!!! мајкл :P

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Ако ја волим да певам - значи, имам таленат за :huh:

Ако други не воле да ме слушају - значи, они су антиталенти за слушање ?????? :huh:

ja stvarno ne znam kako se kod sebe prepoznaje talenat ,znam kod drugih da ga prepoznam

jel znas ti kako kod sebe da prepoznas talenat ?

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Ако ја волим да певам - значи, имам таленат за :huh:

па јес. и то је тачно. 301

Подели на овим сајтовима

Нпр. - сви смо ми талентовани, свима нама је Бог дао одређен таленат да га искористимо, а не да га сахранимо. (Знате причу у талантима)

Моје питање је, да ли искористити таленат на душевни или материјални начин?

Хвала унапред, Кирил! :)

Таленат се умножава а не искоришћава. Па се онда врати Творцу.

Дакле радиш на напредку свог талента већ у зависности за шта је. Ако је за свирање, свираш и не тражиш за себе похвале, ако је за обрађивање земље, ореш сејеш и радујеш се плоду и томе сл ... дакле не искоришћаваш га.

Таленат је благодат али може бити и мука. Тако имамо личности великих талената али у животу могу бити сасвим просечних или чак исподпросечних карактера.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...