Jump to content

Видео предавање - Лепота ће уништити свет? Православна естетика од Достојевског до Фејсбука - Др Давор Џалто

Оцени ову тему

Препоручена порука

Поштовани,

После онлајн гласања које је трајало од петка до понедељка (20 ч.), Вашим гласовима одабрали сте тему:

Лепота ће уништити свет? (Православна естетика од Достојевског до Фејсбука).

О овој теми говориће проф. др Давор Џалто, подпреседник Хришћанског културног центра и професор историје уметности. Предавање ће бити одржаног у среду 28.03. са почетком у 20 ч. и то преко нашег видео канала www.stickam.com/pouke, и ЖРУ форума.

Модератор ЖРУ предавања

ђакон Младен В. Шобот

Caelum a non celando, quia apertum est.

http://www.pravoslavniistocnik.net/

Подели на овим сајтовима

Давор Џалто

Излагао слике, скулптуре, видео радове, перформансе, инсталације и интервенције у простору на низу изложби у Србији и

другим земљама.

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Јао људи, па ове теме на стикаму откидају!

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

• Гости

Одлично предавање проф. др Давора Џалта, даће Господ шпа ћемо ускоро са њим организовати још које предавање.

У уторак ће, ако Бог да и срећа јуначка, наш предавач бити проф. др Зоран Јелисавчић са Богословског Факултета у Београду.

Подели на овим сајтовима

Naravno, ocekujemo snimak i ovog predavanja... ja sam slusao pomalo, ali sam sve vreme imao goste, pa nisam mogao da pratim lepo...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Одлично предавање проф. др Давора Џалта, даће Господ шпа ћемо ускоро са њим организовати још које предавање.

У уторак ће, ако Бог да и срећа јуначка, наш предавач бити проф. др Зоран Јелисавчић са Богословског Факултета у Београду.

Одлично предавање и још једном све честитке на избору госта. Само напред, и даље наставите тако

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

Ajoooooj super. Danas sam ga bas slusao na fakultetu na temu "religija i nauka". Covek je genije!

Ko drugome jamu kopa, ne cini prolece, jedna lasta u nju upada.

Подели на овим сајтовима

Искрено, предавање ми се нимало није допало... Мислим да ми као као хишћани треба преображавамо реалности и свет око нас једним васкрсавајућим духом и смислом .... а не као неки који немају наду и смисо у животу да патетишемо и на све да имамо критизерски однос. Лично сматрам да требамо бити благодарни Богу за Интернет, Фејсбук, Скајп ...

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...