obi-wan Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Pa znam da je tvoje misljenje a ne komsijino. Ali kad se kaze to je moje misljenje sa time se ostavlja prostora da nismo u pravu po pitanju zablude drugih ljudi. Ako drugo ne bar delimicno. Ja smatram da si ti po ovom pitanju u zabludi ali ostavljam prostora da si bar u necemu u pravu i ako sada takav stav ne smatram opravdanim. Ma dobro, to je OK. Razumemo se. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Svi smo sada i ljuti i uplaseni i uopsteno uznemireni ali nemojmo da nas to odvuce u nesto sto nikako ne bi smeli ni pomisljati. I ovde se potpuno slazem. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Posto moram da idem nesto da uradim, samo da kazem - izvinjavam se ako se neko nas`o uvredjen nekim mojim pisanjem. Tema je teska i jeziva. Zato su i razilazenja u misljenjima valjda ovako ostrija. Aj` da ste zivi i zdravi. Navraticu kasnije. Лазар Нешић and LISA је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Posto je Srbija clanica saveta Evrope od smrtne kazne nece biti nista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 @@Solomon Kane, Ма колико уживао у разговору о овоме, јер немам често прилике да причам о томе, није за форум, а посебно није за ову тему. Можемо негде да седнемо уз по које ладно (и хоћемо, ако Бог да), па да наставимо дискусију. Остај ми здраво, брате. Што да не, братац...Угао Милана Ракића и Тршћанске улице, кафе "Офис"...сваки дан, осим викенда, тамо пијем кафу или пре подне око 10.00 или после подне око 17.00 часова...па ти изволи. Suncokret54 and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Broj ljudi spobsonih za ovakve zlocine je izmedju 1 i 3 % u svakoj populaciji , Bogu hvala samo mali broj zaista i ucini zlocin. Sto se kazne tice , ne znam sta bih rekao . Ovakvi ljudi , ako se mogu nazvati ljudima , jer to bioloski jesu ali duhovno , emotivno i psiholoski nisu , se ne mogu rehabilitivati , jednostavno se rode takvi , bez sposobonosti empatije i bilo kog drugog pozitivnog ljudskog osecanja i to se ne moze promeniti . Ubiti ih ne resava nista , jer ovakvih ljudi ce uvek biti i nista ih nece spreciti da cine zlocine . Jedino opravdanje za smrtnu kaznu bi bila zastita drustva od mogucih daljih zlocina od strane istog zlocinca . BorisR је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Covece,imas jasnu statistiku da u zemljama gde ima smrtne kazne stopa ovakvih zlocina ne da nije manja nego naprotiv cak i veca. I da li realno mislis za nekog coveka koji ima poriv da ubije,siluje da ce mu bilo kakva kazna biti pred ocima ako bude imao priliku da to uradi? Coveku koji pocini takav zlocin i zavrsava u zatvoru je mnogo teze,mnogo. Možda bi bila za 100% još veća da nema smrtne kazne. Smrtna kazna se ne uvodi medju normalnim svetom , već medju poludivljim kao što smo mi. BorisR је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Ili prosto su uracunljivi, ali misle da ce se izvuci, da ce pobjeci, ili toliko su zeljni da pocine zlocin da nemare za posljedice. Uostalom kako napisa genius, od deset zemalja sa najvise pocinjenih zlocina, cak 6 ih ima smrtnu kaznu. Tako da smrtna kazna sigurno nije djelotvoran metod za umanjivanje zlocina. To treba dokazati. BorisR је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Možda bi bila za 100% još veća da nema smrtne kazne. Smrtna kazna se ne uvodi medju normalnim svetom , već medju poludivljim kao što smo mi. Poludivlji? Pa ne bih rekao, pre ce biti da su oni sto se prave fini, ili sto ih prave na fine, poludivlji, uporedi srazmeru pa ces videti. Iako u poslednje vreme, posto su nas urnisali na svim poljima, a i dalje urnisu, nije ni cudo ako ta stopa bude jednaka... Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 To da smrta kazna kod nas ne bi rešila problem, nije tačno. Smrtna kazna rešava problem višestrukog povratnika, zakon nam je takav da su nam sve psihopate višestruki povratnici, ili nekim metodama do da se reši ili krajnjom metodom da se reši, ovako više ne može. O čemu mi pričamo, naš zakon je više nego smešan, moju drugaricu je jedan momak masakrirao, 80 uboda nožem i skalpirao je a dobio je 4 godine zatvora. Falilo mu par dana nda napuni 18 pa kao maloletan je.Smešno, jadno, bedno... BorisR and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Zasto bi menjao zakon u smrtnu kaznu kad mozes u dozivotnu? E to meni nije jasno u celoj prici sto insistirate na krvi, i konstantno se oglusavate na sve primere koji su dati u temi. Niti bi vas razumeli popovi, vladike, mitropoliti, starci, a koga cete da slusate izaberite sami... Nema ovde vise sta da se kaze. Orthophill, Ђуро Станивук and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Možda bi bila za 100% još veća da nema smrtne kazne. Smrtna kazna se ne uvodi medju normalnim svetom , već medju poludivljim kao što smo mi. Uh, uh kakva klasifikacija! "Poludivljim kao sto smo mi". Ziveci neko vreme u tom normalnom svetu, mnogo cega sam se nagledala i naslusala u njihovim vestima , nrp. gde sestra ubije sestru iz ljubomore jer je lepa i jer je zaljubljena u njenog decka a pri tom joj pomogne otac ( ujak ili teca nesrecne devojcice ) koji je mrtvu siluje i zakopa u podrumu. A pri tom danima na televiziji daju srceparajuce izjave, apeluju da im pomognu da nadju devojku i ostalo .... Da ne nabrajam vise jer mi se pripadne muka od tog "normalnog sveta" . Pusti tu pricu Deki. Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Poludivlji smo ...to je činjenica, primitivni i zatucani. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Nista bolji ni gori od ostalih. Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Nista bolji ni gori od ostalih. Nije tema, ali lošiji smo od ostalih, ne bi da se poredim sa Somalijom, verovatno nema ni potrebe da se poredimo s bilo kim ali čisto sumnjam da u Švajcarskoj, Švedskoj i sl su zakoni kao naši. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука