Александар Милојков Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 E, priznajem da je muželožnik onaj čovek koji se raspaljuje na isti pol. Samo što raspaljivanje nema veze sa ljubavlju... Ja tebe nisam nazvao nečistim. Ko se izdaje za hrišćanina, pa još i teologa? Јежим се од твојих дефиниција љубави. Зато, молим те да ме истих поштедиш. Назвао си ме нечистим, не прави се блесав. Али, нема везе, не љутим се ја. Заправо, ја и јесам нечист. Грешан сам човек. Па зар ниси рекао да си хришћанин, а чини ми се и теолог? Извини ако сам те погрешно разумео. Битно је да кажеш са којих позиција наступаш. Ако све ово говориш као неки индивидуални мислилац, онда у реду. То је твој став и ја га поштујем. Имам да приговорим једино ако све ово хоћеш да протуриш као хришћански став. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 I ti se izdaješ za nekog teologa! Zemljo Srbijo i Srpska Crkvo, nema vama spasa... За ово ти морам дати званично опомену. Не због вређања моје маленкости, већ због овог другог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Postoje homosrksualci koji ne upraznjavaju sex, vec prema partneru gaje platonsku, emotivnu ljubav? Kako njih da definisemo? Tu nema strasti, jel i dalje greh to sto se vole samo (a ne pipaju se) Alex84 је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Alex84 Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 A što se ovog istraživanja tiče, pa ono nažalost samo ide u prilog homoseksualcima. Dakle, ovde se jasno kaže da se radi o roditeljima koji su upražnjavali i homoseksualne odnose. Znači, ne radi se o srećnim i zadovoljnim ljudima koji su bili u braku sa kim su hteli, nego sa kim su im rekli da treba da budu - društvo i verovatno crkva. Svi ovi poražavajući rezultati govore upravo da treba dozvoliti homoseksualne brakove jer je bolji takav brak u kome će deca živeti u zdravoj atmosferi slobode i ljubavi, nego bolesni brakovi u kojima su roditelji nesrećni i depresivni... Ovo je proizvod zdrave logike, nema mog ličnog stava - naravno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Postoje homosrksualci koji ne upraznjavaju sex, vec prema partneru gaje platonsku, emotivnu ljubav? Kako njih da definisemo? Tu nema strasti, jel i dalje greh to sto se vole samo (a ne pipaju se) Jeste grijeh ako to "voljenje" podrazumijeva seksualnu naklonost ka osobi istog pola. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Alex84 Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Јежим се од твојих дефиниција љубави. Зато, молим те да ме истих поштедиш. Назвао си ме нечистим, не прави се блесав. Али, нема везе, не љутим се ја. Заправо, ја и јесам нечист. Грешан сам човек. Па зар ниси рекао да си хришћанин, а чини ми се и теолог? Извини ако сам те погрешно разумео. Битно је да кажеш са којих позиција наступаш. Ако све ово говориш као неки индивидуални мислилац, онда у реду. То је твој став и ја га поштујем. Имам да приговорим једино ако све ово хоћеш да протуриш као хришћански став. Ja ljubav nigde nisam definisao, učinilo ti se. Nisam, samo sam naveo citat Svetog pisma - sam si se pronašao... A nema čoveka da živi a da ne greši. Pa svaki hrišćanin na neki način bogoslovstvuje, zar ne? A naravno da je jedan vladika ili jedan teolog pozvaniji da govori o pitanjima vere, no i mišljenje običnog laika je na neki način mišljenje Crkve. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Jeste grijeh ako to "voljenje" podrazumijeva seksualnu naklonost ka osobi istog pola. potrazi u recniku "platonska ljubav" pa dodji ;-) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Ја сам хришћанин и ја за друго не знам и не желим да знам Ovo nisam mogao da propustim da ne isomentarišem, jednostavno sam morao. Vernik u jednoj rečenici, a drugi deo je važniji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 A naravno da je jedan vladika ili jedan teolog pozvaniji da govori o pitanjima vere, no i mišljenje običnog laika je na neki način mišljenje Crkve. Било чије мишљење (епископа, свештеника, теолога, лаика) ако је страно и супротно Предању Цркве није мишљење Цркве. То је његово, приватно мишљење. Твоје мишљење о хомосексуалности је потпуно страно Предању Цркве. Зато се не може назвати црквеним, хришћанским. То је само твоје мишљење и, ако си хришћанин, требао добро да се о њему замислиш. Miriam R. ميريام је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Ovo nisam mogao da propustim da ne isomentarišem, jednostavno sam morao. Vernik u jednoj rečenici, a drugi deo je važniji. Та моја реченица се односи на мој светоназор. Дакле, мој светоназор је хришћански. Не интересују ме туђи светоназори, у смислу да они руководе мојим животом. Наравно, ја ником не оспоравам да има свој светоназор. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Kakva interpretacija? Na šta misliš? Konkretno mislim na hipotetički scenario koji si naveo. Ukoliko me pitaš ovo za Platona, mislio sam na njegovo izlaganje u dijalogu"Gozba", gdje opisuje uzdizanje duše do Ljepote same. E, u njegovom izlaganju se kreće od lijepih tijela, ali nipošto to nije vrhunac. Stoga je ovo i za korpus pederskog mišljenja osiromašenje. Ja i dalje ne razumijem potrebu za ubjeđivanjem...ponekad sam srećan što smo "petrificirani" i ne okrećemo se kako vjetar duva...kako je bilo do sada, tako će i ostati Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Alex84 Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Било чије мишљење (епископа, свештеника, теолога, лаика) ако је страно и супротно Предању Цркве није мишљење Цркве. То је његово, приватно мишљење. Твоје мишљење о хомосексуалности је потпуно страно Предању Цркве. Зато се не може назвати црквеним, хришћанским. То је само твоје мишљење и, ако си хришћанин, требао добро да се о њему замислиш. Pa biti hrićanin nije posao, pa da imamo stav kao hrišćani s jedne strane a "privatni" stav sa druge. I privatni stav nekog hrićšanina je hrišćanski, a druga je stvar što taj stav može da bude u suprotnosti sa zvaničnim učenjem Crkve. Zna se šta je u Crkvi jedin "crno-belo", odnoso koje su granice (orosi) učenja Crkve - Simvol vere i Kanon Evharistije. Sve ostalo je u svim mogućim nijsansama postojećih i nepostojećih boja Brate Aleksandre, da li sam ja igde napisao da je nešto moje mišljenje? Naprotiv, stalno naglašavam da se stavljam u poziciju zamišljne osobe koja će se verovatno pojaviti na pragu tvoje i moje crkve sutradan... A ti samo napadaj i piši crveno... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Alex84 Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Konkretno mislim na hipotetički scenario koji si naveo. Ukoliko me pitaš ovo za Platona, mislio sam na njegovo izlaganje u dijalogu"Gozba", gdje opisuje uzdizanje duše do Ljepote same. E, u njegovom izlaganju se kreće od lijepih tijela, ali nipošto to nije vrhunac. Stoga je ovo i za korpus pederskog mišljenja osiromašenje. Ja i dalje ne razumijem potrebu za ubjeđivanjem...ponekad sam srećan što smo "petrificirani" i ne okrećemo se kako vjetar duva...kako je bilo do sada, tako će i ostati Ti očigledno nisi primetio jednu jednostavnu stvar - ja tamo u izlaganju nigde ne pominjem da se radi o homoseksuacima/lezbijkama! Ja govorim o ljubavi među ličnostima. I pre svega mislim na heteroseksualce, naravno. A ciljam svakako na njenu primenljivost u perspektivi i na druge. I pusti Platona, ja govorim o hrišćanskoj ljubavi. Dakle, u Crkvi, da li ide prvo seks pa brak ili obratno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Ako ti Aleks,misliš da će crkva da prihvati homoseksualnost kao način življenja mislim da si se grdno prevario,zašto onda ne bi prihvatila,promiskuitet i poligamni bračni život? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Dakle, u Crkvi, da li ide prvo seks pa brak ili obratno? Zavisi šta smatraš početkom braka,kako reče vladika Porfirije,ja sam obavio čin venčanja da bi zadovoljio njihovu psihološku potrebu,a znam da ih je Bog odavno venčao... Alex84 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука