Djuka Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 Не може снисхођење бити подржавање распада личности,бесловесности и смрти.А препуштање хомосексуалном еросу води управо томе. Ja svuda podrazumevam ljubav. Ne govorim o erosu... Dakle, sve ono što važi za heteroseksualnu vezu važilo bi i za homoseksualnu u Crkvi. A to znači potpuno predavanje i ispunjenje jedne ličnosti u drugoj, a sve radi crkvene zajednice = Hrista... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
o. Dejan Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 Evo "zanimljivih" svedocanstava. Samo za one 18+ http://www.gaychristian-europe.com/testimonies/svedocanstva-lgbt-hriscana.php Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Јун 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 Evo "zanimljivih" svedocanstava. Samo za one 18+ http://www.gaychrist...bt-hriscana.php Поставио сам ово на једној другој теми.Чиста пропаганда. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 Ja svuda podrazumevam ljubav. Ne govorim o erosu... Dakle, sve ono što važi za heteroseksualnu vezu važilo bi i za homoseksualnu u Crkvi. A to znači potpuno predavanje i ispunjenje jedne ličnosti u drugoj, a sve radi crkvene zajednice = Hrista... не разумем како је спојива хомосексуална веза са Црквом/Христом или да је хомосексуална веза изједначива са хетеросексуалном, ако причамо о светој тајни брака? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 Не може снисхођење бити подржавање распада личности,бесловесности и смрти.А препуштање хомосексуалном еросу води управо томе. јел се теби снисходи за блуд? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Јун 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339965560' post='661811] јел се теби снисходи за блуд? Не. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 Поставио сам ово на једној другој теми.Чиста пропаганда. Уф, ја сад прочитах. Слажем се да је пропаганда, Оно припремљено добро, и све звучи на почетку. Али онда сензационално откриће да су код нас 60-70% монаха педери?! И да је овај бивши монах био популаран јер се прочуло да се добро људи па су га врбовали разни игумани fmqmtx Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 Не. имаш епитимију од 15 година? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 svi homići pred putir su stali grešni bili, pa su zavet dali Sve se kunu životom i čašću strasti svoje držaće pod vlašću Ako padnu, ispovest će biti pokajani, gorke suze liti Nema njima skrivanja i tajni kad sve vidi Gospod naš bajni. Što ih drugi gledaju ko kugu bolje im je naći temu drugu Jer greh nije samo kod homića već kod svakog čovečanskog bića Милан Меденица :), Djuka, malina :) and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 U tom smislu npr. za Crkvu je brak JEDAN! Ali u praksi dozvoljava četiri, zar ne? I to nije oduvek bilo tako, je l' tako? Već su se tokom istorije stvari promenile (moral - praksa - snishođenje). A ideal je ostao. Tako će za Crkvu ideal brak uvek biti zajednica dvoje a ne dvojice ili dve. Ali to ne znači da u jednom istorijskom trenutku Crkva to neće blagosloviti po snishođenju... Naravno, možemo da se opustimo jer se to sigurno neće uskoro desiti... добри су ти постулати ал грешиш у схватањима. у Цркви и јесте брак један, не понавља се чин свете тајне иако се снисходи да се људи могу обручивати људи до три пута, више су баш посебни случајеви. тако да се ништа није променило већ су растерећени људи јер се приметило да акривија (инсистирање на моралу или канонима) не мора бити душекорисно а камоли спасоносно. друго, Црква никад неће ни моћи да благослови хомосексуалну везу јер је јасно стављена граница заједнице, а то је је услов да мора бити супротног пола јер је истополна заједница гадна пред Богом. и додатна граница је да нешто што је несвето не може бити освећено а ко промени и интерпункцијски знак или слово - да је епитимисан или горе. тако да не морамо ни да падамо у грчеве, Тврђава Истине неће поклећи ни пред вратима Ада јер ђаво, смрт и грех немају власт над Главом Тврђаве - Васкрслим Богом, а који нема слабост и самим тим је и Безгрешан. ствари су далеко простије него што изгледају, у Цркви нема ни разлога ни места за страх клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Јун 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339965897' post='661821] имаш епитимију од 15 година? Зашто бих је имао? Овде је снисхођење поменуто на начин да ће "Црква снисходити благосиљањем хомосексуалног брака".Наравно да неће.То би било као да ја кажем "Црква ће снисходити тако што ће благосиљати бигамију или полигамију."Хетеросексуалну.Наравно да неће.Једно је снисхођење тако што се другачије тумаче канони,сходно духу времена,а друго је "снисхођење" на које сам ја реаговао.Наравно,данас неће свештеник због хомосексуалног односа одлучити неког од причешћа,али неће сигурно рећи"историјски се Црква мења,данас је то распрострањено па снисходимо,можеш и тако да живиш с благословом".Не карикирам,већ само доводим ствари на ону раван на којој се говорило о благословљеном геј браку као снисхођењу. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 svi homići pred putir su stali grešni bili, pa su zavet dali Sve se kunu životom i čašću strasti svoje držaće pod vlašću Ako padnu, ispovest će biti pokajani, gorke suze liti Nema njima skrivanja i tajni kad sve vidi Gospod naš bajni. Što ih drugi gledaju ko kugu bolje im je naći temu drugu Jer greh nije samo kod homića već kod svakog čovečanskog bića objasni ga lepo naš lepi sića rimuje se "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 Зашто бих је имао? Овде је снисхођење поменуто на начин да ће "Црква снисходити благосиљањем хомосексуалног брака".Наравно да неће.То би било као да ја кажем "Црква ће снисходити тако што ће благосиљати бигамију или полигамију."Хетеросексуалну.Наравно да неће.Једно је снисхођење тако што се другачије тумаче канони,сходно духу времена,а друго је "снисхођење" на које сам ја реаговао.Наравно,данас неће свештеник због хомосексуалног односа одлучити неког од причешћа,али неће сигурно рећи"историјски се Црква мења,данас је то распрострањено па снисходимо,можеш и тако да живиш с благословом".Не карикирам,већ само доводим ствари на ону раван на којој се говорило о благословљеном геј браку као снисхођењу. ок, нисам схватио на шта мислиш. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gospodin X Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 После ћемо да се чудимо одакле монаху Артемију пуна "парацкрва" и "парасинагога". Па није ни чудо, људима нисмо објаснили ни основе на којима градимо овако далекосежне и далекоиспредисторијске готово есхатолошке закључке. И ако имам пророштво и знам све тајне и сва знања, и ако имам сву веру да и горе премештам, а љубави немам, ништа сам. IКор.13,2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 17, 2012 Пријави Подели Написано Јун 17, 2012 Уф, ја сад прочитах. Слажем се да је пропаганда, Оно припремљено добро, и све звучи на почетку. Али онда сензационално откриће да су код нас 60-70% монаха педери?! И да је овај бивши монах био популаран јер се прочуло да се добро људи па су га врбовали разни игумани А јел нема код нас хомосексуалаца калуђера ? Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука