Aquilius Cratus Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 Takodje treba razmisliti zasto to "savrshenstvo evolucije " toliko pati i zasto je svaki materijalni napredak ekvivalentan porastu nesrece licne i opshte? Zasto , sto je drustvo naprednije ogromna vecina sve losije zivi? Koliko se daje materijalizmu a koliko duhovnosti? Ako cemo iskreno, nesto strasno je nelogicno u tom savrsenom coveku danas. Jos je strasnije sto nehriscani to ili ne vide ili se prave da ne vide. Ovo je potpuno netacno ali toliko kao kad bi rekla da su Himalaji najnizi planinski vrh na Zemlji. Sad u nase doba su najbolji moguci zivotni uslovi koje smo ikada imalu u poslednjih 300 000 godina i zato treba znati da je savremena civilizacija ovakva kakve ja sada je nesto najbolje sto smo uspeli postici u citavoj nasoj istoriji. Najduzi zivotni vek, najmanje smrti dece, najveci prostepiret srednje klase, o naucno tehnoloskim dostignucima da i ne govorim. Sta mislis da li bi se ljudi tvog i mog drusvenog statusa pre samo 250 godina ovako dopisivali internetom iz udobne sobe uz solju caja ili bi se bavili malim milionom nesreca koji su tada sibali ljude a cega mi ovako sa udobne distance nismo ni svesni?! Анастасија and Teresa је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 Hej teresa, Ok za pecinske ljude....borba za samoodrzanje. A sta je sa danasnjim skoro savrsenim covekom koji ima uslove i tehnologiju i znanje takvo da bi cela kugla zemaljska trebalo da peva u blagostanju, izobilju, savrsenstvu dostignuca i tih..izuma za savrsen zivot.... A zemlja je dolina placha. Zasto? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 Ako osudjujes ljudsku prirodu, onda osudjujes i samog coveka. Ko ovde mrzi coveka? Onaj koji ga ne prihvata onakovog kakav on jeste. Smatrate homoseksuanost grehom, nesto sto se treba promeniti, "izleciti", izbaciti iz "duse"... Covek koji je homoseksualac je i dalje samo covek. Dobar je takav kakav jeste, zasto ga menjati? И хомофоб је само човек. Зашто га мењати? Homoseksualnost je prirodna, zastupljena u zivotinjskom svetu, koliko i u ljudskom. Као и силовање. Homofobija, sa druge strane, nije nigde sem kod pojedinih ljudi. Dakle, nije homoseksualnost to sto je ne prirodno i pogresno. Страх од другачијег и непознатог, и агресивност као последица страха, је такође више него природна појава. Желе Зека, Лидија Миленковић, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 udobna fotelja? Solja chaja? Sorry, ali gde ti zivish, tj da li si cuo da izvan TVOJE fotelje postoji ogroman nesrecni svet bez osnovnih uslova za zhivot, umiranje od gladi, nemanje lekova???Pa cak i u Evropi? Blizu Srbije, npr da ne idem dalje???? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 Ako osudjujes ljudsku prirodu, onda osudjujes i samog coveka. Ko ovde mrzi coveka? Onaj koji ga ne prihvata onakovog kakav on jeste. Smatrate homoseksuanost grehom, nesto sto se treba promeniti, "izleciti", izbaciti iz "duse"... Covek koji je homoseksualac je i dalje samo covek. Dobar je takav kakav jeste, zasto ga menjati? Homoseksualnost je prirodna, zastupljena u zivotinjskom svetu, koliko i u ljudskom. Homofobija, sa druge strane, nije nigde sem kod pojedinih ljudi. Dakle, nije homoseksualnost to sto je ne prirodno i pogresno. I feeble, procitala sam celu temu, zato se i pitam otkud toliko gordosti? Zar i ti?????? http://en.wikipedia.org/wiki/Is%E2%80%93ought_problem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Teresa Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 Hej teresa, Ok za pecinske ljude....borba za samoodrzanje. A sta je sa danasnjim skoro savrsenim covekom koji ima uslove i tehnologiju i znanje takvo da bi cela kugla zemaljska trebalo da peva u blagostanju, izobilju, savrsenstvu dostignuca i tih..izuma za savrsen zivot.... A zemlja je dolina placha. Zasto? Ko kaze da je zemlja dolina placa? Za mene nije, meni je super. Dalje, tehnologija je napredovala, ali nije savrsena, normalno da i dalje ima problema. Ali za razliku od vernika, oni koji se oslanjaju na nauku ne ocekuju cuda i spasitelja, vec SVOJIM TRUDOM rade na poboljsanju zivota. Ponovicu ovo jos jednom posto ocigledno nisi procitao u mojim predhodnim postovima, NISU SVI LJUDI PODJEDNAKO PAMETNI, BUDALA JE UVEK BILO I UVEK CE BITI. "Humanity's first sin was faith; the first virtue was doubt." - Mike Huben Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 udobna fotelja? Solja chaja? Sorry, ali gde ti zivish, tj da li si cuo da izvan TVOJE fotelje postoji ogroman nesrecni svet bez osnovnih uslova za zhivot, umiranje od gladi, nemanje lekova???Pa cak i u Evropi? Blizu Srbije, npr da ne idem dalje???? A da li si cula da je danas najmanji broj (procentualno) onih bez osnovnih uslova za zivot nego sto ih je bilo ikada ranije. Ili ako hoces obratno danas najvise njih moze da sebi priusti tu solju caja i udobnu sobu nego sto je ikad pre moglo? Ako nisi prelistaj malo literaturu na tu temu pa vidi da sada najbolje zivimo nego ikada pre a to nikako ne znaci da ne mozemo bolje i da je idalno ali na citavoj istoriskoj skali ovo je najbolji period za sada ili najmanje los zavisi jesi optismista ili pesimista ali cinjenice su cinjenice. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 Ko kaze da je zemlja dolina placa? Za mene nije, meni je super. Dalje, tehnologija je napredovala, ali nije savrsena, normalno da i dalje ima problema. Ali za razliku od vernika, oni koji se oslanjaju na nauku ne ocekuju cuda i spasitelja, vec SVOJIM TRUDOM rade na poboljsanju zivota. Ponovicu ovo jos jednom posto ocigledno nisi procitao u mojim predhodnim postovima, NISU SVI LJUDI PODJEDNAKO PAMETNI, BUDALA JE UVEK BILO I UVEK CE BITI. Sad ispada da se vernici ne oslanjaju i na svoje sposobnosti (nucne, umetnicke) pored uzdanaj u Boga sto nije tacno. Анастасија, Mironosica, Sherlock H. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Teresa Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 Zar i ti?????? http://en.wikipedia....93ought_problem Izvini, saglasna sam sa ovim i u bilo kojoj situaciji ne bih bila ovako... uh... napadna?, ali kao biseksualku malo me vredja kada me nazivaju bolesnom, gresnom, pogresnom. Razumeces, nadam se, zasto ovo shvatam pomalo licno. "Humanity's first sin was faith; the first virtue was doubt." - Mike Huben Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 Izvini, saglasna sam sa ovim i u bilo kojoj situaciji ne bih bila ovako... uh... napadna?, ali kao biseksualku malo me vredja kada me nazivaju bolesnom, gresnom, pogresnom. Razumeces, nadam se, zasto ovo shvatam pomalo licno. Ma razumem sa koje ti pozicije dolazis samo napominjem jer mi posle ovi iskacu na TE temama sa tom pricom a jos kad najdu da nevernica jasno pise necu stici da se nacitiram Hjuma. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 Ali za razliku od vernika, oni koji se oslanjaju na nauku ne ocekuju cuda i spasitelja, vec SVOJIM TRUDOM rade na poboljsanju zivota. Овом изјавом сведочиш да немаш довољно знања о хришћанима. Наш основни задатак је да се мењамо на боље, да се уподобимо ХРИСТУ... 138999 и мало ко од нас очекује чуда, што не искључује веровање у њих. Mironosica, Макрина and Middle-earth је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 Tema je super,jer prvenstveno imamo predstavnika obe strane. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 Izvini, saglasna sam sa ovim i u bilo kojoj situaciji ne bih bila ovako... uh... napadna?, ali kao biseksualku malo me vredja kada me nazivaju bolesnom, gresnom, pogresnom. Razumeces, nadam se, zasto ovo shvatam pomalo licno. Па ево, ако ти је лакше, ја сам хетеросексуалац, али ништа мање грешан и болестан од тебе. Можда сам, чак, и гори од тебе. Добро дошла у друштво грешних и болесних - то је Црква: збор грешника и болесника који траже лек. Зашто сам грешан? Зато што промашујем истину постојања. Како? Тако што на крају умирем. Истина и смрт не иду заједно. Зашто сам болестан? Зато што је мој живот један процес умирања, зато што сам биће ка смрти. Смрт и здравље не иду заједно. Закључак: грех и болест нестаће онда када нестане смрти. Смрт се побеђује у заједници са Животом, са Истинитим Животом. За нас хришћане је то Оваплоћени Син Божији - Исус Христос. Анастасија, Middle-earth, Andre Williams and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 Правда? Морал? Истина? Здравље? Радост? Срећа? Љубав? Живот? Особине које нас одређују? Добро? Зло? ГДЕ СУ? РадиоКамчатка, Middle-earth, Лазар Нешић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 26, 2012 Пријави Подели Написано Март 26, 2012 Да ли би радије био сам на литургији(сем попа) са једним хомосексуалцом или са једним масовним убицом ? Жедни and РадиоКамчатка је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука