Jump to content

"др" Татјана Ђорђевић

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

Protestantski je kretecionizam; potreba da naucno dokazes da je Bog Stvoritelj Sveta a ne svojom verom.

Bato mnoge ti stvari jos nisu jasne; procitaj malo na topicima koje su ti ljudi postavili.

Ko zeli naucno da dokaze da Bog postoji?ja sam Boga prihvatio verom i svojim srcem i ne treba mi nikakav dokaz za to.problem je sine kod tebe sto ti ne verujes u ono sto ti Bog kaze a kazes da verujes u Njega.dakle ne moz i jare i pare.

Подели на овим сајтовима

Ko zeli naucno da dokaze da Bog postoji?ja sam Boga prihvatio verom i svojim srcem i ne treba mi nikakav dokaz za to.problem je sine kod tebe sto ti ne verujes u ono sto ti Bog kaze a kazes da verujes u Njega.dakle ne moz i jare i pare.

Sam kreacionizam koji nam je serviras je ustvari upravo to: naucno objasnjenje postojanja Bozijeg i naucno objasnjenje dogadjaja u Bibliji.

Morao sam da dodam nadam a o. Ivan ce vec da razumi :)

Not Available 

Подели на овим сајтовима

ja sam skoro sasvim ubedjen da ovu "pricu" (razne tijane miroljubi i alefsinovi) guraju duboko neprijateljski prema crkvi raspolozene grupe. previse je slucajnosti da bi to bili "entuzijasti pojedinci", da ne pricamo da ti "pojedinci" gadjaju a bome i stizu u same vrhove crkve pa ih je kasnije deinstalirati veoma tesko, trece pogledajte sirinu zamaha (video, sajtovi, televizije, casopisi, knige, tribine...) .... to nije delo pojedinaca. neka su i neki protestanti iza njih, ja ni u to ne verujem, iz njih su ljudi koji zele da radikalizuju crkvu i u tome je najveci problem. zele crkvu da okrenu protiv sveta, bilo pricom o kvazi moralu, bilo pricom o kreacionistickoj indoktrinaciji koju bi da uvedu u drzavne sisteme, bilo pricom o "patriotizmu" (citaj satri svakog ko ne veruje), bilo pricom o stilu zivota, oblacenja, jela....

dakle ja njih vidim kao agente koji zele da modifikuju i okrenu crkvu protiv sveta (i zdravog razuma) i onda je zatru kao dokazano retrogradnu. a da bi to ucinili plasiraju najrazlicitije mamce "да би, ако је могуће, преварили и изабране". setimo se da ce "onaj" u pocetku biti jako pobozan....

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Не желим да спамујем тему, али теорија еволуције (као што је Александар напоменуо) је сасвим легитимна посматрано у контексту rationes seminales или logoi spermatikoi. Ипак, ни она (ТЕ) није света крава. Наука не смије бити идеологија, као што хришћанство није и не смије бити везано за било коју научну теорију. Дословно тумачење Светог Писма, колико је мени познато, никада није било одлика Православља (бар као доминантан "тренд").

О поменутој "др" немам појма, па немам шта ни рећи...

Подели на овим сајтовима

sve to stoji, ali se slazem sa protom Golijanom kad kaze da je evolucija izmisljotina, meni nije jasno kako vernici mogu da veruju u svemoguceg Boga, a da ga ogranicavaju sopstvenim ultra-ogranicenim vidjenjem sta je i kako radio, to ne da je smesno nego ne postoji rec koja bi adekvatno opisala

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Poslednji put : Tema o te je na drugoj temi.Ko bude spamovao brišem poruke i opominjem.A sad ... molim lepo na temu koja odgovara ovome o čemu razgovarate trenutno.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

301 0102_laugh

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

У питању су напросто различите равни, и, како се мени чини, хришћанство уопште није у колизији са ТЕ. На неки начин (хајде, направићу смјело поређење) и ми треба да еволуирамо до мјере раста висине Христове. Наравно, немојте се хватати за детаље. Признајем, уводим финални узрок.

Еволуција је само једна од могућих хипотеза којом се покушава, рационалним путем и научном методологијом, објаснити евиденциони материјал. Можда је тачна, можда и није - но то нема везе са хришћанством.

Било како било, излазим из оквира теме и овим завршавам.

Подели на овим сајтовима

У питању су напросто различите равни, и, како се мени чини, хришћанство уопште није у колизији са ТЕ. На неки начин (хајде, направићу смјело поређење) и ми треба да еволуирамо до мјере раста висине Христове. Наравно, немојте се хватати за детаље. Признајем, уводим финални узрок.

Еволуција је само једна од могућих хипотеза којом се покушава, рационалним путем и научном методологијом, објаснити евиденциони материјал. Можда је тачна, можда и није - но то нема везе са хришћанством.

Било како било, излазим из оквира теме и овим завршавам.

Prijatelju tu je tema o TE

https://www.pouke.org/forum/topic/7763-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%9A%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D1%83-%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8/page__st__3180

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Књига др Татјане је одлична!Мени је пуно помогла.Отац Дејан Дејановић ју је доводио на трибину,а он је врсан духовник.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Тек сам сад ишчитао све постове где се помиње др Татјана...Ништа не схватам,али ако је све ово истина,онда ми је жао...Него,у чему је проблем са њеном лекарском компетентношћу?

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Problem sa njom je to što je sve iole inteligentno (jogu, borilačke veštine...) proglasila za satanizam. Što na ateističke kritike reaguje histerično i pokušava da ih reši molitvom protiv ateizma (na prvoj strani).

Sa druge strane, kada je Peđa razmenio nekoliko poruka sa njom i dao ih nekom novinaru koji je napisao tekst o nadrilekarstvu, ona je tom novinaru poslala poruku sa polupismeno napisanim uvredama i rekla mu da će ga Bog kazniti jer kleveće tako što će mu dati dijabetes u terminalnoj fazi xD.

Брате, колико волим такве ликове! Грађанин Петровић је за такве мало дете. Он само лови у мутном, али грађанка Ђорђевић је аутентични лудак! :)

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...