Natasa. Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Ja ne pricam o kreacionistima vec o TE.Zasto se onda uci u skolama ako nije dokazana?mozda vi vidite ali ona govori sasvim suprotno od Boga Stvoritelja.uzmite udzbenike pa proverite. Ko te lagao da nije dokazana? Ona ne pominje Boga Stvoritelja, kao i svaka druga nauka. Gde si ti video npr. u udybeniku bio kog predmeta da se Bog spominje (osim veronauka, naravno)? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Ја не сматрам ТЕ за божанство и уопште ми не смета да је неко критикује. Смета ми и мислим да је то неозбиљно и шарлатански када неко у име Библије напада науку. Наука се критикује, напада или брани, научном методологијом. Библија није уџбеник биологије. Slazem se. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Ajde svi ovamo sa TE https://www.pouke.org/forum/topic/7763-%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%98%D1%82%D0%B5-%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5-%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%83-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8/page__pid__596592__st__3036#entry596592 Ova tema nije o TE. Natasa. је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Bas naucan odgovor na hipotezu koju zastupate. Pa sta mi vredi da objasnjavam kad ne zelis da razumes. Sto bi rekla moja prof. knjizevnosti iz gimnazije - Ja ne mogu raspravljati sa zemljoradnikom o Kantu 0203_cool http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Ja ne pricam o kreacionistima vec o TE.Zasto se onda uci u skolama ako nije dokazana?mozda vi vidite ali ona govori sasvim suprotno od Boga Stvoritelja.uzmite udzbenike pa proverite. Како није доказана? Знаш ли уопте шта значи "научна теорија" и како она функционише? ТЕ функционише и на њој почивају многе ствари у модерној науци. Дакле, ТЕ "ради", "функционише" што би се реко, употребљива је. А управо се тиме мери квалитет научне теорије - да ли је употребљива или није. Супротно говори, због чега? Зато што си ти "растумачио" како је то Бог стварао свет, па ти се сад ту нешто не слаже са твојом "теоријом"? Волео бих да чујем шта је то "супротно од Бога Створитеља"? Чиме то ТЕ негира Бога? Да ли она уопште говори о Богу? Може ли наука да говори о Богу? Анастасија, Natasa. and Александрида је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Доказ еволуције - Татјана, после дугогодишњег периода прилагођавања новој средини (факултет) постаје докторка. Али се еволуција ту не зауставља. Па уместо обична докторка она постаје посве нова врста доктора 0110_hahaha. Докторис фрик религиозис. Шала мала! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Март 18, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 18, 2012 MIslim da je tema nesto drugo, tj. neko... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 MIslim da je tema nesto drugo, tj. neko... Тема је, нажалост, личност која показује управо ту трагедију када се наука претвара у псеудо науку. Интересантно, да се, у том случају, и вера претвара у псеудо веру, у псеудо Православље. Зашто Свети Оци никада и нигде нису хулили на науку свога времена? Пита ли се то неко данас? Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Znaci Bog je lagao u Bibliji kada je rekao da je Sest dana Stvarao i da je sedmog dana odmorio? Znaci ni onu zapovest sest dana radi svrsuje sve poslove svoje ne treba shvatiti u sklopu do 24 h? Ne; moj si nesretni produktu Miroljubovog i Alefshinovog zaglupljivanja srba; Bog nije lagao; samo Biblija nije naucno delo, niti je knjiga koja se gleda bukvalno. Znas ima deo kada kaze da je Bog Vrata u Jevandjelju; pa da li nas je Bog lagao ili je on stvarno vrata na nekonj zgradi ili sta vec? Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Ajde ovako da sprovedemo jedan experiment.Uzmemo sve ribe i izvadimo ih na kopno.Kada ce da se pokrene ta mutacija koja ce da da ribi novu genetsku informaciju da se prilagodi na nove uslove?ja ti garantujem da ce sve da pocrkaju. Hajde da sprovedemo jos jedan ekperiment: Biblija kaze Noj uzeo sve vrste zivotnja po jedan primerak; ja cu da ti donesem milione zivotinja pa im ti sagradi jedan brod plus hranu za iste.cek, znaci bog nas je lagao po tvojhoj teoriji? Jedan savet: tvoj nacin da odbranis veru od Teorije evolucije dovodi do toga da urusavas Bibliju i verovanja u njoj.; jer ako se uzmeo tvoja teorija koja nije tacna da TE iskljucuje postojanje Bozije; onoga trenutka kada se TE pokaze ispravnom bez novih dopunjavanja i otkrica potreba za Bogom prestaje. Kapiras li makar malo koliko nisi u pravu; ili si totalno inficiran alefshinizmom i miroljubizmom? Анастасија је реаговао/ла на ово 1 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Ja ne pricam o kreacionistima vec o TE.Zasto se onda uci u skolama ako nije dokazana?mozda vi vidite ali ona govori sasvim suprotno od Boga Stvoritelja.uzmite udzbenike pa proverite. Zasto se uci veronauka kada Bozije postojanje nije dokazano? Opet ponavljam; Alefshinizacija uzima maha i kao bumerang ce se upravo crkvi vratiti. dragisa је реаговао/ла на ово 1 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Ne; moj si nesretni produktu Miroljubovog i Alefshinovog zaglupljivanja srba; Bog nije lagao; samo Biblija nije naucno delo, niti je knjiga koja se gleda bukvalno. Znas ima deo kada kaze da je Bog Vrata u Jevandjelju; pa da li nas je Bog lagao ili je on stvarno vrata na nekonj zgradi ili sta vec? Pusti ti Miroljuba i ne znam ni ko ti je taj Alefshin al ajde.Zasto sest dana radis a sedmi dan je odmor ako su to hiljade ili mozda milijarde godine?Kao prvo ja nisam ni rekao da je sve bukvalno u SP i nemoj da me mesas sa sektasem kakav je Miroljub Petrovic. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Zato sto nas i Boziji dan nisu isto. Mi smo to uprostili i odvojili isti procenat vremena za odmor kao Bog. A ovo sto ja kazem je teorija i moze da se uci u skolama iako moze da se doradjuje i doplunjuje. A Alefshin ti je osoba koja je uz Miroljuba donela protestantsko ucenje o Kreacionizmu doneo u Srbiju i cije si ti tekstove ocito progutao jer ponavljas kao papagaj gluposti koje su oni pricali ( ribice, sedam dana i slicne budalastine). Svi vodeci pravoslavni teolozi naravno nemaju veze sa tim. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Sta je protenstantsko?da je Bog Stvoritelj Sveta?pa to ti pise u 1.Simvolu Vere... kao prvo Bog nema ,ni dan ,ni god ni milione godine on je van vremena tj vecan je. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Март 18, 2012 Пријави Подели Написано Март 18, 2012 Protestantski je kretecionizam; potreba da naucno dokazes da je Bog Stvoritelj Sveta a ne svojom verom. Bato mnoge ti stvari jos nisu jasne; procitaj malo na topicima koje su ti ljudi postavili. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука