Jump to content

"др" Татјана Ђорђевић

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

Ok.kako riba postaje gmizavac?po kom zakonu?Samo nemoj da mi kazes ono treba 100000000000 god.

Mutacija, protok gena, geneticki drift i prirodna selekcija + mnogo mnogo vremena :D :D :D.

Ne mozes da izbegnes ogroman vremenski interval ;), a da se zivot nije menjao i prilagodjavao milionima godina - to je apsurd osamucen osamucen osamucen osamucen .

Подели на овим сајтовима

А зар та величанствена представа која се одиграла на земљи, која је почела са једном ћелијом, па са једним једноставним обликом живота и завршила се са човеком, зар она не сведочи Творца? "Случајно" је само ономе ко не види Бога, ономе коме ништа не значи да се једноставно развија у компликованије, да се живот бори, да напредује и да на крају имамо човека. Неко ко у свему томе не види смисао, њему ће све то бити "случајно", он ту неће видети Промисао. Не видим зашто би Бог морао да се "доказује" тако што ће "у тренутку", "пуф! и готово", да ствара одређене облике живота (као што тзв. "креационисти" захтевају да је тако)? Зашто није могло бити другачије? Да створи нешто попут "семена" (о којима говори Свети Василије Велики) која су способна да расту, развијају се?

Мени управо та величаснтвена представа, коју наука зове еволуција, сведочи Промисао. Ја ништа друго, сагледавајући је, не могу да кажем него - ВЕЛИЧАНСТВЕНО. "Небеса казују славу Божију и дела руку његових гласи свод небески!"

Да ли је ТЕ у потпуности тачна? Тај одговор ће свакако дати наука, а не попови, удружење ликовних уметника или неко од добровољних ватрогасних друштава. Када ме интересује биологија ја слушам људе који су свој живот посветили њој, не слушам ватрогасце који се "успут" баве и биологијом, читајући википедију.

Подели на овим сајтовима

U Bibliji lepo piše da je Bog stvorio osnovne tipove zivota,ali takodje piše i da je jedan dan pred Bogom kao hiljadu godina.Znači da dan stvaranja ne mora da bude od 24h.

Word of advice - nemoj uciti biologiju iz Biblije, to nije naucna knjiga ;).

Подели на овим сајтовима

А зар та величанствена представа која се одиграла на земљи, која је почела са једном ћелијом, па са једним једноставним обликом живота и завршила се са човеком, зар она не сведочи Творца? "Случајно" је само ономе ко не види Бога, ономе коме ништа не значи да се једноставно развија у компликованије, да се живот бори, да напредује и да на крају имамо човека. Неко ко у свему томе не види смисао, њему ће све то бити "случајно", он ту неће видети Промисао. Не видим зашто би Бог морао да се "доказује" тако што ће "у тренутку", "пуф! и готово", да ствара одређене обиле живота (као тзв. "креационисти" што захтевају да је тако)? Зашто није могло бити другачије? Да створи нешто попут "семена" (о којима говори Свети Василије Велики) која су способна да расту, развијају се?

Мени управо та величаснтвена представа, коју наука зове еволуција, сведочи Промисао. Ја ништа друго, сагледавајући је, не могу да кажем него - ВЕЛИЧАНСТВЕНО. "Небеса казују славу Божију и дела руку његових гласи свод небески!"

Да ли је ТЕ у потпуности тачна? Тај одговор ће свакако дати наука, а не попови, удружење ликовних уметника или неко од добровољних ватрогасних друштава. Када ме интересује биологија ја слушам људе који су свој живот посветили њој, не слушам ватрогасце који се "успут" баве и биологијом, читајући википедију.

To i ja kazem ;), ko ima vere - vidi Boga u svemu, bez da trazi madjionicarske trikove i dokaze.

Подели на овим сајтовима

Ajde ovako da sprovedemo jedan experiment.Uzmemo sve ribe i izvadimo ih na kopno.Kada ce da se pokrene ta mutacija koja ce da da ribi novu genetsku informaciju da se prilagodi na nove uslove?ja ti garantujem da ce sve da pocrkaju.

Ne banalizuj ;)!

Подели на овим сајтовима

zato ti ne treba nikakva nauka vec logika i empirija.A empirija upravo govori da je evolucija o kojoj vi pricate nemoguca i potpuno naucno neosnovana.

Ma sta mi naprica prst ka dole prst ka dole prst ka dole 0409_feel 0409_feel 0409_feel

Подели на овим сајтовима

zato ti ne treba nikakva nauka vec logika i empirija.A empirija upravo govori da je evolucija o kojoj vi pricate nemoguca i potpuno naucno neosnovana.

У реду. Онда то доказуј бавећи се науком. Немој науку побијати Библијом. Када се Библија окрене против науке, то може да значи само једно - погрешно тумачење Библије или, боље речено, погрешна употреба Библије.

Ја не сматрам ТЕ за божанство и уопште ми не смета да је неко критикује. Смета ми и мислим да је то неозбиљно и шарлатански када неко у име Библије напада науку. Наука се критикује, напада или брани, научном методологијом. Библија није уџбеник биологије.

Подели на овим сајтовима

А зар та величанствена представа која се одиграла на земљи, која је почела са једном ћелијом, па са једним једноставним обликом живота и завршила се са човеком, зар она не сведочи Творца? "Случајно" је само ономе ко не види Бога, ономе коме ништа не значи да се једноставно развија у компликованије, да се живот бори, да напредује и да на крају имамо човека. Неко ко у свему томе не види смисао, њему ће све то бити "случајно", он ту неће видети Промисао. Не видим зашто би Бог морао да се "доказује" тако што ће "у тренутку", "пуф! и готово", да ствара одређене облике живота (као што тзв. "креационисти"  захтевају да је тако)? Зашто није могло бити другачије? Да створи нешто попут "семена" (о којима говори Свети Василије Велики) која су способна да расту, развијају се?

Ja ne pricam o kreacionistima vec o TE.Zasto se onda uci u skolama ako nije dokazana?mozda vi vidite ali ona govori sasvim suprotno od Boga Stvoritelja.uzmite udzbenike pa proverite.

Подели на овим сајтовима

У реду. Онда то доказуј бавећи се науком. Немој науку побијати Библијом. Када се Библија окрене против науке, то може да значи само једно - погрешно тумачење Библије или, боље речено, погрешна употреба Библије.

Ја не сматрам ТЕ за божанство и уопште ми не смета да је неко критикује. Смета ми и мислим да је то неозбиљно и шарлатански када неко у име Библије напада науку. Наука се критикује, напада или брани, научном методологијом. Библија није уџбеник биологије.

clap ekstra

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...