Jump to content

Да ли демони могу да се кају и поново постану Анђели

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 35
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

?????? ????? ?? ??????? ?? ???? ?????? ?? ?? ????  ? ??? ?? ??????????

Negde sam procitao u nekom zitiju da je jedan svetitelj na pitanje demona dal mogu da se spasu odgovorio: da svako juto ii vece treba da odredjen broj metanija sa molitvom urade da bi se spasli, pri cemu je demon iscezao..znaci mogu, al nece...
potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

О.Тадеј је рекао да је проблем ако демон почне да се каје јер га сви остали демони нападају,а када се нађе у близини Богородице или Анђела и кад се каје док га они штите онда је на сигурном.

Подели на овим сајтовима

?.????? ?? ????? ?? ?? ??????? ??? ????? ????? ?? ?? ???? ??? ?? ??? ?????? ?????? ????????,? ???? ?? ???? ? ??????? ?????????? ??? ?????? ? ??? ?? ???? ??? ?? ??? ????? ???? ?? ?? ????????.

to me podseca na onaj stari vic o Srbima u paklenom kotlu, dok jedan pokusava da se spase ostali se trude da mu zagoracaju i uniste spasenje.... :cmizdrenje: eheeeej

Da verovatno je tako jer i sami znaju gde idu....

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

I mene je dugo mucilo to pitanje...Ja mislim da I ljudi i andjeli su stvorena bozija bica po njegovom liku i podobiju i iz velike njegove ljubavi ,samim tim ako mi kao ljudi imamo priliku da vaskrsavamo svoju palu prirodu onda to imaju i pali andjeli....ali sve je u velikoj slobodi nasega izbora!

Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!!

Подели на овим сајтовима

Ma bas me briga za krivce propasti ljudi, dal se mogu spasiti ili ne.sto se mene tice nek gore tamo gde im je mesto, :) koliki smo mi ljudi mudrovi i filozofi bavimo se pricama koje nam nisu korisne za spasenje,zapitajmo se koliko se molimo za preteke za koje sam siguran da svi ne pocivaju u carstvu nebeskom... a mi vodimo prazne price o demonima i njihovom spasenju, ma ko ih ....

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

I mene je dugo mucilo to pitanje...Ja mislim da I ljudi i andjeli su stvorena bozija bica po njegovom liku i podobiju i iz velike njegove ljubavi ,samim tim ako mi kao ljudi imamo priliku da vaskrsavamo svoju palu prirodu onda to imaju i pali andjeli....ali sve je u velikoj slobodi nasega izbora!

?????, ?? ????? ???? ???????? ???? ...

Подели на овим сајтовима

ja mislim, da mogu samo ako hoce, ali me interesuje dali je se i jedan demon pokajao i postao andjeo?

????? ???? ??????, ??? ????????...

? ???? ?? ?? ???????????? ?? ??? ?????? ?????? ?????? ???...

???? ???????? ????? ?????? ? ???????.. ??? ?? ????? ?? ???????? ????...

????? ?? ???????.. ??? ???? ??????? ????..

????? ????? ???? ????? ?????? ????? ??????? ??????? ??????? , ?????? ???? ????? ??????...

?????? ?? ??????? ?????? ???? ????? ?? ???????? ?? ??????.. ?????? ?? ???? ?????? ?????.. ? ???????? ??????? ?? ??????? ??????..

????? ????!!!

????? ??

(?.? ????? ??? ? ???? ???? ???????.. ??? ???, ??????? ?? ?? ???? ?????? ???????..)

Подели на овим сајтовима

?????, ?? ????? ???? ???????? ???? ...

pa po cijoj su volji postali demoni

Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!!

Подели на овим сајтовима

Данас сам баш на то питање размишљао и хтео да га поставим на форум.

У књизи Мој монашки пут од старца Тадеја старац помиње једног малоумног момка који је био удостојен, због своје мане, разних виђења. И тај момак је имао виђење демона који се покајао. Али старац је пренео само шта му је тај младић рекао а знамо да виђења и нису увек баш неко мерило. Мада чим је старац уважио његову причу онда је не треба тек тако одбацити. Из житија светог Антонија знамо да је ђаволу могуће покајање али га он не жели. Демонски пад је много већи од нашег и оно су много више од нас огрезли у страсти. Али то не значи да не понеки не може да се покаје. Али не видим како ми можемо то знати једино неки светитељ који је имао откривење о томе. А тај дечак баш и није неко сигурно мерило.  

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...