Jump to content

По уговору направио дете одрекавши се очинских обавеза и права , сурогат мајке

Оцени ову тему

Препоручена порука

Разумем жудњу за родитељством. Познајем много парова који су вапили за потомством и излагали се силним напорима менталним, физичким, материјалним, не би ли изродили децу.

Можда не разумем, баш, отпор према усвајању, али поштујем њихов избор.

Разумем и не осуђујем ни оне који ће на тај начин постати родитељи, па и сурогат мајке, без обзира на мотиве због којих ће изнајмити или позајмити своју материцу.

Самооо, по мени, материнство није само дете у наручју, него и оних девет месеци који

претходе томе - оне промене расположења; покрети чеда под срцем; стрепње да ли ће све бити у реду; оно блаженство кад спустите руку на свој набрекли стомак, а бебиронче осетивши њену топлину почиње да се мешкољи. Недра спремају да га нахране кад се роди.

Биолошка мајка ће, свакако, бити ускраћена за ово искуство, а сурогат мајка ће морати да "прегори" и "прогута" та осећања, и да остане празног наручја.

Туга, брате.... 4chsmu1

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Ајде да донекле разумијем ове људе што желе дјецу и то им је једина могућност. Али не могу да разумијем ту сурогат мајку, али никако. Како то уопште треба да изгледа? Носити нечије дијете и послије тога га дати, и узети лову за то? 4chsmu1 0442_feel prstgore По мени то није хришћански, али никако, рођено дијете некоме дати и узети новац за то?Не знам можда сам ја затуцана, али мени је ово и више него страшно.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

ne znam kako ce ovo zvucati, ali nije to bas rodjeno dete. Jeste da ce ga ta surogat majka roditi, ali ono nije zaceto iz njenog odnosa sa nekim koga voli i sa kim dete zeli.

U tom smislu nije taj odnos isti kao kad bi ga rodila majka koja to dete hoce.  Naravno, to ne znaci da surogat majka nema nikakvih osecanja i da je kao cepanica, ali jednostavno postoji razlika. Bar ja to tako vidim.

Подели на овим сајтовима

KOji je vama djavo? Ajde sto se ne slazete, al sto izmisljate nesto sto ne postoji i onda pripisujete to sto ste izmislili atributima stvari koju zelite da osporite?

Surogat majke ne uzimaju "lovu" za to nego to rade iz ljubavi... jedine pare koje dobijaju je izdrzavanje trudnoce koju u kompletu snosi porodica. Reci da neko radja decu za pare je monstruozno i pocinjem da se pitam otkud bas takva ideja da se javi... hmmm...

Самооо, по мени, материнство није само дете у наручју, него и оних девет месеци који

претходе томе - оне промене расположења; покрети чеда под срцем; стрепње да ли ће све бити у реду; оно блаженство кад спустите руку на свој набрекли стомак, а бебиронче осетивши њену топлину почиње да се мешкољи. Недра спремају да га нахране кад се роди.

Биолошка мајка ће, свакако, бити ускраћена за ово искуство, а сурогат мајка ће морати да "прегори" и "прогута" та осећања, и да остане празног наручја.

Туга, брате.... 4chsmu1

Lidija prvo kaze da ne razume ljude koji ne zele da usvajaju decu a onda u skoro istoj recenici kaze kako je materinstvo ono sto osecas kroz trudnocu i da je nedostatak toga "tuga brate" ?!

Pa izvini a kako ces da osetis materinstvo, u vidu mrdanja  u stomaku, kad usvojis dete? Jel to po tebi znaci da ni majke koje usvoje decu ne mogu biti prave majke jer nisu prosle kroz to inicijalno materinstvo ili se ovde ipak radi o duplim arsiniima na koje smo kao iz topa spremni kad  iz predrasuda zelimo da nesto posto poto diskriminisemo a da  o tome sto zelimo da popljujemo nemamo puno pojma...

PS. Skoro je bio slucaj da je devojka rodila dete svog brata  i snaje.... snaja proizvodi jajne celije ali joj materica ne podrzava trudnocu... i sta onda, ljudi pronasli nacin da naprave svoje biolosko dete. A surogat majka i danas izjavljuje kako je to nesto najlepse sto je  u zivotu uradila...  svi srecni, samo hriscani nesto mrse...

Ne razumem o cemu pricas kad uzdizes ulogu ''surogat majke'' kao hriscanski podvig jer se ona odrice, iz bilo kojeg razloga, svog prirodnog prava da bude sa detetom koje je rodila...

Zar to nije neopravdano lisavanje rodjenog deteta da ima svoju prirodnu majku i normalan zivot, bez zabluda i lazi o roditeljstvu...?

OK sada je vec jasno da nemate pojma sta zapravo znaci "Surogat majka" cim sebi dozvoljavate ovakva pisanija...

Kod surogat programa se desava sledece... uzima se seme muza i jajna celija zene... dolazi do vantelesne opodnje i onda se oplodjena jajana celija stavlja u drugu zenu koja je kadra da iznese trudnocu... nakon porodjaja to dete sa zenom koja ga je rodila nije ni u kakvom srodstvu... zasto je to toliko komplikovano da se shvati... ja ne shvatam...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

I bio sam siguran da cete celoj prici dati karakteristican hriscanski obrt... ko koga do'vati i ko ce s kim da se odradi 4chsmu1

A kako ne razmisljate da te zene koje pristanu da budu surogat majke zapravo cine izuzetno dobro delo... pravi hriscanski podvig, biti u mogucnosti da drugome podaris neizmernu srecu...?

PS. Mnogo ga bre dramite i patetisete...

u tom zecu leži grm

imaš pogrešnu sliku oko toga šta je hrišćanski podvig i sreća

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

I bio sam siguran da cete celoj prici dati karakteristican hriscanski obrt... ko koga do'vati i ko ce s kim da se odradi 0442_feel

A kako ne razmisljate da te zene koje pristanu da budu surogat majke zapravo cine izuzetno dobro delo... pravi hriscanski podvig, biti u mogucnosti da drugome podaris neizmernu srecu...?

PS. Mnogo ga bre dramite i patetisete...

u tom zecu leži grm

imaš pogrešnu sliku oko toga šta je hrišćanski podvig i sreća

ne, ne, znam ja vrlo dobro... ono gore je napisano zato sto mi je vise puta objasnjeno na forumu, pa rekoh eto prilike da nauceno iskoristim u praksi u vidu argumenta... naravno da znam da je prava istina daleko od napisanog 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Ееееееееееххххххххх, Зоко моја,замисли да имаш неколико гладних уста која мораш да прехраниш сама, или можда, не дај Боже, тешко болесно дете које би могло да се излечи, али ти треба новац који немаш.Онда добијеш овакву понуду. Дете које родиш биће збринуто и вољено код биолошких родитеља, твоје болесно чедо је ЖИВО и ЗДРАВО!!!!!

Некажем да бих прихватила, не кажем ни да не бих, не знам.

Шта би рекле мајке које гледају како им деца умиру, јер немају новца за лечење?????

Сетите се Александре за коју је Секастарча агитовала да се скупи новац за трансплантацију бубрега ( не знам шта је било са њом).

Сви знамо шта је исправно и лако нам је да судимо кад смо у својој кожи.А да смо на њиховом месту....

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

samo da nešto pitam Mračnjaka,oko ovog surogat materinstva

kako misliš da taj zigot nema veze sa majkom koja ga nosi,

od koga dobija hranu,čija krv ga hrani??

Apsolutno nikakve genetske veze ne postoje izmedju deteta  i zene koja ga rodi u slucaju koji sam opisao...

Moj komsija hrani kuce i mogu odgovorno da tvrdim da zbog toga nisu ni u kakvom srodstvu (mada se na prvi pogled cini drugacije 0205_whistling )

Подели на овим сајтовима

Туга, брате.... 0205_whistling

Lidija prvo kaze da ne razume ljude koji ne zele da usvajaju decu a onda u skoro istoj recenici kaze kako je materinstvo ono sto osecas kroz trudnocu i da je nedostatak toga "tuga brate" ?!

Pa izvini a kako ces da osetis materinstvo, u vidu mrdanja  u stomaku, kad usvojis dete? Jel to po tebi znaci da ni majke koje usvoje decu ne mogu biti prave majke jer nisu prosle kroz to inicijalno materinstvo ili se ovde ipak radi o duplim arsiniima na koje smo kao iz topa spremni kad  iz predrasuda zelimo da nesto posto poto diskriminisemo a da  o tome sto zelimo da popljujemo nemamo puno pojma...

Мрачњаче, или ниси пажљиво прочитао мој текст, или га ниси разумео.

Било да усвоји дете, било да јој га роди сурогат мајка- НИЈЕ га носила у утроби и жао ми је  што је лишена те радости. То, наравно, не значи да нече бити добра мајка, већ вероватно брижнија од многих нас које смо нормално родиле.

Оно што не разумем (али ни случајно не осуђујем) је, каква је разлика између усвојеног детета и овог што га је родила сурогат мајка. Ако је у питању узраст, има напуштених новорођенчади.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

Оно што не разумем (али ни случајно не осуђујем) је, каква је разлика између усвојеног детета и овог што га је родила сурогат мајка. Ако је у питању узраст, има напуштених новорођенчади.

Ne razumem kako ne razumes???

1. Usvoijeno dete nije tvoje ...

2. Dete koje rodi surogat majka je tvoje i to ne samo tvoje nego tvoje  i tvog supruga. Ti si mu bioloska majka a tvoj suprug mu je bioloski otac.

Подели на овим сајтовима

usvojeno dete je nastalo od semena nepoznatog coveka i jajne celije isto tako nepoznate zene, a u surogat majci se razvija plod od jejne celije zene koja se odlcila za surogat majku i semena muskarca sa kojim to dete hoce.

NE! Ovo je tek jedan nacin... ono sto podrazumevamo pod surogatom je seme muza i jaje supruge- oplode se vantelesno- stave se u drugu zenu radi razvoja embriona.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...