Jump to content

Неписменост, недостатак стила, непристојност у писаном и говорном језику

Guest Светлана

Препоручена порука

Или можда ,,заобилазно": 10 кивија, мала или велика количина кивија и сл.

Pa zaobilazno da,ali pravolinijski nikako animal-smiley-075

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

- корен речи за назив нашег народа, наше државе и нашег језика јесте СРБ

- слово Б је писао и Свети Сава као први и највећи просветитељ Срба, и сви писци после њега, кроз читав средњи век све до Вука Караџића

- и сам Вук је у почетку писао слово Б, док најзад није, колебајући се између Мушицког и Копитара изабрао оног другог; 

- и данас у нашем правопису постоје изузеци од једначења по звучности  (брдски, одштета, вођство); 

- такође, правило каже да се промена не врши, ако би дошло до удањавања од основа, поготов ако би и значење речи постало нејасно (штабски, а не: штапски официр, Градац: Градца, а не: Гратца или Граца); 

- једначење се не врши у властитим именицама страног порекла (Хабсбург, Вашингтон, Мидхат, Едхем), па кад се не врши у страним, зашто би у нашим?; 

- сам назив слова Б јесте БУК што значи БОГ (Свезнајући); 

- сам облик слова Б је величанствен: оно је начињено од слова О и Г, тако да кад се саставе сва три слова добијамо реч БОГ

- оно нам указује не само да је БОГ СВЕТА ТРОЈИЦА него и начин Његовог постојања: из Б излазе О и Г, баш као што се Син рађа од Оца и Дух Свети исходи од Оца

У једном слову главна православна истина (догма)!

Подели на овим сајтовима

DankaM, on 11 Dec 2012 - 15:54, каже: Ti se zezaš?

не

Ti veruješ da je to istina?

Pošto je sam način na koji je izveden taj zaključak veoma logički...izazovan.

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Искрено, не знам... Помало сам збуњен.
Тај текст сам прекуцао из књиге ,,Србска ријеч ријеч Божија''. 

Подели на овим сајтовима

Искрено, не знам... Помало сам збуњен. Тај текст сам прекуцао из књиге ,,Србска ријеч ријеч Божија''.

Uh, dobro je. Sad mi je lakše. Ti mi se činiš kao neko dobro čeljade.

Slušaj, sve što čitaš obavezno podvrgni jednom dobrom promišljanju. Ti bi trebalo da ideš u treći gimnazije. Tada se uči logika. Koliko se sećam, deo programa je i izvođenje zaključaka. Uvek koristi neki metod za izvođenje zaključaka. Na forumu ima ljudi koji se više bave naukom nego ja, i oni mogu da ti objasne kako se dolazi do ispravnih zaključaka. U ovom odeljku koji si naveo mogu da se uoče skokovi u mišljenju koji ukazuju maltene na vrlo čudno formiranje pojmova, na takozvano magijsko mišljenje. Takođe nam autori duguju objašnjenje odakle im uopšte ove ideje (znam da je ovo samo odeljak, tako da samo napominjem, za tvoju upotrebu).

I uvek navedi izvor iz kojeg si uzeo citat. Inače ćemo, nedajBože, da pomislimo da je to tvoje autentično mišljenje :)

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Pošto je sam način na koji je izveden taj zaključak veoma logički...izazovan.

Ma pusti ga, sace on da menja promene, setio se tek od kada ode komunizam da ne kazem u kom pravcu.

Zna se kako i kada slovo B prelazi u P i tu nema izmene.

Nego je nesto drugo zanijljivo, a vec smo kod slova B ( meni je zao sto ne mogu cirilicu da pisem, razlozi

su tehnicke prirode, ali se razumemo cak i sa ovom mojom celavom latinicom:)))

Zasto mi kazemo Varvara, Vavilon, Vartlomej, a ovi latinicari to sve kazu isto samo sa B?

Подели на овим сајтовима

- оно нам указује не само да је БОГ СВЕТА ТРОЈИЦА него и начин Његовог постојања: из Б излазе О и Г, баш као што се Син рађа од Оца и Дух Свети исходи од Оца;

Zmaju, izgleda da si naleteo na tezak trol! :D   9 = 0 + J

Imaj u vidu da LOSE KNJIGE KVARE MOZAK!

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

I uvek navedi izvor iz kojeg si uzeo citat. Inače ćemo, nedajBože, da pomislimo da je to tvoje autentično mišljenje

Погреших, то сам преузео из књиге ,,Србска ријеч ријеч Божија'' као што сам већ и написао. 
Књигу је писао Михаило Јелић и Јован Илишковић. 
Када дођем кући искуцаћу предговор.
Читао сам је и имао сам великих недоумица. Чак сам и питао професорку српског језика да ми нешто више објасни, али није хтела пуно да залази у то. 
Знам да се врши једначење по звучности, али морам признати у први мах ме је ова књига навела да помислим да је исправно писати б, уместо п. 
И сада сам збуњен... :)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...