Александрида Написано Новембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2011 Или можда ,,заобилазно": 10 кивија, мала или велика количина кивија и сл. Pa zaobilazno da,ali pravolinijski nikako animal-smiley-075 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2012 http://sr.scribd.com/doc/24463164/%D0%9E%D0%B4%D0%BB%D0%BE%D0%BC%D1%86%D0%B8-%D0%98%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B0-1872-%D0%93%D0%BE%D0%B4-%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%88-%D0%A1-%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%98%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%9B БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Новембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2012 lingvističarska tema Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ред Змаја Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 - корен речи за назив нашег народа, наше државе и нашег језика јесте СРБ; - слово Б је писао и Свети Сава као први и највећи просветитељ Срба, и сви писци после њега, кроз читав средњи век све до Вука Караџића; - и сам Вук је у почетку писао слово Б, док најзад није, колебајући се између Мушицког и Копитара изабрао оног другог; - и данас у нашем правопису постоје изузеци од једначења по звучности (брдски, одштета, вођство); - такође, правило каже да се промена не врши, ако би дошло до удањавања од основа, поготов ако би и значење речи постало нејасно (штабски, а не: штапски официр, Градац: Градца, а не: Гратца или Граца); - једначење се не врши у властитим именицама страног порекла (Хабсбург, Вашингтон, Мидхат, Едхем), па кад се не врши у страним, зашто би у нашим?; - сам назив слова Б јесте БУК што значи БОГ (Свезнајући); - сам облик слова Б је величанствен: оно је начињено од слова О и Г, тако да кад се саставе сва три слова добијамо реч БОГ; - оно нам указује не само да је БОГ СВЕТА ТРОЈИЦА него и начин Његовог постојања: из Б излазе О и Г, баш као што се Син рађа од Оца и Дух Свети исходи од Оца; У једном слову главна православна истина (догма)! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 У једном слову главна православна истина (догма)! Ti se zezaš? "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ред Змаја Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Ti se zezaš? не Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 DankaM, on 11 Dec 2012 - 15:54, каже: Ti se zezaš? не Ti veruješ da je to istina? Pošto je sam način na koji je izveden taj zaključak veoma logički...izazovan. drvce and Млађони је реаговао/ла на ово 2 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Ja sam cuo i da Sveti Sava nije gledao televiziju i da se pod hitno treba ukinuti.Za Svetu zemlju nije putovao Jatom tako da su i oni u opasnosti. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ред Змаја Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Ti veruješ da je to istina? Искрено, не знам... Помало сам збуњен.Тај текст сам прекуцао из књиге ,,Србска ријеч ријеч Божија''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Искрено, не знам... Помало сам збуњен. Тај текст сам прекуцао из књиге ,,Србска ријеч ријеч Божија''. Uh, dobro je. Sad mi je lakše. Ti mi se činiš kao neko dobro čeljade. Slušaj, sve što čitaš obavezno podvrgni jednom dobrom promišljanju. Ti bi trebalo da ideš u treći gimnazije. Tada se uči logika. Koliko se sećam, deo programa je i izvođenje zaključaka. Uvek koristi neki metod za izvođenje zaključaka. Na forumu ima ljudi koji se više bave naukom nego ja, i oni mogu da ti objasne kako se dolazi do ispravnih zaključaka. U ovom odeljku koji si naveo mogu da se uoče skokovi u mišljenju koji ukazuju maltene na vrlo čudno formiranje pojmova, na takozvano magijsko mišljenje. Takođe nam autori duguju objašnjenje odakle im uopšte ove ideje (znam da je ovo samo odeljak, tako da samo napominjem, za tvoju upotrebu). I uvek navedi izvor iz kojeg si uzeo citat. Inače ćemo, nedajBože, da pomislimo da je to tvoje autentično mišljenje Ред Змаја, drvce and Silence је реаговао/ла на ово 3 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rayela Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Ti veruješ da je to istina? Pošto je sam način na koji je izveden taj zaključak veoma logički...izazovan. Ma pusti ga, sace on da menja promene, setio se tek od kada ode komunizam da ne kazem u kom pravcu. Zna se kako i kada slovo B prelazi u P i tu nema izmene. Nego je nesto drugo zanijljivo, a vec smo kod slova B ( meni je zao sto ne mogu cirilicu da pisem, razlozi su tehnicke prirode, ali se razumemo cak i sa ovom mojom celavom latinicom:))) Zasto mi kazemo Varvara, Vavilon, Vartlomej, a ovi latinicari to sve kazu isto samo sa B? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 - оно нам указује не само да је БОГ СВЕТА ТРОЈИЦА него и начин Његовог постојања: из Б излазе О и Г, баш као што се Син рађа од Оца и Дух Свети исходи од Оца; Zmaju, izgleda da si naleteo na tezak trol! 9 = 0 + J Imaj u vidu da LOSE KNJIGE KVARE MOZAK! Ред Змаја је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ред Змаја Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 I uvek navedi izvor iz kojeg si uzeo citat. Inače ćemo, nedajBože, da pomislimo da je to tvoje autentično mišljenje Погреших, то сам преузео из књиге ,,Србска ријеч ријеч Божија'' као што сам већ и написао. Књигу је писао Михаило Јелић и Јован Илишковић. Када дођем кући искуцаћу предговор.Читао сам је и имао сам великих недоумица. Чак сам и питао професорку српског језика да ми нешто више објасни, али није хтела пуно да залази у то. Знам да се врши једначење по звучности, али морам признати у први мах ме је ова књига навела да помислим да је исправно писати б, уместо п. И сада сам збуњен... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ред Змаја Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Imaj u vidu da LOSE KNJIGE KVARE MOZAK! Хвала, од сада ћу да тражим савете од вас које књиге да читам... Нема ми друге Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 neko... a ja da pitam vas.... znate li šta je to... buzA Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука