Justina Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Прочитајте "Феминистичку теологију" Свенке Савић...Нашле се феминисткиње припаднице разних верских заједница у Новом Саду и оцрниле једино православље а нису позвале једино представницу Православне Цркве...Ксенија Кончаревић која је и теолингвисткиња ( ) је написала одговор у тексту Жена у Православној Цркви: поглед изнутра. Лепо им је одговорила' ал не вреди. Cekaj, pa kakve veze sada ima feminizam sa ovom temom? Pa jos i sa crkvom? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Justina, a ženski trener? Istochnik, Столе, Arsenija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Cekaj, pa kakve veze sada ima feminizam sa ovom temom? Pa jos i sa crkvom? У тој књизи се између осталог расправља о родно инклузивном језику у религији. Лингвистичке теме су у центру феминистичких дебата, где се управо полази од "граматичке равноправности" у језику. Иначе, немам ништа против коришћења женског рода за означавање професије, али без оптерећујућег претеривања. Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Justina, a ženski trener? Trenerkinja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 У тој књизи се између осталог расправља о родно инклузивном језику у религији. Лингвистичке теме су у центру феминистичких дебата, где се управо полази од "граматичке равноправности" у језику. Иначе, немам ништа против коришћења женског рода за означавање професије, али без оптерећујућег претеривања. Ma ne koristim ni ja jer mi zvuci rogobatno. Za sbe kazem da sam prevodilac, a ne prevoditeljka, mada bi po nekoj analogiji trebalo da kazem ovo drugo, ali sam ovako navikla. Zbrka je velika kod reci sekretar jer je kod muskog sekretara to neka politicka funkcija, a kod zenskog, ako je generalni sekretar recimo UNO? U USA ne postoje ministri nego drzavni sekretari, a a zadnjih decenija su i zene ti sekretari. I kako da ih nazivamo? Drzavna sekretarica Hilari Klinton? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Trenerkinja Trenerka, bokserka, teniserka, fudbalerka? Gde je problem? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Trenerka, bokserka, teniserka, fudbalerka? Gde je problem? Nije problem - все хорошо Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Trenerkinja Treneroškinja feeble, Istochnik and YOKA је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Uostalom jezik zahteva da se reci uskladjuju sa glagolima pa ne mozes da kazes: Psiholog je rekla Mozes da kazes "psiholog kaze", i da se tako lepo prilagodis bez i najmanjeg problema... Ђуро Станивук and Дуња је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Kaze se u mom selu da trenerka uvijek postane labava posle par zescih utakmica. w.a.mozart, Лидија Миленковић, Столе and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Kaze se teolog, kao sto se za zenu vozaca kaze vozac, a ne vozacica... Исто , као за жену пчелара , не каже се пчеларка , него пчелар Ђуро Станивук, Istochnik, Данче* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Treneroškinja Теолошкиња . w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Sudski veštak i sudska veštica. Cccc...vi stvarno imate predrasude o ženama. A mi svo pametna i dobra stvorenja koja ni mrava ne bi zgazila.Ali je nekima krivo,e baš vam je krivo zato što su žene vrednije i često postižu bolje rezultate. Данче*, Ромејац and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Теолог А ево шта кажу дечица шта је Поп и како се зове жена од Попа. http://www.youtube.com/watch?v=mlLBAUE Теолог А ево шта кажу дечица шта је Поп и како се зове жена од Попа. http://www.youtube.com/watch?v=mlLBAUEbU-4 Ovo mi se od svega najvise svidja. Bas sam se razveselio! Danijela hvala ti! Arsenija, Данче*, Лидија Миленковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 Mozes da kazes "psiholog kaze", i da se tako lepo prilagodis bez i najmanjeg problema... Ali ako mora da koristim proslo vreme, onda ne pije vodu ni glagol kazati. Ne svidja se to sve ni meni, dodje mi kao silovanje jezika, ali mislim da je razlog samo taj sto nismo na to navikli. U skoli smo svoje nastavnike i pofesore zvali " geograficarka, istoricarka, biologicarka", a nije nam smetalo. U medjuvremenu i sami koristimo predsednica, premjerka, ministarka, politicarka, kancelarka, ali i doktorka, farmaceutkinja, hemicarka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука