dragisa Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 ove dileme bi (ako bi bilo volje) mogle lako da se rese jasno definisanim "planom nastave" (verujem da tako nesto postoji ili nesto slicno...) pre samog uvodjenja predmeta. ukoliko to ne bi bio poligon za pro......nja raznih NVO o pravima homoseksualaca i pravima dece na privatnost, bio bi u potpunosti za to. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 У праву си за план и програм. Само за право деце на приватност,ту никакав план не може ништа,то је законска реалност на коју морамо да се навикнемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 http://www.narth.com/menus/born.html http://www.narth.com/docs/fading.html Постоје различита мишљења,само сам рекао да су већина доктора мишљења да born that way теорија је нешто превазиђено. Нисам ни рекао да то не заступа нико,већ да је мишљење које је у значајној мањини. Veliak logicka greska bato, ad populum http://en.wikipedia....ntum_ad_populum ! Nije bitno ko je u vecini nego cija hipoteza je podrzana empirijom ona opstaje bez obzira kolikonjih stoji izaneke hipoteze. Ako tvoja hipoteza nemoze da objasni nove fenomena ona je u startu unistena. Kao ova tvoja da nema homosksualaca cije je ista osobina zakovana prilikom nadrogeneze kad postoje studije koje jasno pokazuju da to jeste slucaj. Dakle pravilnojereci da nisu svi homoseksluaci to od rodjenja jer i za to postoji empirijska podrskaali postoji takodje empirijska podrska za hipotezu da su neki to od rodjenja. A da umeme i ja da postavim linkove 2 puta nije problem. http://playthink.wor.../the-gay-brain/ http://www.pnas.org/...ourcetype=HWCIT Анастасија and Avocado је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 Znaš kako,sve to stoji baš tako kako kažeš na neki način,ali dete treba spremiti u porodici za svet koji ga čeka "napolju".Nije poenta da se dete zaštiti od sveta već da adekvatno i zdravo reaguje na svet i eventualna "zla" koja ga "tamo" očekuju.Tu je porodica ključna,.I ako ona na zdravim osnovama ,zdravom ljubavlju sprema dete da se suoči sa "svetom van porodice",onda ne bi trebalo imati previše bojazni.Homoseksualnost nije toliki bauk koliku smo mi paniku digli zbog toga.Postojala je od kad je sveta i veka samo što su se sad moralne vrednosti promenile.I protiv nje se ne brani "zapušivanjem usta" homoseksualcima,zabranama gej parada i prebijanjem hemoseksualaca,već naši zdravim pogledom na homoseksualnost. Ali tema je seksualno obrazovanje a gde je u temi seks u naslovu , homoseksualnost se kao tema izgleda ne može izbeći Anastasija, sve ovo sto si napisala kao komentar (na navodnu homofobiju) u kojem dajes idilicnu sliku porodice koja bi svakako trebala da radi to sto si navela, je na zalost samo jedna lepa zelja. da bi to shvatila, transponuj sad ovaj tvoj komentar kao da ga citas povodom sexualnog ponasanja mladih, sa cim je i zapoceta diskusija (promiskuitet i rizicnost kod mladih), pa ces videti koliko je to samo jedna lepa zelja i daaaaaaleko od stvarnosti srpske porodice. jer da je tako onda ovi problemi kojima je Nisi svedok ne bi ni postojali. dakle sve ovo sto si rekla o porodici i sto se navodno "razume samo po sebi" i "podrazumeva" re-procitaj u svetlu tog problema pa izvedi sama zakljucke..."gde smo" i koliko "rad u porodici" realno postoji. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 Anastasija, sve ovo sto si napisala kao komentar (na navodnu homofobiju) u kojem dajes idilicnu sliku porodice koja bi svakako trebala da radi to sto si navela, je na zalost samo jedna lepa zelja. da bi to shvatila, transponuj sad ovaj tvoj komentar kao da ga citas povodom sexualnog ponasanja mladih, sa cim je i zapoceta diskusija (promiskuitet i rizicnost kod mladih), pa ces videti koliko je to samo jedna lepa zelja i daaaaaaleko od stvarnosti srpske porodice. jer da je tako onda ovi problemi kojima je Nisi svedok ne bi ni postojali. dakle sve ovo sto si rekla o porodici i sto se navodno "razume samo po sebi" i "podrazumeva" re-procitaj u svetlu tog problema pa izvedi sama zakljucke..."gde smo". Sve ovo što sam napisala odnosilo se samo na jedno u porodici,a to je da bi dete shvatilo šta je greh a šta nije sa pravoslavne tačke gledišta to može da dobije u porodici,crkvi i na časovima veronauke.Znači pisala sam imajući na umu post od C,A.R.I.A. i na njega sam se nadovezala,a ticalo se greha homoseksualnosti.To ne možeš očekivati da obrazovni sistem školstva obezbedi ( osim časovi veronauke).Niti to možeš da očekuješ od SO. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 колико ти имаш година...када знаш шта је било пре 50-60 година у области секса? чини ми се ....да је тада дошло до сексуалне револуције... Ja imam 30. Do seksualne revolucije je došlo sedamdesetih. Kod nas baš i ne. Naročito ne u ruralnim sredinama? Otkud znam? Znam tako što znam za slučajeve takvih trudnoća, osramoćenih devojaka kojih se porodica odrekla i tako... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 Meni nije jasno: da li moze da se zatrudni prilikom prvog homoseksualnog seksa? Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 12, 2012 Пријави Подели Написано Март 12, 2012 Meni nije jasno: da li moze da se zatrudni prilikom prvog homoseksualnog seksa? U mraku je sve moguće https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 13, 2012 Пријави Подели Написано Март 13, 2012 Sve ovo što sam napisala odnosilo se samo na jedno u porodici,a to je da bi dete shvatilo šta je greh a šta nije sa pravoslavne tačke gledišta to može da dobije u porodici,crkvi i na časovima veronauke.Znači pisala sam imajući na umu post od C,A.R.I.A. i na njega sam se nadovezala,a ticalo se greha homoseksualnosti.To ne možeš očekivati da obrazovni sistem školstva obezbedi ( osim časovi veronauke).Niti to možeš da očekuješ od SO. iskerno receno, nisam te razumeo sta si sad rekla. dakle ono sto sam ja hteo da kazem jeste sledece: ti upucujes CARIA da se problem homosexualnosti resava porodicnim vaspitanjem, a ja te upucujem na to da sudeci bar po problemu opste sexualne ne upucenosti kod dece (dakle ne govorim o homosexualnosti sada) => to "porodicno vaspitanje" izgleda uopste ne postoji. dakle ne komentarisem homosexualnost nego samo tvoju argumentaciju u vezi homosexualnosti prenosim na polje generalne sexualne ne upucenosti omladine (bolesti, zastita, zablude, mitovi...) i kao zakljucak (obzirom na rasirenost problema) zakljucujem da tvoje reci o "porodicnom vaspitanju" koje se sudeci po tonu tvog posta nekako "podrazumeva da postoji" kod nas danas, ne stoje, jer to "porodicno vaspitanje" nije u stanju da resi ni ove opste probleme vezane za sexualnost i pubertet. dakle samo to, "porodicno vaspitanje" ocigledno ne postoji. procitaj svoje reci koje sam boldovao, bez obzira sto ih adresiras na drugi problem (homosexualnosti) a onda procitaj sta je sve navodio Nisizava sta ga deca pitaju pa ces sama zakljuciti da je "vaspitanje" danas misaona imenica. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 13, 2012 Пријави Подели Написано Март 13, 2012 Znaš kako,sve to stoji baš tako kako kažeš na neki način,ali dete treba spremiti u porodici za svet koji ga čeka "napolju".Nije poenta da se dete zaštiti od sveta već da adekvatno i zdravo reaguje na svet i eventualna "zla" koja ga "tamo" očekuju.Tu je porodica ključna,.I ako ona na zdravim osnovama ,zdravom ljubavlju sprema dete da se suoči sa "svetom van porodice",onda ne bi trebalo imati previše bojazni. medjutim realnost i nacin na koji se dece susrecu sa svetom, dakle ono kako biraju izbor, govori da postoji mnogo bojazni oko te njihove pripremljenosti za susret sa svetom.... Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Март 13, 2012 Пријави Подели Написано Март 13, 2012 iskerno receno, nisam te razumeo sta si sad rekla. dakle ono sto sam ja hteo da kazem jeste sledece: ti upucujes CARIA da se problem homosexualnosti resava porodicnim vaspitanjem, a ja te upucujem na to da sudeci bar po problemu opste sexualne ne upucenosti kod dece (dakle ne govorim o homosexualnosti sada) => to "porodicno vaspitanje" izgleda uopste ne postoji. dakle ne komentarisem homosexualnost nego samo tvoju argumentaciju u vezi homosexualnosti prenosim na polje generalne sexualne ne upucenosti omladine (bolesti, zastita, zablude, mitovi...) i kao zakljucak (obzirom na rasirenost problema) zakljucujem da tvoje reci o "porodicnom vaspitanju" koje se sudeci po tonu tvog posta nekako "podrazumeva da postoji" kod nas danas, ne stoje, jer to "porodicno vaspitanje" nije u stanju da resi ni ove opste probleme vezane za sexualnost i pubertet. dakle samo to, "porodicno vaspitanje" ocigledno ne postoji. procitaj svoje reci koje sam boldovao, bez obzira sto ih adresiras na drugi problem (homosexualnosti) a onda procitaj sta je sve navodio Nisizava sta ga deca pitaju pa ces sama zakljuciti da je "vaspitanje" danas misaona imenica. Pročitaj PONOVO šta sam napisala.A napisala sam da bi porodica trebala a ne da to i radi da deci objasni stvari o kojima sam pisala.Nigde nisam napisala da to današnja porodica radi,nigde napisala nisam da se podrazumeva da današnja porodica takva postoji,nemoj da mi spočitavaš ono što nisam napisala niti da pretpostavljaš.Naravno zbog toga dolazimo do ovog problema(jer deca u porodici ne dobijaju očigledno,prave informacije) gde ja smatram da je SO neophodno.Ali SO neće deci pričati o grehu i šta je greh,niti će ulaziti u to jer mu to neće ni biti svrha.SO će jednostavno baviti zabludama koja kod omladine postoje o seksu,abortusima i polno prenosivim bolestima,trudeći se da deci objasni kakve su posledice. A ogrehu ,homoseksualnosti da li je " normalna" ili "nenormalna" time se školsko obrazovni sistem ne bavi. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 13, 2012 Пријави Подели Написано Март 13, 2012 pa fala jasno, odakle ti onda ideja da ce ta i takva ne funkcionalna porodica (koja ni osnovne stvari o sexu ne moze da objasni deteu), uspeti da objasni detetu da to sto je cuo u vezi homosexualizma (njegove prihvacenosti kao zivotnog opredeljenja) na SO, da i nije sve bas tako "kako uce u skoli"... verovatno ce biti ono "ovi moji matorci..." Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Март 13, 2012 Пријави Подели Написано Март 13, 2012 Odustajem.Ti mene uopšte ne kontaš,a meni ne pada napamet da sa tobom teram mak nakonac. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 13, 2012 Пријави Подели Написано Март 13, 2012 igranjeupesku Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Март 13, 2012 Пријави Подели Написано Март 13, 2012 Veliak logicka greska bato, ad populum http://en.wikipedia....ntum_ad_populum ! Nije bitno ko je u vecini nego cija hipoteza je podrzana empirijom ona opstaje bez obzira kolikonjih stoji izaneke hipoteze. Не разумем те пријатељу. У психологији рецимо имаш теорије. Немаш никакву емпирију јер то није физика,већ као и медицина,област пуна претпоставки. Једни заступају једно,а други заступају друго мишљење. Јел неко размишљао како ћемо са проблемом контрацепције и СО ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука