Jump to content

Sexualno obrazovanje

Препоручена порука

Preko potrebno, apsolutno se slazem sa bratom Nishizawom!

Ja sam u srednjoj imao predmet ZDRAVSTVENA NEGA koja je obuhvatala i seksualno obrazovanje! Nastavnici su bili zdravstveni radnici,oni su ujedno predavali patologiju ili mikrobiologiju tako da nema potrebe za izmisljanjem nekog ,,seksologa" ili tome slicno, mi kadar imamo!

Zamislite predavao je muskarac :D ,perfektan predavac,odlican profa i dan danas pamtim ,,Bioloske metode kontracepcije" :D

Подели на овим сајтовима

• Одговори 85
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Preko potrebno, apsolutno se slazem sa bratom Nishizawom!

Ja sam u srednjoj imao predmet ZDRAVSTVENA NEGA koja je obuhvatala i seksualno obrazovanje! Nastavnici su bili zdravstveni radnici,oni su ujedno predavali patologiju ili mikrobiologiju tako da nema potrebe za izmisljanjem nekog ,,seksologa" ili tome slicno, mi kadar imamo!

Zamislite predavao je muskarac :D ,perfektan predavac,odlican profa i dan danas pamtim ,,Bioloske metode kontracepcije" :D

Које године је био тај предмет у школама? Ми , а ни нека генерација пре и после моје, га нисмо имали.

У питању је медицинска школа.

Колико знам није уведен као предмет у другим школама.

Подели на овим сајтовима

Dobro bi bilo da se taj predmet uvede ili da se u okviru predmeta biologija posveti vise casova seksualnom obrazovanju. Mada, njegovo izucavanje bi bilo dovoljno samo, na primer, u osmom razredu ili prvoj srednje. Ne vidim potrebu da se izucava duzi vremenski period, jedna godina je sasvim dovoljna da dete stekne dovoljno znanja i bude obrazovano u ovom pogledu (ako je cilj uvodjenja predmeta taj).

Kad vec porodica ne uzima stvar u svoje ruke i dete u njoj ne dobija korisne i zdrave savete vezane za njegovu seksualnost, onda neka to bude skola. Medjutim, zalosno je sto deca ne samo da ne dobijaju obrazovanje po ovom osnovu, vec cak cesto ni najosnovnije kucno!

Подели на овим сајтовима

Razlozi koji su navedeni za uvodjenje seksualnog obrazovanja mogu da stoje, jer vidimo da ima debila koji misle da ne mogu da zatrudne kad je kod partnera mala pisa. Ali profesori tu treba da zadovolje jake uslove, da budu dovoljno moderni i in da im se 14 godisnjaci povjere i pricaju sa njima normalno, a da istovremeno vuku i pricu o braku, porodici, ljubavi, da skrecu paznju na odgovornost, na djecu koja se ocekuje. U svakom slucaju, za sve to fond casova ne bi trebao da bude 1 sedmicno, sto se moze raditi na casu odjeljenske zajednice, u okviru koje se moze raspravljati o alkoholizmu, pusenju, drogiranju. Jer ako se postepeno sa ovim temama krene, onda ce se i djeca osloboditi u okviru seksualnog obrazovanja, tj. price o tome na casu odjeljenske zajednice. Sad da li tu pricu vodi razredni starjesina ili neki ekspert, to vec postaje pitanje? Uvazavam argumente onih koji su za SO u skolama, ali ako se ne rukovodi pravilno, moze da dodje do nesagledivih posljedica, bas kao sto sada znam slucajeve Ucenika generacija koji ne mogu da poloze prijemni za ETF, koji bi svaki odlican ucenik trebao da zavrsi za sat vremena. Obrazovanje se urusava, pa zasto ne bi i jedan potencijalni predmet SO

Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином

Подели на овим сајтовима

Сексуално образовање не треба да промовише ништа, него да едукује децу о неким основним стварима, када су већ матори толики чистунци. Не знам колико пута то треба да се напише да би било јасно.

Замисли следећу ситуацију:

из једног предмета се учи да су облици породице:самохрани родитељ,хетеросексуална и хомосексуална породица,из другог предмета се учи нешто друго,а да не говорим о етичким питањима да ли хомосексуалне породице треба да усвајају децу,што је нешто што нас очекује у годинама које долазе.

Проблем је у целој тој причи што говорити супротно,да хомосексуалци нису нешто нормално,одмах изазива реакцију код других. Да је то "застарело","превазиђено" и слично.

У том контексту би сексуално образовање био само још један предмет где би се хомосексуализам третирао као нешто нормално.

И убеђивати било кога да је хомосексуализам нешто што разграђује а не изграђује човека,је немало отежано.

Подели на овим сајтовима

Не мислим да ће бити буквално промоција хомосексуализма,већ да ће ту,можда понекад,чисто успут,поменути хомосексуалци као нешто сасвим нормално.

Што у уху једне младе особе може само да направи сагласје са општом ситуацијом у друштву где је хомосексуализам нешто пожељно и нормално. И осталим предметима,ако их буде за коју годину,који то исто тврде. У некој већој мери,предпостављам.

Док су они против те идеје карактерисани као "заостали" и "примитивци".

Подели на овим сајтовима

Srbija je po broju abortusa u samom vrhu u Evropi.Mnogi mladi skoro da i nemaju pojma o polno prenosivim bolestima, i to je najčešće zato što je porodica zakazala.Porodica u svakom smislu i verujućih i ne verujućih.Moje je mišljenje da su porodice verujućih mnogo više zakazale u tome,zbog po meni pogrešnom pristupu ljudske seksualnosti.

Smatram da bi seksualno obrazovanje bar objasnilo da su abortusi i sa medicinske strane i sa zdravstvene štetni i da mogu da izazovu brojne posledice. S tim u vezi mladi bi imali odgovrnost nad postupcima koji čine.

Ne znam zašto se odmah javlja homofobija na ovakvim temama.Da li stvarno mislite da bi neko postao homoseksualac čim mu to u školi "objasne" da je "normalno",i da bi mladi odmah po difoltu prihvatili da je biti gay ok?

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Зар је било шта што се говори против хомосексуалаца хомофобија ?

Само износимо реалну ситуацију која може да задеси младе људе.

Не,не мислим да ће неко одмах постати хомосексуалац ако чује да је то нешто нормално.

На пример ако било ко,православен вере,ко тој особи каже да је хомосексуализам грех и нешто ненормално,одмах у његовим очима бити карактерисан изразито негативно.

Да не кажем неки тежи израз.

То што постоје лекари који су за породичне вредности,и који помажу људима који су хомосексуалног опредељења,верујем да неће људе интересовати.

Тј постоје не само поједини лекари,већ једно удружење које се бави баш тим - да људима који су хомосексуалци а не осећају се пријатно са тим својим опредељењем,да им помогну да се орјентишу у смислу породичних вредности.

Ако ћемо право,требало би и о томе да се учи у школи.

С обзиром да ни сами хомосексуалци не прихватају идеју да је неко "генетски предодређен" за хомосексуализам,већ да је то слободно опредељење сваке одрасле особе.

Подели на овим сајтовима

На пример ако било ко,православен вере,ко тој особи каже да је хомосексуализам грех и нешто ненормално,одмах у његовим очима бити карактерисан изразито негативно.

Verovatno će i biti negativno okarakterisano,ali samo kod ljudi koji tuđe mišljenje smatraju pogrešnim.Sa takvim stvarima se svakodnevno suočavamo u životu.I to se ne može izbeći.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...