dragisa Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 @Dragisa Ti pricas o svemu samo ne o onome o cemu ja. Zao mi je ali ovako ne mozemo razgovarati. da, slazem se, jer ti meru punoce Istine ispitujes postojanjem dokumenata koji bi to "potvrdili" a ja o tome da je sva Istina vec objavljena u punoci telom Hristovim, samim hriscanima, sto je prva i osnovna stvar za bilo koji eventualni pisani trag o Istini. anajrim је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 Алекса и Драгиша су еклисиолшки докетисти, а и поприлични пентикосталци: шта ће нам писана реч, шта ће нам документа, шта ће нам историја, шта ће нам формулисани догмати, Истина је од памитивека ту, нема потребе да се ишта формулише, јер је све већ познато, Свето Писмо је бесмислено, Црква је некакав аконтекстуални фантом, дакле привидно је само Црква нека заједница у којој и људи учествују, Дух говори и пре почетка саме историје, даје се на неки мега-гига-хипер начин, итд. ko je pisao o tome da: шта ће нам писана реч, шта ће нам документа, шта ће нам историја, шта ће нам формулисани догмати, Истина је од памитивека ту, нема потребе да се ишта формулише, јер је све већ познато, Свето Писмо је бесмислено, Црква је некакав аконтекстуални фантом, дакле привидно је само Црква нека заједница у којој и људи учествују?????? Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 ja samo kazem da je sva Istina u punoci objavljena svetu. sta drugo znace reci sv.Jovana koji je ZADNJI prorok pokajte se jer PRIBLIZI SE CARSTVO NEBESKO??? ako ne da je od tada za navek ono objavljeno svetu i stalno mu se objavljuje? anajrim је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 24, 2012 da, slazem se, jer ti meru punoce Istine ispitujes postojanjem dokumenata koji bi to "potvrdili" a ja o tome da je sva Istina vec objavljena u punoci telom Hristovim, samim hriscanima, sto je prva i osnovna stvar za bilo koji eventualni pisani trag o Istini. Грешка. Без докумената та прича о Истини и Телу Христовом се претвара у фантазам, а хришћанство у делиријум. А Реч која се Оваплотила и била записана и додирнута и окушана се претвара у фантома. Дакле, докетизам на делу. Анастасија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 A takav magijski nacin misljenaj je upravo rezultato onoga "ne odstupajmo od otaca, samo po ocima, sve je kod otaca Duhom davno objasnjeno" i onda ima carobni krug. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 pitam se kako bi pojedinci govorili vo vremja ono... kad su oci stvarali Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 Грешка. Без докумената та прича о Истини и Телу Христовом се претвара у фантазам, а хришћанство у делиријум. А Реч која се Оваплотила и била записана и додирнута и окушана се претвара у фантома. Дакле, докетизам на делу. ma idi begaj? a dok nije bilo dokumenata svi su bili u fanatizmu i delirijumu. anajrim је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 24, 2012 pitam se kako bi pojedinci govorili vo vremja ono... kad su oci stvarali Па, вероватно је и тада било као и данас: преписивачи и ствараоци. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 24, 2012 ma idi begaj? a dok nije bilo dokumenata svi su bili u fanatizmu i delirijumu. Тако ти је то, драги мој. Од почетка је било документа. Само се сети да су пре Цркве постојали јудејски свети списи, на основу којих је и Христос сам себе протумачио другима. Стално се позива на старозаветна сведочанства о Себи. Сви новозаветни писци се позивају на писце пре себе, дакле на текстове и документа и писана сведочанства. Дакле, текста је било одувек. Иначе, главни фазон гностика и осталих фантазера је било да текстови нису важни, већ само "надахнуће од Духа". Али, као што знамо, то није Предање. едит: и нисам рекао "фанатизам", већ фантазам. То је огромна разлика, али нема везе. Анастасија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 A takav magijski nacin misljenaj je upravo rezultato onoga "ne odstupajmo od otaca, samo po ocima, sve je kod otaca Duhom davno objasnjeno" i onda ima carobni krug. a ti se sa svojim sve-znajucim okom na svom pametnom celu zapitaj o gordosti sa kojom nastupas na ovom forumu, posto su ocigledno svi koji su van tvog koncepta i iskustva sveta niza rasa i naravno sa magijskim nacinom razmisljanja. u krajnjem slucaju druze akilo, daj boze mene sa nasim magijskim ocima da zavrsim svoj gresni zivot. anajrim је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 da, slazem se, jer ti meru punoce Istine ispitujes postojanjem dokumenata koji bi to "potvrdili" a ja o tome da je sva Istina vec objavljena u punoci telom Hristovim, samim hriscanima, sto je prva i osnovna stvar za bilo koji eventualni pisani trag o Istini. I ja se slazem ali iz moje perspetkive razlog naseg nerazumevanja je magijski pogled na ovu problamatiku koju ti nazalost primenjujes. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 Тако ти је то, драги мој. Од почетка је било документа. Само се сети да су пре Цркве постојали јудејски свети списи, на основу којих је и Христос сам себе протумачио другима. Стално се позива на старозаветна сведочанства о Себи. Сви новозаветни писци се позивају на писце пре себе, дакле на текстове и документа и писана сведочанства. Дакле, текста је било одувек. Иначе, главни фазон гностика и осталих фантазера је било да текстови нису важни, већ само "надахнуће од Духа". Али, као што знамо, то није Предање. едит: и нисам рекао "фанатизам", већ фантазам. То је огромна разлика, tekstova je oduvek bilo ali Istine nije bilo oduvek. o tome ja pricam. srecno! anajrim је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 I ja se slazem ali iz moje perspetkive razlog naseg nerazumevanja je magijski pogled na ovu problamatiku koju ti nazalost primenjujes. pa jes, jedan koji postaje mnogi i mnogi koji postaju jedan je stvarno magija. srecno! anajrim је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 24, 2012 tekstova je oduvek bilo ali Istine nije bilo oduvek. o tome ja pricam. srecno! Наравно, то и ја кажем, да је није било одувек, већ се постепено откривала и отркива се и формулисана је и формулише се. То покушавам цело време да докажем. Ако смо се сад разумели, задовољан сам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 a ti se sa svojim sve-znajucim okom na svom pametnom celu zapitaj o gordosti sa kojom nastupas na ovom forumu, posto su ocigledno svi koji su van tvog koncepta i iskustva sveta niza rasa i naravno sa magijskim nacinom razmisljanja. u krajnjem slucaju druze akilo, daj boze mene sa nasim magijskim ocima da zavrsim svoj gresni zivot. Dok se ti tako negord i skroman odmah bavis aspektima moje licnosti, a to ti nije prvi put pri razmimoilazenju u nacinu razmisljanja, dok ja isticem neslaganje sa tvojom metodologijom. Pa sad ti sam proceni sta na koga kako utice. Jasno je kao dan. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука