Jump to content

Poreklo porodica , porodično stablo

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ovaj mladenec na ovom videu izgleda tačno kao moj pradjeda, kao blizanac da mu je a u istom vjeku kad je moj pradjede bio na zanatu u Beču još prije prvog svjetskog rata, na slici je imao 16 ili 17 godina otprilke kao i taj mladić s ovog videa a tu sliku imam ali ne kod sebe, u Njemačkoj je kod mojih.

Za njega tj. mog pradjeda je bilo poznato, govorilo se, da je bio vrlo lijep mladić a bilo je to vidjet i na fotkama, Ja ga medjutim nikad nisam vidio uživo jer je umro desetak godina prije mog rodjenja. Dakle taj mladić na tom videu izgleda kao on, preziva se kao on a porijeklom su oba iz istog mikroregiona na Moravi. to je to što sam vam htio pokazati i ispričati ili objasniti ovim postom.

https://goo.gl/MBsB8S

Подели на овим сајтовима

Mi na Balkanu nemamo baš mnogo uslova za neka velika genaloška istraživanja svojih rodoslovnih drvceta, vratimo se do XIX ili XVIII i Turaka i već mnogima u Srbiji, Makedoniji i BiH "pada rampa", šta je saznao saznao, šta nije zna to Bog. Bitno nje da znamo da sui nam svima pradjedeček Adam i pravbabička Eva, tako otprilike,. U Ćeškoj je s tim knjihgama i krštenicama malo bolja situacija, kako ko stigne, neko do XVII, neko do XVI a neko čak i do XV vijeka ili dalje. Ovdje bili Švedi, tridesetogodišnji rat, (1618–1648), husiti, Turci, Tatari itd. itd. Palilo se na sve strane, nekad bile i poplave, listine i knjige propadale pa onda neko ima sreće više u tom traženju gdje su te crkve i klašteri, manastiri ostali sačuvania neko manje jer su mu crkve i listine predaka bile popaljene, stradale u husitskim ili švedskim ratovima, za najezde Turaka i slično. Onda ne razumijem ni sasvim tome k čemu je potrebno sve to tražiti i znati.  Neko bi si još pomisliti mogao da mu se hoću uvalit i namontovat u njegovo rodoslovno stablo sa nekakvim nepoštenim i nečistim motivima da bih od nekog od njih nešto naslijedio, ahahahaha. Jer čukundjeda i čukunbaba moja i njihovih tamo nekih Šardičana i/ili Kyjovaka su bili braća, sestre, rodjaci. Svejedno tamo ništa ni nemaju na toj južnoj Moravi, nekakve vinograda i vinske podrume, konje, lijepu prirodu i to je sve, nikakva nafta, šeici ni milijarderi. Ali veliko srce i veselu narav imaju, gostoljubivi su i dobri ljudi ií hrišćani a to je kod njih ono najvrijednije. Kad pronadjem i okopiram tu sliku svog pradjeda poslaću je roditeljima ovog mladenca da ustanovim jesmo li zaista rod a po kome tačno, ovako to izgleda na 80%-90% da bi mogli biti. To je taj mladenec s tog gore videa https://goo.gl/MBsB8S, baš me zanima šta ću tamo otkrit. A to bi bilo sve što se tiče m,ene i te genealogije, ne vidim baš neki smisao u tom ripanju i rovljenju po pretcima, meni je dosta ovo što sam otkrio i što znam sada, možda još koji samo detalj da doznam tamo u tim Šardicama i tom Kyjovu o životu tih ljudi danas i prije. Toliko mnogo me sve to nije zaintrigriralo ta genalogija i rodoslovi. A treba još i saznam da moja loza ide sve do Premislovih, Slavnikovaca ili Mojmirovaca, do svetog Vaclava ili svetog kneza Rostislava taman posla, jašta. Možda još nešto objavim ako bude vrijedno toga ali za sada s tom genalogijom končim.

1623555_755709137774317_691303766_n.jpg

Подели на овим сајтовима

• 6 years later...

"Da bismo se rodili potrebno je:

2 roditelja
4 dede i bake
8 pradedova prababa 
16 čukundedova i čukunbaba
32 navrdedova i navrbaba
64 kurđela
128 askurdjela i askurdjele
256 kurdupa
512 kurlebala
1024 sukurdova
2048 surdepača
4096 parđupana
8192 ožmikura
16384 kurajbera
32768 sajkatava
65536 belih orlova

Ukupno je tokom proteklih 16 generacija potrebno 65536 pretka, a sve je to oko 500 godina pre nego što smo rođeni!

Zastanite na trenutak i razmislite ...
Koliko je samo ovde bilo sudbina, likova, životnih pobeda i poraza.
I koliko se ljudi tek trebalo roditi a nije jer su im preci davali živote da bi drugi mogli živeti.

Trebali bismo osećati zahvalnost i ljubav prema svim našim precima, jer je svaki od njih u svakome od nas!
Kad saberete sve faktore da se neko rodi matematički je verovatnije da ne postoji, nego što postoji. Štaviše vrlo su male, gotovo nemoguće šanse da si se ikad rodio." 🤔😳

(Srodničke veze

0. Sin i ćerka - deca

1. Otac i majka - roditelji

2. Baba i deda - roditelji vaših roditelja

3. Prababa i pradeda - roditelji vaših baka i deka

4. Čukunbaba i čukundeda - roditelji vaših prabaka i pradeka

5. Navrbaba i navrdeda - roditelji čukunbaba i čukundeda

6. Kurđel i kurđela - roditelji navrbaba i navrdeda

7. Askurđel i askurđela - roditelji vaših kurđela i kurđeli

8. Kurđun i kurđuna - roditelji askurđela i askurđele

9. Kurlebalo i kurlebala - roditelji kurđuna i kurđune

10. Sukurdol i sukurdola - roditelji kurlebala i kurlebaloa

11. Sudepač i sudepača - roditelji vaših sukurdola i sukurdoli

12. Parđupan i parđupana - roditelji sudepača i sudepači

13. Ožimikura i ožimikurka - roditelji vaših parđupana i parđupanki

14. Kurajber i kurajberka - naziv za roditelje vaših ožimikura i ožimikurki

15. Sajkatava i sajkatavka - roditelji kurajbera i kurajberki

16. Beli orao i bela pčela - roditelji sajkatava i sajkatavki)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...