Andre Williams Написано Март 4, 2012 Пријави Подели Написано Март 4, 2012 Србија треба да буде војно и политички неутрална. Економски отворена према свима. Пошто се налази на природном мосту између југа и севера истока и запада , треба положај да искористи за уносну трговину, да омогући азијским великим компанијама да се преко Србије инфилтрирају у Европу да отворе овде своја предтавништва и да Јевропљани долазе да купују за јефтине паре у Србији, азијску робу.Такође да омогући мале порезе како би навукла много страних фирми и да постане једна од оних оаза за бизмисмене јербо не порезује млого. Такође да искористи привилезије које има на руском тржишту. Просто Србија може да буде једна велкачка јевропска пијаца где долазе сви народи света да тргују са јевропљанима. Ово ми рече један миснистар из прошле владе, вели да су нешто слично разматрали да учине , али да је врх демонократске странке то одбио због монопола и моноплоиста који би тада пропанули, и рече ми човек да постоје велике шанске чак и ЕУ да пристане на тако нешто, с тим да на неки начин (минимално) има контролу над том пијацом. Пази , значи ми би се бавили пијачарењем што нам по прилично добро иде , имамо можда и генетску предиспозицију за то а и ако немамо имали смо времена да је стекнемо протеклих деценија. Убирали би порезу неку ситну али од многих фирми, имали би проток робе и капитала преко своје територије и лепо би живели од друмарине и трговине. Сељаци би радили за сасвим пристојне паре , јербо би странаца у Србији био пуно, Београд не би моро да буде разрушен у некој будућој сеоској буни , јер би имо одакле да се развија све до Лапова на југ и Зрењенина на север. Не би никоме било у интересу да нас напада , јер би сви имали интерес од те пијаце. Шиптари би се раселили са Косова и населили по прилично у Београд јербо ће ту бити центар бизмиса, тако да би ускоро повратили и Косово , Црногоци би одустали од неовисну државу јер би опет имали ђе да буду директори, Хрватима би ова пијаца ишла у прилог због њиових поморских путева и лука. Босанци би одма отворили нову башчаршију на калемегдану и направили ланац мануфактура за најновије лејвиске. Румуни би смањили незапосленост јербо би се интензивно копали нови канали за електрификацију и гасификацију те великачке Србија -Пијаце. Бугари би наравно шверали робу на ту пијацу за јефтиније паре. Македонците би прогласили конфедерацију са Србијом не би ли како и они убирали добру друмарину.Словенци би наравно отварали те нове фирме по Србији . А Грци би пропали то им свакако не гине. У сваком случају сви проблеми на Балкану би били решени и то без Тите. Наравно услов за овако нешто је да демократе не победе на овим наредним изборима! Tekila Gerila извор Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 4, 2012 Пријави Подели Написано Март 4, 2012 Sto je babi milo, to joj se i snilo... (misljenje drugog forumasa o ovom prvom misljenju) Млађони је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 4, 2012 Пријави Подели Написано Март 4, 2012 Сви причају шта и како мора а нико не прича како ће то да урадите и како је могуће да то тако функционише. Србија треба да буде отворена према свима... па ваљда треба да будем отворенији према немачкој, норвешкој и италији и са којима тругјем него са Индијом, Бразилом или Порториком са којима немам ништа? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Ideja ima elemenata koji mi se dopadaju... Ali sustina naseg sadasnjeg problema jeste preobimna administracija, visoki nameti da bi se ona finansirala, nesigurnost privatne imovine i ljudskih prava skopcano s tim i korupcija. E sad, ako cak i zaboravimo korupciju za pocetak, ostaje zacarani krug i to sledeci: smanjis poreze, nema para u budzetu za plate, svaki treci zaposleni na ulici u roku 2 meseca jer imaju uzasno jake i mnogobrojne sindikate. S druge strane, neka ti u ovakvoj situaciji dodje 10 investitora koje navuces kao "niskim porezima" (btw, u Srbiji je porez na dobit efektivni oko 4% iako je nominalni 10% sto je skoro minimalno!), oni se uguse u administraciji i papirologiji i odlaze i sire vesti da ovo nije pogodno tlo za biznis. Pogledaj samo kakve sve beneficije su dali investitorima, ali dzaba kad ljudi u praksi ne mogu da ih ostvare. Smanje porez na dobit i doprinose za odredjene kategorije zaposlenih, daju beneficije za zaposljavnje, besplatno zemljiste i sl. a ovamo te "ogule" na nekim drugim stvarima koje i ne znas da postoje pre nego dodjes. Ljudi se zaglave onda, pa ni tamo ni ovamo, pokusavaju da vrate kapital koliko mogu i beze nazad... Dakle, nas problem je administracija kako proceduralno tako i po obimu ljudi koji su tamo zaposleni (svaki treci radi za drzavu!!!). Kako bi ti resio ovaj problem? Dakle, korupciju nisam ni uzela u obzir...to je posebna prica... Da dodam, svidja mi se da budemo centar trgovine jer zaista imamo dobru poziciju a samo od posrednistva u transferima prema Rusiji bi moglo dosta da se postigne. Mada treba imati u vidu da Rusi umeju biti dosta rigidni kad je uvoz u njihovu zemlju u pitanju. Iako imamo sporazum, oni nece lako pustiti da roba iz Srbije udje ako nisu sigurni da je zaista preferencijalnog srpskog porekla-citaj-mora bar 51% proizvoda biti napravljen u Srbiji. Ne mozes npr. uvoziti kafu iz Brazila, prepakivati je i slati u Rusiju sa oznakom "srpska domaca".... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Србија треба да буде отворена према свима... па ваљда треба да будем отворенији према немачкој, норвешкој и италији и са којима тругјем него са Индијом, Бразилом или Порториком са којима немам ништа? Iz Indije uvozimo kafu robustu, a iz Brazila kafu arabiku (doduse najlosiju, ali zato sto je narod naviko da pije takvu). Prakticno sve "domace" kafe su mesavina brazilskog minasa ili santosa i i.dijske robuste. Sa Portorikom i ne mozes da imas ekonomske odnose jer je u pitanju protektorat SAD, a ne nezavisna drzava. Dalje, cisto informacije radi, najnerazvijenija brazilska regija je razvijenija od Srbije. Sve vise Evropljana nalazi uhlebljenje u Brazilu. Indija je zemlja prepametnog naroda i da se oslobode raznih tiranija, razvalili bi ostatak sveta uzduz i popreko. Svet se menja. Vreme evrocentrizma i americke dominacije polako, ali sigurno postaje proslost i dobro je sto je tako. коЖељ њацИ , obi-wan and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Iz Indije uvozimo kafu robustu, a iz Brazila kafu arabiku (doduse najlosiju, ali zato sto je narod naviko da pije takvu). Prakticno sve "domace" kafe su mesavina brazilskog minasa ili santosa i i.dijske robuste. Sa Portorikom i ne mozes da imas ekonomske odnose jer je u pitanju protektorat SAD, a ne nezavisna drzava. Dalje, cisto informacije radi, najnerazvijenija brazilska regija je razvijenija od Srbije. Sve vise Evropljana nalazi uhlebljenje u Brazilu. Indija je zemlja prepametnog naroda i da se oslobode raznih tiranija, razvalili bi ostatak sveta uzduz i popreko. Svet se menja. Vreme evrocentrizma i americke dominacije polako, ali sigurno postaje proslost i dobro je sto je tako. Е у праву си за ово , знам пар свештеничких кандидата који су загрејани да се запопе у Бразилу, кажу ем ће да побегну из ове туге и виде мало света, ем веле тамо сад тражу попове и још приде добар је стандард. Ја се прво смејо , реко који сељаци ови богослови , трипују се како је суперишка у Бразилу, кад не прође мало диваним ја тако сос неки четници из америку и један ми вели како је сад Бразил у успону и економски по прилично напредује, стандард расте и како је пар породица ( Србо-ћетника) већ отишло из САД-а у Бразил те су тамо по прилично профитирали. Цврц , мислим се, нису ови богослови ни тако глупи. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Svet se menja. Vreme evrocentrizma i americke dominacije polako, ali sigurno postaje proslost i dobro je sto je tako. likefaceeeeeeee Ovo je sustina i bilo bi dobro da ljudi ovo shvate. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Dalje, cisto informacije radi, najnerazvijenija brazilska regija je razvijenija od Srbije. Sve vise Evropljana nalazi uhlebljenje u Brazilu. Indija je zemlja prepametnog naroda i da se oslobode raznih tiranija, razvalili bi ostatak sveta uzduz i popreko. Svet se menja. Vreme evrocentrizma i americke dominacije polako, ali sigurno postaje proslost i dobro je sto je tako. Нисам мислио да не треба да имамо ниакакв однос са њима него да је природно да са онима са којима више сарађујемо имамо бољи однос. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Нисам мислио да не треба да имамо ниакакв однос са њима него да је природно да са онима са којима више сарађујемо имамо бољи однос. Па и са њима сарађујемо, хахаха , смесан си ... Дакле није него, ех шта ти је идеологија, затупави човека начисто... bgpj је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Па и са њима сарађујемо, хахаха , смесан си ... Са њима јако мало сарађујемо. Дакле није него, ех шта ти је идеологија, затупави човека начисто... Срамотно је када ми неко каже да не знам ништа оптужује ме да сам идеолог а ја базирам своје ставове са ким сарађујемо на подацима... које господин Жељко не зна, неће да види и није проверио. Управо из разлога идеологије за коју мене оптужује. Да сад тебе чича, овај младић информише мало пошто би било безвезе да такве ствари не знаш. Top 5 export partners of Serbia in 2010: Italy ($1.118bn) Bosnia and Herzegovina ($1.089bn) Germany ($1.008bn) Montenegro ($0.803bn) Romania ($0.650bn)[17][40] Top 5 import partners of Serbia in 2010: Russia ($2.157bn) Germany ($1.767bn) Italy ($1.135bn) China ($1.089bn) Hungary ($0.645bn)[17][40] Top 5 export goods of Serbia in 2010: iron and steel ($0.953bn) non-ferrous metals ($0.696bn) electrical machines ($0.591bn) cereals ($0.579bn) vegetables ($0.529bn)[17] Top 5 import goods of Serbia in 2010: oil ($1.496bn) natural gas ($0.948bn) non-ferrous metals ($0.667bn) electrical machines ($0.643bn) iron and steel ($0.583bn)[17] Јел са њима срађујемо пуно или мало? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Србија треба да буде војно и политички неутрална. Економски отворена према свима. Пошто се налази на природном мосту између југа и севера истока и запада , треба положај да искористи за уносну трговину, да омогући азијским великим компанијама да се преко Србије инфилтрирају у Европу да отворе овде своја предтавништва и да Јевропљани долазе да купују за јефтине паре у Србији, азијску робу.Такође да омогући мале порезе како би навукла много страних фирми и да постане једна од оних оаза за бизмисмене јербо не порезује млого. Такође да искористи привилезије које има на руском тржишту. Просто Србија може да буде једна велкачка јевропска пијаца где долазе сви народи света да тргују са јевропљанима. Ово је списак лепих жеља. По систему што је баби мило то јој се и снило, наравно занемарујући реалност. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Иначе зашто сви користи нацистичко увредљив назив Јевропа, то је нацистички Jewropa где нацисти циљају на то да јеврејска завера контролише европу.... као у СВ2... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Са њима јако мало сарађујемо. Срамотно је када ми неко каже да не знам ништа оптужује ме да сам идеолог а ја базирам своје ставове са ким сарађујемо на подацима... које господин Жељко не зна, неће да види и није проверио. Управо из разлога идеологије за коју мене оптужује. Да сад тебе чича, овај младић информише мало пошто би било безвезе да такве ствари не знаш. Top 5 export partners of Serbia in 2010: Italy ($1.118bn) Bosnia and Herzegovina ($1.089bn) Germany ($1.008bn) Montenegro ($0.803bn) Romania ($0.650bn)[17][40] Top 5 import partners of Serbia in 2010: Russia ($2.157bn) Germany ($1.767bn) Italy ($1.135bn) China ($1.089bn) Hungary ($0.645bn)[17][40] Top 5 export goods of Serbia in 2010: iron and steel ($0.953bn) non-ferrous metals ($0.696bn) electrical machines ($0.591bn) cereals ($0.579bn) vegetables ($0.529bn)[17] Top 5 import goods of Serbia in 2010: oil ($1.496bn) natural gas ($0.948bn) non-ferrous metals ($0.667bn) electrical machines ($0.643bn) iron and steel ($0.583bn)[17] Јел са њима срађујемо пуно или мало? Ма бре скроз си залуђен, не видиш ништа од тих цифара... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Ма бре скроз си залуђен, не видиш ништа од тих цифара... Те цифре говоре реалност а не медији, идеологије, приче по форумима и то што ти тута бугарин каже како је њему у бугарској. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 5, 2012 Пријави Подели Написано Март 5, 2012 Те цифре говоре реалност а не медији, идеологије, приче по форумима и то што ти тута бугарин каже како је њему у бугарској. Te cifre govorimo da uvozimo duplo iz nemacke u odnosu na izvoz, a i za italiju je slicno. A oni nemaju naftu koju uvozimo od rusa , pa me zanima kako da na tako "velikom trzistu" postizemo ovako slabe rezultate? A jos pride nemci i italijani moraju da placaju carine kada zele da prodaju robu po srbiji. Tj uvoznici ih placaju. Pa kako to njima odgovaraju carine i duplo su bolji od srbije? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука