Jump to content

Архимандрит Бенедикт ( Јовановић ) у емисији питајте свештеника - разне теме

Оцени ову тему

Препоручена порука

Један од најпознатијих духовника у Црној Гори,архимандрит Бенедикт Игуман Светоархангелског манастира на Михољској Превлаци код Тивта у емисији питајте свештника.

http://svetigora.com/node/10037

LIKOVI%20MONAHA%20Budite%20svetlost%20svetu,%20man_%20Miholjska%20Prevlaka.jpg

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...

Архимандрит Бенедикт (Јовановић): Жртва - темељ обнове

Tagged:

40:00 минута (6.87 МБ)

44858.jpgПредавање Архимандрита Бенедикта (Јовановића), игумана манастира Архангела Михаила на Михољској Превлаци, на тему: Жртва - темељ обнове, које је одржао у манастиру Подмаине у недељу, 16. септембра 2012 године.

У предавању архимандрит Бенедикт се осврнуо на појам жртве кроз Свето Писмо Старог и Новог завета и примере из свакодневног живота, да би у другом делу предавања објаснио значај жртве и пожртвованости у духовној обнови сваког појединца и свеколиког народа. Затим је архимандрит Бенедикт одговарао на питања присутних.

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Архимандрит Бенедикт Јовановић, (рођен 4.5.1955.г. у Сјеници где је завршио и Гимназију 1975.г. Природно-математички факултет у Београду завршио 1981. г.; замонашен и рукопожен у чинове ђакона и презвитера децембра 1997.г. До фебруара 2009.г. био в.д. настојатеља манастира Подмаине). Сада је настојатељ манастир Превлака.

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Емитујемо предавање Архимандрита Бенедикта (Јовановића), игумана манастира Архангела Михаила на Михољској Превлаци, на тему „Жртва - темељ обнове“. Отац Бенедикт беседио је у манастиру Подмаине септембра 2012. године, а ми благодаримо радију „Светигора“ на тонском запису овог предавања.

http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/3003/14/09/30.09.14_zbor_-_o._benedikt_-_zrtva_temelj_obnove_64kpbs.mp3

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Имала сам ту част да лично упознам оца Бенедикта (дивни духовник и беседник) у манастир Острог. Слава Богу и хвала на великој мислости!

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...

Игуман манастира Михиљска Правлака архимандрит Бенедикт Јовановић у недјељу 29. марта у Херцег Новом одржао је предавање „Брак као духовни подвиг“. Поред архимандрита Бенедикта, на ову тему говорили су и свештеници Никола Урдешић и Никола Тодоровић

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

архимандрит Бенедикт о Светој тајни исповести

У данашњој емисији били смо у прилици да чујемо изузетне поуке архимандрита Бенедикта (Јовановића), игумана манастира светог Архангела Михаила на Михољској превлаци у Митрополији црногорско-приморској. Како се исповедати, да ли је исповест услов за причест, шта значи правилно исповедање - само су нека од питања на која је одговорио отац Бенедикт.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Volim da slusam oca Benedikta. Divan covek :) Bog nek mu da dobro zdravlje

Ja zaista nemam mnogo da ti ponudim...par toplih zagrljaja, čistu dušu i jedno maleno ali verno srce...imam i kofer pun ljubavi i dva jastuka, pomalo već stara...ali se još oseća miris mojih snova...nemam ja mnogo na dlanu...par suza i jutarnju rosu kojom budim svoje lice...jedan osmeh i oči pune nade... :)

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...