Jump to content

Драма породице Трифуновић

Оцени ову тему

Milan Savic

Препоручена порука

Ратко, извини, али за "комплименте" да су социјални радници (па тако и ја, по аналогији) кукавички,нељудски и љигави, а при том ни не прочитати о чему се ради и већ дата објашњења, свакако да заслужује пацке.

Параноја и предрасуде, то овде видим у већини коментара, част изузецима,

Апсолутно више не желим да коментаришем на овој теми, јер очигледно (осим ретким појединцима) објашњавам узалуд, тако да ћу ти ускратити одговор на постављено питање.

Ето, баш сам љигава, и може ми се, I've got the power ! snoozer_11

Подели на овим сајтовима

Па-па-параноја Just_Cuz_19

Наравно да је параноја (очигледно је) јер се малверзације, срамоте, и злоупотребе никако не дешавају овде и сада, већ увек тамо негде...

Тако нам је од параноје оболео скоро цео народ и то за веома кратко време и живе људи у болесној визији свега што им се дешава и што их окружује, док поштење, правда и хуманост царују. Штета.

• Волим 1

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Ратко, извини, али за "комплименте" да су социјални радници (па тако и ја, по аналогији) кукавички,нељудски и љигави, а при том ни не прочитати о чему се ради и већ дата објашњења, свакако да заслужује пацке.

Параноја и предрасуде, то овде видим у већини коментара, част изузецима,

Апсолутно више не желим да коментаришем на овој теми, јер очигледно (осим ретким појединцима) објашњавам узалуд, тако да ћу ти ускратити одговор на постављено питање.

Ето, баш сам љигава, и може ми се, I've got the power ! snoozer_11

Ваљевска социјална служба са званичним саопштењем?

Најзад и друга страна да се огласи....

Подели на овим сајтовима

Dakle, za sada smo culi argumente (i svedoke-komsije) porodice Trifunovic, a od CZSR nikakvo konkretno objasnjenje!!!

Ako porodica Trifunovic koja je akter ovog slucaja ne zeli da "stiti svoj identitet i detalje o ovom slucaju", ne razumem po kom osnovu to radi CZSR?

Na osnovu svega sto sam procitala i cula, dok god se ne dokaze suprotno, verovacu da je ovaj cin CZSR inspirisan krajnje licnim motivima i interesima, te da protiv nadleznih "dusebriznika" treba pokrenuti prekrsajni postupak za nesavesno obavljanje poverenih im poslova.

Kao poreski obveznik koji finansira isti taj CZSR imam pravo da znam da li obavljaju posao kako treba i ne vidim s kojim pravom bi me bilo ko etiketirao kao "paranoika, neznalicu i sl." ako posumnjam u ispravnost njihovog rada!!!

Подели на овим сајтовима

Sa paznjom pratim temu i prosto mi neki komentari nisu jasni . Nije mi jasno da odgovori ,najstrucnijeg lica / Magdalena / koje se profesionalno bavi problemima socijalne zastite, ne zele da se prihvate kao istinita i merodavna. Sve je kristalno jasno rastumaceno od prvog ukljucivanja centra do trenutka oduzimanja dece. Razlozi nisu dostupni javnosti iz razumljivih razloga , sto nikako ne umanjuje odgovoran i profesionalan rad sluzbe socijalne zastite.

Подели на овим сајтовима

Na osnovu svega sto sam procitala i cula, dok god se ne dokaze suprotno, verovacu da je ovaj cin CZSR inspirisan krajnje licnim motivima i interesima, te da protiv nadleznih "dusebriznika" treba pokrenuti prekrsajni postupak za nesavesno obavljanje poverenih im poslova.

Kao poreski obveznik koji finansira isti taj CZSR imam pravo da znam da li obavljaju posao kako treba i ne vidim s kojim pravom bi me bilo ko etiketirao kao "paranoika, neznalicu i sl." ako posumnjam u ispravnost njihovog rada!!!

Молим те, просветли ме који су то лични мотиви и интереси ? Конкретно и таксативно их наведи, уз образложење, и наравно објашњење о изводљивости истог, а док то не урадиш, с пуним правом ћу сматрати да си параноик и да верујеш у теорију завере.

Подели на овим сајтовима

Sa paznjom pratim temu i prosto mi neki komentari nisu jasni . Nije mi jasno da odgovori ,najstrucnijeg lica / Magdalena / koje se profesionalno bavi problemima socijalne zastite, ne zele da se prihvate kao istinita i merodavna. Sve je kristalno jasno rastumaceno od prvog ukljucivanja centra do trenutka oduzimanja dece. Razlozi nisu dostupni javnosti iz razumljivih razloga , sto nikako ne umanjuje odgovoran i profesionalan rad sluzbe socijalne zastite.

Аргументовано је доказано да заштита података о породици не стоји пошто је породица сама изашла у јавност и обелоданила податке. Није било друге понуде објашњења о тајности података.

Можда је неким тајним законом служба за социјалну заштиту проглашена тајном полицијом али било би лепо да се и то појасни...ако неко зна да појасни.

Подели на овим сајтовима

Молим те, просветли ме који су то лични мотиви и интереси ? Конкретно и таксативно их наведи, уз образложење, и наравно објашњење о изводљивости истог, а док то не урадиш, с пуним правом ћу сматрати да си параноик и да верујеш у теорију завере.

Izvini, ali ja ne umem da razgovaram na takav nacin. Etiketirati nekoga da je pranoik samo zato sto sumnja u ispravnost rada CZSR je u najmanju ruku neumereno.

Nije vazno koji licni motivi ili interesi mogu biti pozadina ovakve odluke CZSR, bitno je da ih ne sme biti jer u protivnom CZSR obavlja svoj posao nesavesno.

To se zove skub interesa i jasno je definisan Zakonom o agenciji za borbu protiv korupcije.

Lepo bi bilo da se podsetis da gradjani finansiraju rad svih javnih sluzbi pa tako i CZSR te da te iste sluzbe treba da sluze gradjanima a ne obrnuto sto je nazalost neretka praksa...

Ja ostajem pri stavu da, na osnovu svih informacija koje sam cula/procitala, dok se ne dokaze suprotno, s pravom sumnjam u rad CZSR pa me ti etiketiraj koliko god zelis!

Подели на овим сајтовима

Не верујем да овде постоји нека зла намера, али капирам да је фазон у мозговима ситних апаратчика, којима је лакше да испуне неку норму и испадну лепо, него да стварно помогну породици.

Много пута се десе овакве ствари, и онда се крене са свакаквим теоријама завере, злим намерама, корумпираности... А доста пута сам виђао сличне ствари и увек је у питању била бирократска ситничавост.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

nadleznih "dusebriznika" treba pokrenuti prekrsajni postupak za nesavesno obavljanje poverenih im poslova.

Ево, овде ти вршиш етикетирање, а сад ја тебе питам : са којим правом ?

Није ти се свидело стављање етикете, зар не ? А онда се чудиш кад ти се узврати истом мером Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

Izvini, ali ja ne umem da razgovaram na takav nacin. Etiketirati nekoga da je pranoik samo zato sto sumnja u ispravnost rada CZSR je u najmanju ruku neumereno.

Ja ostajem pri stavu da, na osnovu svih informacija koje sam cula/procitala, dok se ne dokaze suprotno, s pravom sumnjam u rad CZSR pa me ti etiketiraj koliko god zelis!

Видиш да умеш да етикетираш.

Етикетирати некога да несавесно ради свој посао, само зато што не познајеш дату област рада, је мени такође у најмању руку неумерено, а иначе смешно до бола.

Остајем при том ставу, па ми лупај етикете колико хоћеш.

Подели на овим сајтовима

Можеш ли, Магдалена, мени да објасниш, ако је то у домену твоје струке, зашто породица Трифуновић добија само 8.000 динара помоћи за четворо деце (у клипу тамо се објашњава да држава (што је нарочито гротескно) не признаје пето дете)?

Подели на овим сајтовима

Питај државу.

Држава доноси прописе о томе ко може да добије новчану помоћ и у ком износу.

Центар за социјални рад није законодавац, не доноси прописе, он је извршни орган. Сав бес на државу, не на Центар, ако може.

Подели на овим сајтовима

Не верујем да овде постоји нека зла намера, али капирам да је фазон у мозговима ситних апаратчика, којима је лакше да испуне неку норму и испадну лепо, него да стварно помогну породици.

Много пута се десе овакве ствари, и онда се крене са свакаквим теоријама завере, злим намерама, корумпираности... А доста пута сам виђао сличне ствари и увек је у питању била бирократска ситничавост.

Може неки пример ? Конкретно тих "сличних ствари" кад су Центри за социјални рад у питању.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...