bora Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Ја мислим да су бирократе из центра за социјални рад злостављали дете и онда напаковали оцу. Ne optuzujmo samo birokrate , nedostaju Vatikan , masoni ..../ ostale sumnjivce dodati po zelji /. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Ја мислим да су бирократе из центра за социјални рад злостављали дете и онда напаковали оцу. :lol: да, то је следећа теорија завере коју ћемо читати од инквизиције са ове теме . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Тужба за развод брака покренута 2007. и ...? Пет година се разводе? Добро је да ипак није толика тајна, очигледно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Тужба за развод брака покренута 2007. и ...? Пет година се разводе? Добро је да ипак није толика тајна, очигледно. Zar ovo saopstenje nije isto onome sto je i tvoja koleginica bezuspesno objasnjavala .Duzina razvoda braka, koje traje dugo , mora da ima neko objasnjenje , sto bi ti kao soc. radnik najbolje trebao da znas.Vidim da si zadovoljan sto to nije bila velika tajna , zar si ocekovao stenogramski razgovor soc. radnika i stranke. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Боро, јеси ли прочитао пп ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Боро, јеси ли прочитао пп ? Da , svakako , i prijatno sam se osecao . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Јел мислимо на исто ? Приватну поруку ? Мени пише "још није прочитано" . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Јел мислимо на исто ? Приватну поруку ? Мени пише "још није прочитано" . Otvorio sam je jos sinoc . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Ок Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Stručnjaci Organa starateljstva nakon dobijanja prijave na sumnju o zlostavljanju i zanemarivanju detata, razmatraju situaciju deteta i donose odluku o merama zaštite i uslugama koje će se pružiti detetetu, odnosno porodici.- Porodica koja je u žiži zbivanja ovih dana, je prvi put evidentirana u CSR 2007.godine a po tužbi za razvod braka, koju je pokrenula majka mal.dece, intenzivno je na praćenju, od januara meseca 2011. godine, posle pismene prijave meštana iz neposrednog okruženja, gde porodica živi. Iz prijave se vidi, da su deca egzistencijalno ugrožena, zlostavljana, da se po njihovom navodu o deci ne vodi adekvatma briga, kao i da ih oni povremeno pomažu. - Sredinom maja meseca iste godine, usledila je pismena prijave škole o fizičkom zlostavljanju mal. deteta od strane oca. Dvoje starije dece pohađa školu u kojoj je otac zaposlen. Што значи да су прекршили начело хитности ако су имали писмене пријаве за које су нашли да имају основа, а нису реаговали, то јест, да су прекршили закон. - U toku je krivični postupak kod Osnovnog Javnog tužilaštva u Valjevu, zbog fizičkog zlostavljanja deteta od strane oca, a što je jedan od razloga što je porodica i dalje bila na praćenju. Што значи да су прекршили ЗКП објављивањем ове информације, јер, за разлику од информација којима барата ЦСР, информације о кривичним поступцима у току пред судовима, посебно у поступцима у којима су оштећени малолетна лица, имају статус поверљиве информације, и кажњиво је њихово објављивање. Објављивање путем медија је тежи облик. U procenjivanju stepena ugroženosti dece od strane, od strane Centra kao Organa starateljstva preduzete su neophodne mere, kako bi se sprečilo dalje zanemarivanje i zlostavljanje dece, ukazano je roditeljima na evidentne propuste u izvršavanju dužnosti i obaveza prema mal.deci. Дакле, деца су била пребијана, злостављана, занемаривана, и тако даље, и адекватна мера је разговор? И то се све понављало наредних неколико месеци, а они су и даље процењивали и разговарали? Али, ево га део који показује психологију "стручњака" који су одрадили овај посао: O proceni planiranih i preduzetih mera upoznato je nadležno Ministarstvo, nakon čega je konstatovano, da je trenutno u najboljem interesu mal.dece da se vrši intenzivno praćenje u porodici, s obzirom da su se roditelji aktivirali u korišćenju resursa šire društvene zajednice, uočava se da dolazi do postepene promene u njihovim stavovima i ponašanju, odnosno roditelji izražavaju spremnost da se na adekvatan način staraju o svojoj deci. Значи, два пута позовеш телевизију, и онда оно што је било најхитније на свету, када се претило и асистенцијом полиције, када постоје писмене пријаве о злостављању, ништа није битно, само да се не "таласа". Интереси деце за коју се сумња да су злостављана, неухрањена, и запостављана? Небитно. Одједном су отац насилник који злоставља, занемарује и малтретира своју децу, и мајка која све то равнодушно гледа променили своје понашање до непрепознатљивости, и сада је то понашање прихватљиво Центру, који је до пре који дан хтео да им одузме децу и стави их у хранитељску породицу. Што говори да се од почетка овде приступило дилетантски. Што говори и да је у овом поступку поступљено дилетантски, јер прво нису спровели претходни закључак, а не видим на основу чега је донет нови, уколико је уопште донет, нити да је претходна одлука укинута на било који начин. Е, то је она бирократска глупост о којој сам говорио. - Dalje konkretnije i preciznije informacije kojima Centar za socijalni rad raspolaže i na osnovu kojih postupa , nije u mogućnosti da saopšti , zbog zaštite interesa i prava mal. dece.Stručna služba CSR Valjevo! Што је лаж. Центар је прекршио закон о кривичном поступку, центар није испоштовао своје одлуке јер се дигла медијска прашина, центар није реаговао када је требало и у мери у којој је требало, а сада, да би неко попуњавао свој ЦВ за семинаре, решио је да одузме децу. Али, када се видело колика се медијска прашина дигла, одмах је све стопирано. Ајд ми само реците да се овде заиста радило о интересима деце? Ето, да не буде да ти дајемо прилику да ту ликујеш, него нам је једноставно мука од ове приче, макар мени, јер ти ово схваташ лично и као неки двобој. feeble, florenntina, Дуња and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Што значи да су прекршили начело хитности ако су имали писмене пријаве за које су нашли да имају основа, а нису реаговали, то јест, да су прекршили закон. Дакле, деца су била пребијана, злостављана, занемаривана, и тако даље, и адекватна мера је разговор? И то се све понављало наредних неколико месеци, а они су и даље процењивали и разговарали? kako znas da su prekrsili nacelo hitnosti ? jel si imao predmet u rukama pa znas sta su sve radili ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 kako znas da su prekrsili nacelo hitnosti ? jel si imao predmet u rukama pa znas sta su sve radili ? Поштовање начела хитности би у оваквим приликама налагало неодложну интервенцију, из Закона о социјалној заштити, што не би смело да се заустави на разговорима које су они водили (ја сам управо цитирао њихово саопштење). Дакле, ако су лагали у саопштењу (још би само то фалило), онда немам праве информције. Ако су говорили истину, онда значи да их је месецима било баш брига, док се неки апаратчик није сетио да иде сезона семинара (пролеће и почетак лета), па, када је видео медијску халабуку, одустао од целе акције. Нема овде ни говора о заштити интереса деце. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Ево је, инквизиција се пробудила Нисам ни сумњала. Шта год се уради и каже, народу не одговара. Линч,линч,ломача,ломача ! Хлеба и игара и да неко буде јастук за све личне фрустрације! Са инквизиторима апослутно више не желим да разговарам и да се исцрпљујем. Нека народ пресуди сам шта је исправно. Од мене толико на ову тему. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Razvode se od 2007 i u međuvremenu rodilo se još troje dece. Očigledno je da se vole na svoj način. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Ma znao sam da se radi o dobro organizovanoj zaveri CZR Valjevo , nedostajao mi je motiv . Sada doznadoh da je motiv pocetak sezone seminara , narocito je interesantan onaj na Zlatiboru . Zapoceta akcija je obustavljena usled mediske halabuke i sada soc. radnici nista drugo nece da rade vec ce svrckati po letovalistima . ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука