bora Написано Март 7, 2012 Пријави Подели Написано Март 7, 2012 Аргументовано је доказано да заштита података о породици не стоји пошто је породица сама изашла у јавност и обелоданила податке. Није било друге понуде објашњења о тајности података. Можда је неким тајним законом служба за социјалну заштиту проглашена тајном полицијом али било би лепо да се и то појасни...ако неко зна да појасни. Problem je u tome sto si nepoverljiv prema profesionalnom socijalnom radniku koji pokusava ,bezuspesno , da rastumaci postojanje tajnost podataka sticenika centra za soc. rad. Misljenje porodice je najverovatnije ne objektivno, i njihovo iznosenje podataka nije zakonski sankcionisano. Zakonska regulativa nije tajni zakon vec sa malo truda moze da se pronadje i pogleda. Za pojasnjenje je svakako najkompetentniji onaj ko se profesionalno bavi poslom soc. radnika sto je i objasnjeno. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Март 7, 2012 Пријави Подели Написано Март 7, 2012 Драли поелбустер, имам и ја децу, не знам да ли видиш мој потпис. Већ сам све објаснила,.ко је хтео да схвати како треба, схватио је. Нећу да се понављам, прочитај поново целу тему пажљиво, и видећеш одговоре на своја питања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Март 7, 2012 Пријави Подели Написано Март 7, 2012 Problem je u tome sto si nepoverljiv prema profesionalnom socijalnom radniku koji pokusava ,bezuspesno , da rastumaci postojanje tajnost podataka sticenika centra za soc. rad. Misljenje porodice je najverovatnije ne objektivno, i njihovo iznosenje podataka nije zakonski sankcionisano. Zakonska regulativa nije tajni zakon vec sa malo truda moze da se pronadje i pogleda. Za pojasnjenje je svakako najkompetentniji onaj ko se profesionalno bavi poslom soc. radnika sto je i objasnjeno. Хвала ти,Боро,али не вреди, форумска јавност је пресудила већ ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 7, 2012 Пријави Подели Написано Март 7, 2012 Може неки пример ? Конкретно тих "сличних ствари" кад су Центри за социјални рад у питању. Има их на тоне. Радим у адвокатури, и знам колико се немарно и бахато односе према странкама, не желе да раде свој посао, све док им се не запрети покретањем поступка против њих или док неко "одозго" не позове. И онда нађу овакав неки случај, да би имали да се праве важни по семинарима о заштити породице или заштити деце. Ено је и Сигурна кућа у Крагујевцу, која је функционисала перфектно док је то држала једна НВО. Сада је то луда кућа, где се прима или остаје без икаквих критеријума. Капирам, са друге стране, и да је ЦСР преоптерећен, јер се све уваљује Центру, али да је непрофесионализам, бахатост и бирократија на високом нивоу, јесте. poelbuster, obi-wan and Дуња је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Март 7, 2012 Пријави Подели Написано Март 7, 2012 Капирам, са друге стране, и да је ЦСР преоптерећен, јер се све уваљује Центру, али да је непрофесионализам, бахатост и бирократија на високом нивоу, јесте. И ко сада плаћа ту цену? Породица Трифуновић, чији сав намештај у кући мање вреди од гардеробе тете из социјалног у првом клипу. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 7, 2012 Пријави Подели Написано Март 7, 2012 И ко сада плаћа ту цену? Породица Трифуновић, чији сав намештај у кући мање вреди од гардеробе тете из социјалног у првом клипу. Капирам, са друге стране, и да је ЦСР преоптерећен, јер се све уваљује Центру, али да је непрофесионализам, бахатост и бирократија на високом нивоу, јесте. Молим те, брате, прво прочитај све, и схвати смисао онога што сам хтео да кажем, немој да се хваташ за реч. И из првог јављања по овој теми, пар постова горе, видело се шта сам хтео да кажем. У здравље! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Март 7, 2012 Пријави Подели Написано Март 7, 2012 Александре, наставио сам се на твој пост. Дакле, свидео ми се твој пост и наставио сам се на њега. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 7, 2012 Пријави Подели Написано Март 7, 2012 Александре, наставио сам се на твој пост. Дакле, свидео ми се твој пост и наставио сам се на њега. Опрости, мислио сам да сам остао недоречен или погрешно схваћен. Ратко :( је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Март 7, 2012 Пријави Подели Написано Март 7, 2012 Mene zanima po kom kriterijumu se biraju "hraniteljske porodice" i koji uslovi treba da se poseduju da bi se ista postalo ? Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Март 7, 2012 Пријави Подели Написано Март 7, 2012 Ти очигледно ниси читао целу тему, јер већ је све објашњено. Седи доле, један ! Kukavički i ljigavo! Ajde seo sam dole i daj mi jedan. poelbuster је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 7, 2012 Пријави Подели Написано Март 7, 2012 Ево, овде ти вршиш етикетирање, а сад ја тебе питам : са којим правом ? Није ти се свидело стављање етикете, зар не ? А онда се чудиш кад ти се узврати истом мером Nije lepo da vadis reci iz konteksta koji je glasio ovako : "Na osnovu svega sto sam procitala i cula, dok god se ne dokaze suprotno, verovacu da je ovaj cin CZSR inspirisan krajnje licnim motivima i interesima, te da protiv nadleznih "dusebriznika" treba pokrenuti prekrsajni postupak za nesavesno obavljanje poverenih im poslova. Dalje, socijalni radnici bi trebali da budu "dusebriznici" jer im je to posao, da brinu o ispravnom odnosu roditelja prema deci. Trece, iskreno se nadam da si bar malo umerenija i manje ostrascena u radu sa klijentima nego sto si u komunikaciji sa mnom jer u protivnom pocinjem da sumnjam i u tvoju profesionalnost. Na kraju, zaista ne razumem zasto SUMNJU u ispravnost rada CZSR Valjevo shvatas kao licnu uvredu i reagujes toliko emotivno na sve sto nije u skladu sa tvojim misljenjem. Vidis, kako je tvoj posao da sumnjas u ispravnost dobrog roditeljskog staranja o deci, moje pravo kao gradjanina (da ne spominjem i posao) je da sumnjam u ispravnost i nepristrasnost u radu pojedinaca u drzavnim organima. Na osnovu onoga sto sam cula i videla, ja ovde, za sada, vidim osnov za sumnju. Дуња and poelbuster је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Март 7, 2012 Пријави Подели Написано Март 7, 2012 Jezivi ste! Ako sam nesto mrzela doka sam volontirala u Gradskoj upravi, to je kad mi se skupe babetine i pocnu da grakcu kao da sam im ja skrivila nesto, pogotovo kad nista ne kapiraju sta im objasnjavas! Zena samo radi svoj posao, give her a break!!! http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Март 7, 2012 Пријави Подели Написано Март 7, 2012 Хвала ти,Боро,али не вреди, форумска јавност је пресудила већ ... Koliko vidim presuda je potvrdjena, sada spokojno cekajte visinu kazne . PS: Imate moju bezrezevnu podrsku, ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 7, 2012 Пријави Подели Написано Март 7, 2012 Koliko vidim presuda je potvrdjena, sada spokojno cekajte visinu kazne . PS: Imate moju bezrezevnu podrsku, Samo da budem sigurna da smo se dobro razumeli... Ja, a verujem i vecina ucesnika ove diskusije bez obzira koje misljenje zastupali, nemamo nameru da "sudimo" tim pre sto smo se svi slozili da nemamo dovoljno informacija. Radi se samo o sumnji (ne presudi!) u ispravnost postupka s obzirom na video koji smo videli kao i reakcije komsija koje su dosle da podrze roditelje u nameri da zadrze decu. Takodje, stoji izjava direktorice da se ne moze na osnovu snimka od 10ak minuta sagledati situacija u odnosu na jednogodisnje posmatranje multidisciplinarne komisije. Takodje se slazem da je procedura za oduzimanje dece vrlo komlikovana i da niko ne oduzima decu "tek tako", zato sto su materijalno ugrozeni i primaju socijalnu pomoc! Medjutim, imam pravo da sumnjam! Dakle, i ako se pokaze da je SZSR donela ispravnu odluku, to nece umanjiti moje pravo da sumnjam u ispravnost njihovih ili bilo cijih buducih odluka ako imam neki razlog za sumnju, a ovde ga imam. I to nije paranoja nego pravo svakog gradjanina. Nista manje ni vise od toga. To je poenta mojih prethodnih postova! Дуња, Ратко :( and poelbuster је реаговао/ла на ово 3 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Март 7, 2012 Пријави Подели Написано Март 7, 2012 Mene zanima po kom kriterijumu se biraju "hraniteljske porodice" i koji uslovi treba da se poseduju da bi se ista postalo ? https://www.pouke.org/forum/topic/17942-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%99%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука