bosanac Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 Е, видиш... Поводом ових твојих речи. Мени, као хришћанину, је дато да знам да ти у рај ући нећеш, све док се за ово не покајеш. Ti si za mene od danas ključar raja.Jer izgleda da će po tvojoj volji neko ući a neko neće u raj.Takav mi raj ne treba. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 Mnogo si nam odgovora ostao duzan hodza, pitao sam te da li bi uzeo macetu i odsekao glavu onom saudijcu jer si rekao da je to OK jer se ruga veri ( ne znam bas kako tvrdjnom da ne veruje u Islam se ruga ali ajde). Da li bi ubio coveka ili je tvoje samo da ocenis ko treba da se kokne? Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 Енизе, нађи древни хришћански спис "Дидахи", старији од ислама једно 500-600 година. Погледај шта тамо пише о Цркви, Крштењу, Богу. Од најранијих времена Хришћани су исповедали Свету Тројицу, крштавајући у име Оца и Сина и Светога Духа. То је факат за који постоје необориви докази. Остало су пусте жеље оних којима се тај факат не свиђа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 Ево, Енизе, читај "Дидахи", а можеш да га препоручиш и турском Министарству туризма: http://www.verujem.org/sveti_oci/didahi.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 Зар заиста узимате за озбиљно ову тему? Толико је провидан и смешан фалскификат, толико је бесмислен у својој прозирности да ништа неинтелигентније одрађено нисам видео у свом животу....мада ме то и не чуди, с обзиром од кога долази. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 Зашто би морао да буде фалсификат? Једноставно, било је секти и кривог тумачења и пре 1500 година, то би ваљда ви теолози требало најбоље да знате. Проналажени су свакакви списи који нису фалсификати, али сама чињеница да су стари не значи и да су веродостојни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 Ti si za mene od danas ključar raja.Jer izgleda da će po tvojoj volji neko ući a neko neće u raj.Takav mi raj ne treba. Није по мојој вољи; ја сам рекао само да ми је дато да знам, а не одређујем ја ништа. А да ли ти рај треба, или не треба - ти каза. Уосталом, можеш да верујеш, или да не верујеш. А можеш и да кажеш: "А, да будале човјека..." Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 Mnogo si nam odgovora ostao duzan hodza, pitao sam te da li bi uzeo macetu i odsekao glavu onom saudijcu jer si rekao da je to OK jer se ruga veri ( ne znam bas kako tvrdjnom da ne veruje u Islam se ruga ali ajde). Da li bi ubio coveka ili je tvoje samo da ocenis ko treba da se kokne? .U onim stvarima u kojima islam potvrđuje smrtnu kaznu, ja ga nebih ubio nego bi ga ubila država.Znači država islamska ubijas a ne pojedinac.Kada bi svako uzimao"pravdu " u svoje ruke zaista bi se nered činio.Ako se utvrdi da je neko učinio prestup zbog kojeg se ubija nemam ništa protiv toga. Oprostite na neodgovorenim pitanjima , ljudi ja sam prepun obaveza.Radim u školi, putujem, trgujem, itd.I jedva nađem vremena da sjednem sa vama.Stoga nekada nemogu danima da dođem i ako ne odgovorim podsjetite me.Ali na prigodnoj temi. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 Није по мојој вољи; ја сам рекао само да ми је дато да знам, а не одређујем ја ништа. А да ли ти рај треба, или не треба - ти каза. Уосталом, можеш да верујеш, или да не верујеш. А можеш и да кажеш: "А, да будале човјека..." Neželim da te povrijedim, vjerovatno kao ni ti mene.Obojica govorimo iz ugla svojih vjera. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 Зашто би морао да буде фалсификат? Једноставно, било је секти и кривог тумачења и пре 1500 година, то би ваљда ви теолози требало најбоље да знате. Проналажени су свакакви списи који нису фалсификати, али сама чињеница да су стари не значи и да су веродостојни. Јесте фалсификат управо зато што садржи лажи. А ако је како турци тврде, стар 1500 година, онда је то стари фалсификат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 Зашто би морао да буде фалсификат? Једноставно, било је секти и кривог тумачења и пре 1500 година, то би ваљда ви теолози требало најбоље да знате. Проналажени су свакакви списи који нису фалсификати, али сама чињеница да су стари не значи и да су веродостојни. Знам све то, хвала на информацијама, али могу и ја да питам...зашто не би могао бити фалсикикат и зашто појединци одмах прво помисле да је у питању аутентичан, али хришћански гледано неверодостајан спис неке давне секте? Зашто не би у целости или у деловима, кроз разне могуће интерполације које најсавременијим техникама могу бити одрађене тако да је веома тешко провалити да је интерполација у питању, текст не био представљао фалсификат? Тешко ли је то извести некоме ко има пара и ко има одређени циљ тога што ради? Много поверења имаш, брате мој...мало већа али контролисана доза неповерења према истинољубивости појединих људи и група, може бити отрежњујућа. Лично верујем да је текст ако не у целости оно у деловима фалсификован преко интерполација.И још нешто...овакав спис, не рачунајући куран, у коме се од стране Христа указује на мухамеда као последњег и коначног пророка, није никада пронађен до сада...чисто да напоменем...можда ће представљати некоме неку врсту логичке копуле. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
laetitia Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 Ево, Енизе, читај "Дидахи", а можеш да га препоручиш и турском Министарству туризма: http://www.verujem.o...oci/didahi.html Хвала за линк! (7) Не мрзи ниједног човека, него неке карај, за неке се моли, а неке воли више од душе своје. Благодаримо Ти, Оче Свети, за свето Име Твоје које си настанио у срца наша, и за познање и веру и бесмртност, које си нам објавио кроз Исуса Сина Твога. Теби слава у векове! Ти си, Владико Сведржитељу, све створио ради Имена Твога, и дао си храну и пиће људима на уживање, да би Теби благодарили; нама пак даровао си духовну храну и пиће и живот вечни кроз Сина Твога. Пре свега благодаримо Ти што си Моћан. Теби слава у векове! bliss jeeee bliss jeeee bliss jeeee You catch me every time I fall... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 У вези "Дидахија": Овај ранохришћански спис настао је у време Светих Апостола, написан од једног апостолског ученика, између 60. и 80. године првога века живота Христове Цркве на Истоку, негде у околини Антиохије у Сирији. Дело је писано библијски просто и једноставно и представља сажетак основне науке Христове и Апостолске (Катихизис) . - Овај превод је са грчког оригинала (из најновијих критичких издања Апостолских Отаца.) Дакле, не 1500, већ готово 2000 година старо - јасно сведочи веру коју и данас исповеда Православна Црква. Ignjatije, poelbuster and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 Ево и ванбилијског нехришћанског историјског сведочанства: Плиније Млађи у извештају цару Трајану, пише о хришћанима да се окупљају у одређени дан у зору и певају химне Христу као Богу. Oн пише да је саслушао и многе од њих који су више од двадесет година хришћани, а писмо је писано почетком другог века, дакле- од првог века хришћанска вера иста je, непромењенo je сачувана до данас. poelbuster, Ignjatije and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 Зар заиста узимате за озбиљно ову тему? Толико је провидан и смешан фалскификат, толико је бесмислен у својој прозирности да ништа неинтелигентније одрађено нисам видео у свом животу....мада ме то и не чуди, с обзиром од кога долази. Izgleda da se neko optužuje za falsifikate.Koliko mi je poznato na jednom od vaših vjerskih konzilija ste spalili nekoliko desetina lažnih evandželja.Jesam li u pravu?"Da i to su muslimani falsificirali" I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука