Ристо Подвожњак Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 inače je taj brat ispravio sveštenika i kada je pomenuo ime Dositeja Obradovića i rekao da je on Dimitrije Obradović a ne Dositej-tu je verovatno u pravu ako mu je Dositej samo monaško ime- a jeste http://sr.wikipedia....%B2%D0%B8%D1%9B А зашто том брату не дају благослов да он одржи бесједу, па тако изнесе своја запажања. Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 25, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 e,bio je jedan drugi koji je hteo da pita a održao predavanje-neki prog. nacrtne geometrije koji je reko da ima blagoslov oca D. (poznatog duhovnika) da posti sredom i petkom na vodi a ima i blagoslov za još nešto-al,kako reče,neće da kaže,da se ne gordi Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 одма се види да је генијалац клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
laetitia Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 e,bio je jedan drugi koji je hteo da pita a održao predavanje-neki prog. nacrtne geometrije koji je reko da ima blagoslov oca D. (poznatog duhovnika) da posti sredom i petkom na vodi a ima i blagoslov za još nešto-al,kako reče,neće da kaže,da se ne gordi You catch me every time I fall... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 25, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 ваистину само молитва јер и сам често хоћу да кажем неком нешто,без да га слушам-хвала добром Христу па нисам хтео да причам за време чувеног предавања... најгоре је кад некима причате а они вас слушају само да би чули кад ћете завршити па да распале laetitia and pink panter је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Баш сам ољуПио једну помаранџу јер волим да их једем 4869 хм а није ми позната разлика између волети и љубити... "Љуби Господа Бога ... љуби ближњег свог..." не би то биле заповести да су немогуће за нас људе... Мада никад се не зна, Свето Писмо је много слојевита књига, можда и има нешто Да га питаш на коју страну спавка, мислим, знаш већ зашто и колико је битно 301 w.a.mozart and Pantera је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jermel Написано Фебруар 26, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2012 Блажено почивши владика Данило је говорио о Богу који је ЉубОвник али не љубавник.... реч ΦΙΛΩ преводимо са Грчког као љубити... У Грчком имамо три речи које се у енглеском преводе увек са једном - Love.... Ескими разликују чиними се више од десет речи за снег тј за сваку разлику у снегу имају име.... ако баш и хоће да речју прави разлику између ЉУБави Божије и ЉУБави људске ... нека му га. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Фебруар 26, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2012 Mislim da je to čist formalizam :/ baš ne fermam nešto te formaliste, po njima ispada da je Pravoslavlje jedna teška i komplikovana religija i izazivaju osećaj kao u srednjoj školi neko prozove da odgovaraš, a ti tri čiste nemaš... Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jermel Написано Фебруар 26, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2012 da,to sam zaboravio da dodam-upravo je ovaj primer naveo kao argument da je u pravu... Hristos pita-ljubiš li me a ovaj kaže-znaš da te VOLIM... tako mi reče Ово није тачно јер у у оригиналу стоји обрнуто !! Господ га пита волиш ли ме (αγαπάς με) а Петар одговара знаш да те љубим (φιλώ σε) .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jermel Написано Фебруар 26, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2012 Mislim da je to čist formalizam :/ baš ne fermam nešto te formaliste, po njima ispada da je Pravoslavlje jedna teška i komplikovana religija i izazivaju osećaj kao u srednjoj školi neko prozove da odgovaraš, a ti tri čiste nemaš... Небој се тај што је устао добио је кеца ко врата. иде на поправни. а што се тиче Доситеја и владика Атанасије који га је доста критиковао је негде рекао да се покајао пред смрт и да је сахрањен у монашкој ризи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Фебруар 26, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2012 Mislim da je to čist formalizam :/ baš ne fermam nešto te formaliste, po njima ispada da je Pravoslavlje jedna teška i komplikovana religija i izazivaju osećaj kao u srednjoj školi neko prozove da odgovaraš, a ti tri čiste nemaš... Slažem se da je to samo (besmisleni) formalizam, skretanje teme, pažnje... U ovom kontekstu je isti smisao sadržan i u izrazu "volimo" i "ljubimo". Tako mislim. jermel је реаговао/ла на ово 1 "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Фебруар 26, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2012 Pa da. Ponekad kada čujem te formaliste, ja koja sam laik, ali za sebe mogu da kažem da sam Pravoslavka, osećam se kao da ništa ne znam o Pravoslavlju i da nisam nikakav vernik :S Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2012 Ово није тачно јер у у оригиналу стоји обрнуто !! Господ га пита волиш ли ме (αγαπάς με) а Петар одговара знаш да те љубим (φιλώ σε) .... kakva fora...kakva ironija hvala ti za podatak Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 26, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2012 невероватно Шта ли ће на ово да каже брат филозоф. Вероватно да је у питању новотарија :lol: Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2012 video sam ga jutros al nisam hteo da počinjem razgovor Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука