Jump to content

Volimo ili ljubimo...

Оцени ову тему

w.a.mozart

Препоручена порука

inače je taj brat ispravio sveštenika i kada je pomenuo ime Dositeja Obradovića i rekao da je on Dimitrije Obradović a ne Dositej-tu je verovatno u pravu ako mu je Dositej samo monaško ime- a jeste

http://sr.wikipedia....%B2%D0%B8%D1%9B

А зашто том брату не дају благослов да он одржи бесједу, па тако изнесе своја запажања.

Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином

Подели на овим сајтовима

e,bio je jedan drugi koji je hteo da pita a održao predavanje-neki prog. nacrtne geometrije koji je reko da ima blagoslov oca D. (poznatog duhovnika) da posti sredom i petkom na vodi a ima i blagoslov za još nešto-al,kako reče,neće da kaže,da se ne gordi

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

e,bio je jedan drugi koji je hteo da pita a održao predavanje-neki prog. nacrtne geometrije koji je reko da ima blagoslov oca D. (poznatog duhovnika) da posti sredom i petkom na vodi a ima i blagoslov za još nešto-al,kako reče,neće da kaže,da se ne gordi

.molitva.

You catch me every time I fall...

Подели на овим сајтовима

ваистину само молитва јер и сам често хоћу да кажем неком нешто,без да га слушам-хвала добром Христу па нисам хтео да причам за време чувеног предавања... најгоре је кад некима причате а они вас слушају само да би чули кад ћете завршити па да распале

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Баш сам ољуПио једну помаранџу јер волим да их једем 4869

хм а није ми позната разлика између волети и љубити... "Љуби Господа Бога ... љуби ближњег свог..." не би то биле заповести да су немогуће за нас људе... Мада никад се не зна, Свето Писмо је много слојевита књига, можда и има нешто

Да га питаш на коју страну спавка, мислим, знаш већ зашто и колико је битно 301

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Блажено почивши владика Данило је говорио о Богу који је ЉубОвник али не љубавник....

реч ΦΙΛΩ преводимо са Грчког као љубити...

У Грчком имамо три речи које се у енглеском преводе увек са једном - Love....

Ескими разликују чиними се више од десет речи за снег тј за сваку разлику у снегу имају име....

ако баш и хоће да речју прави разлику између ЉУБави Божије и ЉУБави људске ... нека му га.

Подели на овим сајтовима

da,to sam zaboravio da dodam-upravo je ovaj primer naveo kao argument da je u pravu... Hristos pita-ljubiš li me a ovaj kaže-znaš da te VOLIM... tako mi reče

Ово није тачно јер у у оригиналу стоји обрнуто !! Господ га пита волиш ли ме (αγαπάς με) а Петар одговара знаш да те љубим (φιλώ σε) ....

Подели на овим сајтовима

Mislim da je to čist formalizam :/ baš ne fermam nešto te formaliste, po njima ispada da je Pravoslavlje jedna teška i komplikovana religija i izazivaju osećaj kao u srednjoj školi neko prozove da odgovaraš, a ti tri čiste nemaš...

Небој се тај што је устао добио је кеца ко врата.

иде на поправни.

а што се тиче Доситеја и владика Атанасије који га је доста критиковао је негде рекао да се покајао пред смрт и да је сахрањен у монашкој ризи...

Подели на овим сајтовима

Mislim da je to čist formalizam :/ baš ne fermam nešto te formaliste, po njima ispada da je Pravoslavlje jedna teška i komplikovana religija i izazivaju osećaj kao u srednjoj školi neko prozove da odgovaraš, a ti tri čiste nemaš...

Slažem se da je to samo (besmisleni) formalizam, skretanje teme, pažnje...

U ovom kontekstu je isti smisao sadržan i u izrazu "volimo" i "ljubimo". Tako mislim.

• Волим 1

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

Ово није тачно јер у у оригиналу стоји обрнуто !! Господ га пита волиш ли ме (αγαπάς με) а Петар одговара знаш да те љубим (φιλώ σε) ....

kakva fora...kakva ironija

hvala ti za podatak

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

:D невероватно

Шта ли ће на ово да каже брат филозоф.

Вероватно да је у питању новотарија :lol:

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...