Lost Plato Написано Фебруар 25, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Са друге стране, ја то исто могу да кажем за тебе. Ипак, ни у једном од твојих одговора није речено ништа конкретно. Ништа чиме би побио моје закључке. "Покорни смо из страха, а послушни из љубави." - Владета Јеротић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miroslav Đorđević Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Са друге стране, ја то исто могу да кажем за тебе. Ипак, ни у једном од твојих одговора није речено ништа конкретно. Ништа чиме би побио моје закључке. Vidiš, kada bi me pitao koje je pomorandža boje, a ja ti odgovorim kockaste, da li bi ti mogao da pobiješ moj zaključak? In communio sanctorum Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lost Plato Написано Фебруар 25, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Наравно да бих! Наиме, под појмом боје подразумевамо апсорпцију у одређеном делу електромагнетног спектра. Дакле, извесним таласним дужинама приписани су неки појмови, попут наранџасте боје. С обзиром на чињеницу да у научном свету још увек није публиковано ни једно откриће које говори да је некој таласној дужини приписана коцкаста боја, замолио те да прво публикујеш своје откриће. Дакле, ја сам на свако твоје питање одговорио прилично опширно, а ти такве одговоре избегаваш. На основу тога могу да изведем закључак како ти је интерес да само провоцираш. "Покорни смо из страха, а послушни из љубави." - Владета Јеротић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 ти си се баш шлогирао, толико да не можеш да мислиш а шта је са хајзенберговим принципом неодређености? додуше, можда ће мичио боље да ти објасни неке ствари ... или овако нешто клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miroslav Đorđević Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Наравно да бих!Наиме, под појмом боје подразумевамо апсорпцију у одређеном делу електромагнетног спектра. Дакле, извесним таласним дужинама приписани су неки појмови, попут наранџасте боје. С обзиром на чињеницу да у научном свету још увек није публиковано ни једно откриће које говори да је некој таласној дужини приписана коцкаста боја, замолио те да прво публикујеш своје откриће. Дакле, ја сам на свако твоје питање одговорио прилично опширно, а ти такве одговоре избегаваш. На основу тога могу да изведем закључак како ти је интерес да само провоцираш. Nemoj da provociraš, naravno da sam mislio na geometrijsku figuru regularni heksahedron, a ne na neku boju koju bi imenovao kocka. Zarad finoće i kulture dijaloga nisam hteo da ti napišem da lupetaš gluposti, ali ti se ovde praviš pametan iako nemaš blage veze, stoga ću ipak reći: iskazuješ besmislice. Ličiš mi na one nju ejdžere i druge nonsensere što izvlače kojekakve nebulozne zaključke iz kvantne mehanike. Slično je i sa 'argumentima' tzv. 'naučnog kreacionizma' što propagiraju kojekakvi sektaši. I oni mi kažu da im ništa nisam pobio, ali ja prosto ne znam kako da im dokažem da su njihove tvrdnje npr. o magnetskom polju Zemlje apsolutni nonsensi, koje dolaze iz neznanja i nerazumevanja prirodnih nauka, i da tu prosto nema šta da se pobija, jer stvari prosto nisu takve, bez obzira šta oni zamišljali u svojoj glavi. In communio sanctorum Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lost Plato Написано Фебруар 25, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Nemoj da provociraš, naravno da sam mislio na geometrijsku figuru regularni heksahedron, a ne na neku boju koju bi imenovao kocka. Zarad finoće i kulture dijaloga nisam hteo da ti napišem da lupetaš gluposti, ali ti se ovde praviš pametan iako nemaš blage veze, stoga ću ipak reći: iskazuješ besmislice. Ličiš mi na one nju ejdžere i druge nonsensere što izvlače kojekakve nebulozne zaključke iz kvantne mehanike. Slično je i sa 'argumentima' tzv. 'naučnog kreacionizma' što propagiraju kojekakvi sektaši. I oni mi kažu da im ništa nisam pobio, ali ja prosto ne znam kako da im dokažem da su njihove tvrdnje npr. o magnetskom polju Zemlje apsolutni nonsensi, koje dolaze iz neznanja i nerazumevanja prirodnih nauka, i da tu prosto nema šta da se pobija, jer stvari prosto nisu takve, bez obzira šta oni zamišljali u svojoj glavi. Наука је област која се развија. Оно што ти данас тврдиш да је тачно - сутра се може испоставити као грешка. Дешавало се до сад, дешаваће се и даље. "Покорни смо из страха, а послушни из љубави." - Владета Јеротић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lost Plato Написано Фебруар 25, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1330187891' post='591487] ти си се баш шлогирао, толико да не можеш да мислиш а шта је са хајзенберговим принципом неодређености? додуше, можда ће мичио боље да ти објасни неке ствари ... или овако нешто Хајзенберг каже да не можемо да знамо истовремено и положај и импулс честице коју испитујемо. То је само зато што не постоји боља метода. Једина коју данас знамо је та да честицу гађамо неким таласом, а онда променимо или положај или импулс... Ја не увиђам јасну везу његовог принципа са својом слободом. А што се Шредингера тиче, клип ми се ни мало не свиђа. Овде је дато само једно од могућих решења док остала нису споменута... Мени је ово омиљено (наравно, ово је само комички приказ - за овакво решење нисам заиста чуо) Sinergija је реаговао/ла на ово 1 "Покорни смо из страха, а послушни из љубави." - Владета Јеротић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Пријатељу Платоне, човек је повелика честица. Када решиш Шредингерову једначину за њега, добијеш практично континуум енергије. Зато се у пракси Шредингер и не решава за толику коњину, него Њутн. Даље, Хајзенбергов принцип није последица несавршености метода и мерења, већ је баш инхерентно својство природе и то ће ти рећи сваки уџбеник физике. Јесте јако неинтуитивно и супротно нашем сцакодневном искуству, али математички може лако да се разуме. Miroslav Đorđević and Лела је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Хајзенберг каже да не можемо да знамо истовремено и положај и импулс честице коју испитујемо. То је само зато што не постоји боља метода. Једина коју данас знамо је та да честицу гађамо неким таласом, а онда променимо или положај или импулс... Ја не увиђам јасну везу његовог принципа са својом слободом. А што се Шредингера тиче, клип ми се ни мало не свиђа. Овде је дато само једно од могућих решења док остала нису споменута... Мени је ово омиљено (наравно, ово је само комички приказ - за овакво решење нисам заиста чуо) хајзенбергов принцип неодређености је вероватно на све применљив јер квантна физика није ограничена још увек. дакле, пошто постоји неодређеност, можемо слободно да претпоставимо да не постоји предодређеност већ само могућности и вероватноће. то је већ сасвим довољно да претпоставимо да имамо избора, самим тим и слободну вољу да их одаберемо. не треба ти доказ за очигледну логику а шта фали клипу са шредингеровом мачком? слика се не види, искористи неки нет сервис за сличице ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Нећем се мешам у расправу, само да додам пар сличица на тему мачке ову је поставио Лост а ову ја прилажем Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miroslav Đorđević Написано Фебруар 26, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2012 Пријатељу Платоне, човек је повелика честица. Када решиш Шредингерову једначину за њега, добијеш практично континуум енергије. Зато се у пракси Шредингер и не решава за толику коњину, него Њутн. Даље, Хајзенбергов принцип није последица несавршености метода и мерења, већ је баш инхерентно својство природе и то ће ти рећи сваки уџбеник физике. Јесте јако неинтуитивно и супротно нашем сцакодневном искуству, али математички може лако да се разуме.I verovatnoća da se čovek tuneluje kroz zid je 0%. In communio sanctorum Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука