Jump to content

Нова мапа Србије-без Косова и Метохије

Оцени ову тему

Pantera

Препоручена порука

Како Двери сазнају, ученицима првих разреда основних школа у Србији, на основу препоруке Министарства просвете, подељен је, као донација Министарства животне средине, рударства и просторног планирања, еколошки атлас у коме је Србија представљена без Косова и Метохије. (погледати стране 29, 46 – 47, пример мапе погледајте ОВДЕ и ОВДЕ).

Поменути атлас, аутора Изабеле Николаци, објавили су „Службени гласник“ и „Јасен“ 2011. године, средствима Фонда за заштиту животне средине, уз помоћ Министарства за животну средину и просторно планирање. Тираж је 75 000 примерака.

Ову информацију сазнали смо од о. Марка Митића, лазаревачког свештеника. Он је поводом ове, нажалост још једне у низу, скандалозне акције Министарства просвете, послао дописе надлежним установама, али је као одговор добио само анонимни позив из Министарства просвете у којем га је непозната службеница уверавала како они „нису видели да су Косово и Метохија у атласу представљени као независна република, те да, иако је Косово одвојено, ништа није написано“.

Да ли је у питању превид или намера надлежних институција?

У оба случаја, у питању је антиуставно деловање владиних службеника, и то великог броја њих – погледајмо ко је све потенцијално одговоран:

1. одређени службеници Министарства животне средине, рударства и просторног планирања, јер је читав пројекат потекао из те институције;

2. запослени у републичком фонду за заштиту животне средине, јер су одобрили знатна финансијска средства из буџета;

3. рецензенти и уредници „Службеног гласника“, јер су својим именом и презименом стали иза школског приручника за прваке који их навикава да Косово и Метохија нису део Србије;

4. стручњаци при Министарству просвете који су написали препоруку за овај атлас.

Неко од побројаних ће морати да одговара и сноси последице својих поступака. Такође, велика је одговорност на Министарству просвете и ресорном министру. Ово није први пут да се то министарство понаша катастрофално према ученицима основних и средњих школа. Подсећања ради, поменуто министарство је организовало и бесплатне пројекције филма „Парада“ Срђана Драгојевића за ученике средњих школа, и завршник разреда основне школе, на територији Београда и Новог Сада.

Докле ћемо трпети овакав однос просветних власти према нашој деци?

Редакција сајта Двери

Подели на овим сајтовима

Odgovorni trebaju da izlete napolje.

А ти верујеш сајту редакције двери?

Исто колико смо и прихватили акту.

Или ко што вучић има папир.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

na slikama se ne vidi baš mapa? nije najjasnije.

ali ako je to istina, ništa me ne čudi...

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

Колико ја видим, на првој слици је мапа толико ситна да се ни под лупом не види јасно да ли је Косово ван граница Србије или није, док су на мапи на другој слици (претпостављам да се ради о оној у доњем левом углу, будући да она изнад ње није политичка карта) границе назначене само оквирно и отприлике, па се ни на њој, чак ни под увећањем, не види јасно где је која земља...

Ја одавде могу да извучем само два закључка. Или:

1. Двери поново покушавају да изманипулишу јавност стварајући параноју на основу крајње произвољних и исфабрикованих полуинформација и дезинформација, и тако уберу јефтине политичке поене (или, српски речено - лажу, као и све друге политичке партије)

или

2. дверјани немају друга посла него да лупом траже по еколошким атласима доказе издаја, завере и скандале, што сведочи о томе колико је здрава и разумна листа њихових приоритета.

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Види се на обе слике да Косово има сопствене границе.

Не ради се овдје ни о каквој завјери, ово су карте обрађене од неког страног издања, па смо ми традиционалне љенчине, тешко било додатно обрадити да се та граница избрише и готова ствар.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Види се веома јасно, увеличајте слику

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Колико ја видим, на првој слици је мапа толико ситна да се ни под лупом не види јасно да ли је Косово ван граница Србије или није, док су на мапи на другој слици (претпостављам да се ради о оној у доњем левом углу, будући да она изнад ње није политичка карта) границе назначене само оквирно и отприлике, па се ни на њој, чак ни под увећањем, не види јасно где је која земља...

Ја одавде могу да извучем само два закључка. Или:

1. Двери поново покушавају да изманипулишу јавност стварајући параноју на основу крајње произвољних и исфабрикованих полуинформација и дезинформација, и тако уберу јефтине политичке поене (или, српски речено - лажу, као и све друге политичке партије)

или

2. дверјани немају друга посла него да лупом траже по еколошким атласима доказе издаја, завере и скандале, што сведочи о томе колико је здрава и разумна листа њихових приоритета.

Сваком нормалном грађанину Србије је битно да ли постоји издаја његове земље.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

pa gde smeju da falsifikuju, sto bi to uopste i radili?!

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Vidi se jasno odvojeno Kosovo. E sad da li je istina ili ne, ali lično ne mislim da su falsifikovali.

Свако види изгледа оно што жели. Није у питању географска мапа, није у питању атлас, и није у питању права мапа.

Тако да је савршено ирелевантно. Да је то урађено на ПРАВОЈ МАПИ па и ајде да разумем. А што се тиче цртежа мени се богами чини да је у питању Македонија а не Косово. А и да јесте косов савршено ми је ирелеватно јер сам се ПРЕВРНУО када сам видео на које мапе они мисле.

Ја сам мислио нека права мапа са правим административним границама.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...