Jump to content

Šećer i nivo glukoze... zdrava ishrana

Препоручена порука

Рекао сам "избацити", јер се тај шећер уноси и на други начин. Не само конзумирањем шећера, да ли белог или браон. Користи се у другим намирницама исти тај шећер. Не недостаје га. Тако да је добро избацити га у свакодневној исхрани. Јер, та количина коју бисмо конзумирали + она за коју не знамо где га има = лоше по нас. :)

Па добро, али ко уопште користи шећер код куће, осим минимално за кафу или чај и ту и тамо кад се прави неки колач, што није сигурно сваки дан? За шта би се још могао користити шећер?

Подели на овим сајтовима

Брате, слажем се са тобом. Јесте то минимално, али не мора ни то. Јер је боље по нас.

Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

a šta recimo jesti umesto šećera... voće,a...

Он хоће да каже да већ уносиш шећер. Појешћеш током дана куглу сладоледа, банану и још пар ствари и ето ти довољно шећера. Није неопходно да га додајеш. Али ако неко мисли да избаци генерално храну са шећерима (а здрав је), онда му не треба нутрициониста, него психијатар за савет.

Подели на овим сајтовима

Samo da ne dodaje one sorbitole kao zamena za šećer,aspartam i "veštačke" šećere.Obično ljudi kad izbace šećer iz ishrane a jeli bi i pili slatko dodaju ove "zamene".Nema adekvatne zamene za šećer,voćni šećer je sasvim nešto drugo.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Има доста тих зезанција које могу да мењају шећер. Али, и ту се може подвући питање: Да ли је здраво? НИЈЕ! Индустрија је чудо... А воће, само по себи, колико сам из искуства личног и других људи схватио, може да помогне, да. Али, никако претеривати, јер и само воће има својих шећера. Јесу другачији, али утичу на ниво шећера у крви. Ја сам ипак само грађевинац, нисам хемичар или биолог или лекар, па преносим само оно што сам применио на себи. :)

Са белим брашном је слична прича. Рецимо, бели хлеб мени лично подиже шећер брже него бомбона или штангла чоколаде. Добро, можда не брже, али једнако брзо. Можда је само бело брашно и опасније... Ко ће га знати. Сви ће свашта рећи и "препоручити", јер им је стало до продаје. А ту се могу убцити и поједини "лекари стручњаци", који не раде због посла као таквог и да би некоме помогли, већ раде за разноразне фармацеутске куће (то знамо), али и за оне који производе оно "здраво", што је тобож на корист дијабетичарима, али и свима осталима. Збрка, као у свуда.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

gde se to inače radi... i da ponovim-glavna stavr koja me zanima je -da li je u pravu lik koji trdi da ne unosi beo šećer jer smatra da je nezdrav a nadoknadjuje to jedući voće,hled itd.

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Има доста тих зезанција које могу да мењају шећер. Али, и ту се може подвући питање: Да ли је здраво? НИЈЕ! Индустрија је чудо... А воће, само по себи, колико сам из искуства личног и других људи схватио, може да помогне, да. Али, никако претеривати, јер и само воће има својих шећера. Јесу другачији, али утичу на ниво шећера у крви. Ја сам ипак само грађевинац, нисам хемичар или биолог или лекар, па преносим само оно што сам применио на себи. :)

Са белим брашном је слична прича. Рецимо, бели хлеб мени лично подиже шећер брже него бомбона или штангла чоколаде. Добро, можда не брже, али једнако брзо. Можда је само бело брашно и опасније... Ко ће га знати. Сви ће свашта рећи и "препоручити", јер им је стало до продаје. А ту се могу убцити и поједини "лекари стручњаци", који не раде због посла као таквог и да би некоме помогли, већ раде за разноразне фармацеутске куће (то знамо), али и за оне који производе оно "здраво", што је тобож на корист дијабетичарима, али и свима осталима. Збрка, као у свуда.

Veštački šećeri nisu zdravi nikako i mislim da se tu slažemo.Međutim tebi kao dijabetičaru belo brašno povećava šećer,jer zaista ima puno ugljenih hidrata .Ljudima koji nisu dijabetičari ne povećava nivošećera u krvi jer oni imaju dovoljno insulina da sve šećere ( u.h. se u organizmu pretvaraju u šećere-energuju),sprovedu do ćelija i on se u krvi ne nagomilava.Niti je dijabetes ( tip 1 naročito) posledica nepravilne ishrane,već je genetski nasleđen.Sasvim mala deca pa i bebe dobijaju dijabetes tipa 1.E sad belo brašno opet ako se preterano koristi jeste nezdravo svako preterivanje jeste.Industrujska hrana generalno je nezdrava,ali ajd da je izbegnemo,bar mi u gradu.Teško.Možemo samo da pripazimo.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Svaka namirnica koja ima previše u.h.dijabetičarima povećava glukozu,pa i banana.Čak i voće koje ima puno voćnog šećera.

Подели на овим сајтовима

Да, да, то сам и хтео рећи. Али, имам проблем са јасноћом. :)

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Ја сам дијабетичар типа 2. Исхрану ми одређује лекар нутрициониста и то врло успешно. Захваљујући њој, само исхраном, регулишем шећер у крви и не користим таблете. Кад је не слушам шећер ми скочи, тако да је исхрана и физичка активност најглавнија. Уз то морам да водим рачуина да немам вишак килограма, нарочито око стомака не смем да имам сала и слично. О томе бих могла да приповедам.

Али то само зато што имам дијагнозу дијабетеса.

Да немам не бих се бавила тим стварима него као и сви други. Јела бих торте и леба и чварке итд само да могу.

Свака умереност је добра код здравих људи, тако да, ако су ти налази добри, једи као сав нормалан свет.

У здравље и жив био.

Подели на овим сајтовима

Иначе, проблем са шећером код здравих људи није опасност ид дијабетеса, него гојење. Прекомеран унос шећера доводи до повишеног нивоа триглицерида, а онда су ту све оне чувене кардио-васкуларне опасности...

Подели на овим сајтовима

А услед чега пада ниво шећера у крви , или кад се неком слоши,па му дају чашу воде и шећер,или нешто друго слатко?

Дакле он свакако има неку улогу у правилном функционисању организма.

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Obično do toga dolazi usled trenutnog nedostatka šećera u ćelijama.Onda je ćelija "gladna" nema energiju i nivo glukoze opada,što dovodi do drhtanja nogu,pa čak i znojenja.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...