Jump to content

Šećer i nivo glukoze... zdrava ishrana

Препоручена порука

Jedan prijatelj danas bio kod mene pa mi reče da već neko vreme ne koristi beo šećer u ishrani i da planira i da izbaci belo brašno iz ishrane uskoro... reče da treba da ide kod nutricioniste na kontrolu a čuo je da je za zdravlje bitan nivo glukoze u krvi tokom celog dana ali nije detaljno čitao o tome samo kaže da mu se nije desilo da malakše do sada iako je radio i neke teže poslove...

zna li neko kako se treba hraniti kada se izbaci šećer iz ishrane(zbog ovog nivoa glukoze koji ne treba da varira mnogo) jer sam se ubacio da razmišljam o tome a nisam izguglao baš nešto mnogo... da li je ovo uopšte dobro

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Брате, ја сам на инсулину од детињства... Тако да, могу нешто мало да ти помогнем око ове теме. :)

Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Kod dijabetesa je neophodno izbaciti šećer iz ishrane kao što i obavezno treba smanjiti unos ugljenih hidrata.Dobro je izbaciti belo brašno,a umesto njega koristiti heljdino,integralno i raženo.Glukoza u krvi kod dijabtičara ( u zavisnosti koji tip dijabetesa je u pitanju),teško se postiže da bude tokom celog dana ista,ali pravilnom ishranom može se postići da bude ujednačena.Koji tip dijabetesa je u pitanju,Moc?

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Увек је добро избацити бели шећер. Без обзира да ли је неко болестан или не. Ја, рецимо, имам оних чувених 5 оброка дневно. Баш због тога да, што је више могуће, буде уједначен ниво. Наравно, контроле нивоа су (или би требале бити) честе, исто толико колико има и оброка. Али, код нас, генерално, у Србији није такав случај. Штеди се на трачицама, као и на свему другом.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

А зашто би здрав човек избацио шећер из исхране? Колико сам схватио, пријатељ из првог поста није дијабетичар, него једноставно има философски проблем са шећером јер верује да је штетан. А суштина је само у умерености и разноврсности материја које уносимо. Укратко, храна треба да буде веома разноврсна, умерено масна, умерено слана итд. Оброци треба да буду мањи, али чешћи. Пожељан је неки облик физичке активности (макар шетња). Све остало је најобичнији нагађање којекаквих псеудонутрициониста. Нема апсолутно никаквог разлога да се верује да је умерен унос шећера штетан по здравље.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Увек је добро избацити бели шећер. Без обзира да ли је неко болестан или не.

Између белог шећера и браон шећера нема практично никакве разлике. Ако неко баш верује да не треба да користи шећер у било којој количини, онда нека избаци оба.

Подели на овим сајтовима

У данашње време не постоји умерен унос шећера. Јер целокупна прехрамбена производња, не да је пренатрпана разним шећерима, него то није нормално, па то и поприма облике пандемије. Тај шећер о којем је реч може се заменити другим средствима. И то је то.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Naravno da je zdravo izbaciti belo brašno ali ako nije dijabetičar,može samo da smanji unos šećera . Recimo velike količine šećera mogu da povećaju nivo glukoze u krvi kod zdravog čoveka ali ne preko bubrežnog praga za šećer,a iako se to desi onda insulin lepo reguliše šećere tako što ih sprovede do ćelija.E sad ne znam zašto bi izbacio šećere ako nije dijabetičar.šećeri imaju određenu ulogu u organizmu.ali naravno ne treba preterivati.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

У данашње време не постоји умерен унос шећера. Јер целокупна прехрамбена производња, не да је пренатрпана разним шећерима, него то није нормално, па то и поприма облике пандемије. Тај шећер о којем је реч може се заменити другим средствима. И то је то.

Добро, то већ има смисла. У САД у скоро све трпају фисоко фруктозни сируп, што је катастрофа. Али ја не говорим о шећеру у индустријским производима, него у кућној исхрани. Ако спремаш храну за себе и здрав си, не постоји за сада никакав разлог да се верује да су умерене количине шећера штетне. Ако неко пије литар кокаколе дневно, онда је већ претерао, тако да за таквог заиста не постоји умерена количина.

Подели на овим сајтовима

Рекао сам "избацити", јер се тај шећер уноси и на други начин. Не само конзумирањем шећера, да ли белог или браон. Користи се у другим намирницама исти тај шећер. Не недостаје га. Тако да је добро избацити га у свакодневној исхрани. Јер, та количина коју бисмо конзумирали + она за коју не знамо где га има = лоше по нас. :)

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Нема потрбе да се додатно убацује у храну, да будем јасан само. Чај, кафа, сирупи и све остало. То сам мислио под оним "избацити". Сад, друго је ствар нашег укуса. Као дете сам у чај стављао шећер до пола шоље, јер ништа нисам осећао. Има и ту истине када се каже да шећер није истог квалитета као и пре, рецимо, 20-ак година. И то, тај неквалитет, сразмеран је са већим унишењем шећера у храну, а преко хране и организам. И то је оно што је лоше...

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...