Jump to content

Добри сејачи на овој њиви

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

Читате ли дугачке постове и текстове на форуму?  

26 члановâ је гласало

1. 1. Читате ли дугачке постове и текстове на форуму?

• Углавном читам
    • Углавном не читам
    • Прелетим очима, не читам детаљно
    • Никада не читам
    • Само одређених чланова
    • Читам само ако нису прекопирани са других сајтова

Препоручена порука

• Гости

Овако стари стоје:

Људи са форума ЖРУ (мислим на административни тим у овом тренутку) су увидели потребу да се савременом човеку обрати језиком који он разуме и који му је близак. У супротном, све што говоримо би пало у воду јер не бисмо имали ко да нас слуша. Можда некоме тако не изгледа, али лично веома озбиљно и одговорно схватам ово чиме се бавим јер ово и радим са благословом и подршком Цркве (не финансијском већ логистичком), јерархије, професора, теолога и свих верујућих добронамерних људи. Већ рекох, није лако ово радити и ни ја сам нисам био свестан шта све ово може да остигне и куда може да одведе. Богу хвала, квалитет нашег рада је и потврђен добијањем награда на највећем регионалном такмичењу и ту награду је дала сама публика. То опет даје додатну обавезу да још боље радимо.

Оно што форуму ЖРУ даје лепоту јесте блискост чланова па ма каква мишљења да деле. Сведок сам тога да када сајт упадне у финансијске проблеме прискачу сви: верници, атеисти, ови-ови... то је заиста нешто што сигуран сам не краси ни један пројекат сличног типа. То показује да људи воле ово место, пријатно се осећају и радо га посећују јер увек имају саговорника. Зато ово што је написала Валентина схватам као БРИГУ за ЖРУ јер је у њега много, много ( и јјош једном много) труда, зноја и вере уложено поред свих искушења кроз који је прошао и пролази.

Оно што сам душан да кажем јесте да сам ја међу првима у админ тиму који инсистира на фирини форума и захватању свих сегмента вере, живота, друштва, политике... али да све то на крају засолимо вером у Христа Господа и Бога нашега. Без тога смо једно од многих интернет чворишта, а овако смо јединствени. Јединственост и оргиналност, креативност и слобода ће увек бити носиоци ЖРУ-а, ма колико се то некад заклони и не види. Верујем да у мојим речима осећате искреност и вољу. Док ја будем неко ко ово води заједно са свим сарадницима који улажу огромне напоре да све сакупе и саберу на једно место, тако ће бити. Ово ће увек бити место где ће сви добронамерни људи моћи да разговарају о вери и животу.

На крају, ако смо хришћани ( а јесмо), увреде ћемо брзо заборављати, као да их и није било. То смо показали и "помиловањем" свих чланова при постављању новог сајта. Неки су то испоштовали и и сада су присутни и пишу и друже се, неки нису...

Дакле, има озбиљних тема, озбиљних до сржи. Погледајте само неколико актуелних тема које су више него озбиљне и које тренутно многе духове узмемирују, нарочито оне кој желе да се ушушкају у брлог раскола. За мене су и привидно неозбиљне теме озбиљне, колико год оне на први поглед тако не изгледале.

Дакле, можемо разговарати још и сигуран сам да постоје мане и грешке и ја их увиђам иувек сам спреман на добронамерну критику, али не на критицизам. Критиканте који ни прстом нису мрднули да помогну нашој Цркви не слушам. Не тиче ме се шта причају. Критички став поштујем и ценим, нарочито када дође од ауторитета који има аргументе за то што прича. Тада одмах делујемо и ствари мењамо и доводимо у нормалу.

Подели на овим сајтовима

Мени је стало до угледа овог сајта,а то слободно припишите мојој сујети,ако хоћете,не буним се :)

Углед је нешто што се стиче с годинама,у континуитету.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

И опет да питам,има ли могућности и добре воље,да нам обавезна опција буде,да напишемо и године,испод имена(или псеудонима)и слике,односно аватара?

Подели на овим сајтовима

И опет да питам,има ли могућности и добре воље,да нам обавезна опција буде,да напишемо и године,испод имена(или псеудонима)и слике,односно аватара?

Ја се слажем, гласам ЗА и тога се придржавам од почетка, тј. може се све (скоро све) видети када се отвори мој профил.

Ја сам Лазар Нешић из Лесковца, рођен 1985. године, ожењен, псеудо-теолог, не радим ништа по цео дан, али ми се свиђа овај форум :)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Да, свима је нама стало до угледа сајта, бар нама који со овде уложили много труда и времена. Тачно је то да се углед ствара једним константним радом. Оно што сигурно знам јесте да и они који нису имали баш поверења у наш рад, сада га итекако имају. Све ово што си написала у првој поруци сасвим има смисла с тим што опет треба увек оставити простора за другачија мишљења и НИКАКО не гушити креативност.

Ево један статистички податак:

Просечно се корисник на нашем сајту задржи око 15 минута (од неког просека од 10,000-18,000 људи). То је одлично време што на крају показује да се ЖРУ као и сам цео портал Поуке пажљиво чита.

Ово са годинама нисам најбоље разумео... зашто и то било добро да поставимо?

Подели на овим сајтовима

Из неке моје перспективе,лакше ми је да комуницирам са људима,када знам колико година имају,лакше се орјентишем,и то побољшава комуникацију у смислу да уважавамо старосно доба,самим тим,погледе на свет...све то вуче једно друго.Опет кажем,ово је мој предлог,па како хоћете.

Подели на овим сајтовима

Додала бих да би било лепо да нам се омогући мало већи број дневних амин-а (лајкова) :)

Подели на овим сајтовима

Из неке моје перспективе,лакше ми је да комуницирам са људима,када знам колико година имају,лакше се орјентишем,и то побољшава комуникацију у смислу да уважавамо старосно доба,самим тим,погледе на свет...све то вуче једно друго.Опет кажем,ово је мој предлог,па како хоћете.

A, sto si ti sestro i popadijo nasa, zapela s te godine ... , a ?

Oce, Ivane, ona ima nesto protiv mene...

Evo, ja priznajem da sam najstarija na forumu, jer imam 57 godina zivota i glupiranja.

Jos priznajem da nisam dovoljno ozbiljna osoba jer sam na profilu napisala da me interesuje sve sto vole mladi pravoslavci...

Ne ponosim se svim svojim postovima, ali i ne ljutim se lako kad me ruze i podsmevaju mi se.

Volim zru. snoozer_11

Подели на овим сајтовима

Као и многе озбиљне ствари овде на форуму и ово ће убрзо отићи у запећак, на жалост.

Али, то је форум, то је нет.

На крају крајева, можда је и боље да свако одлучи да ли ће написати име и презиме, ник, године, итд....али онда ће по томе и његова реч бити "тешка", или неће.

Наравно, ја сам за, али мислим да сам у мањини.

Можда сам овде на форуму био и јесам управо неко ко "саблажњава" и ко је неотесан и смара. Ко је неодговоран често.

Али, ја сам то све радио (а можда ћу и даље радити) именом и презименом.

Нисам се крио иза неких паметних никова и глумио оштроконђу.

Наравно, највише су се од мене саблажњавали и писали свашта "никовци", тј. безимењаци.

Зато је за њих овај позив на личност заморан и страшан.

И разумем то. Некако је лакше крити се у жабокречини анонимности и одатле паметовати.

Наравно, ово се не односи на све. Има пуно "никоваца" који су изузетни саговорници.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...