Небојша Јовановић Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Зашто се у СЗ спомиње да су људи живели стотимама година па и више дали заиста јесу или је у питању нешто друго? Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Uslovi na planeti Zemlji su bili znatno drugaciji pre Potopa.Ovo je kreacionisticko objasnjenje.Ako hoces mozes to da tumacis i simbolicki. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Uslovi na planeti Zemlji su bili znatno drugaciji pre Potopa.Ovo je kreacionisticko objasnjenje.Ako hoces mozes to da tumacis i simbolicki. Mani se kreacionizma, cista simbolika! http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Moram ovde da dam jednu crticu... Pre nekih 10-tak ili vise godina, gledam na TV nekog hrvatskog lekara, specijalistu za stomak i sve u njemu, kako se to vec zove... Elem, covek kaze sledece: Nasa creva imaju polupropusne zidove (ili tako nesto je rekao, ne secam se bas detaljno), tako da se deo materija koje su otpadne i treba da se izbace van organizma, vraca nazad u krv, i tako je - uslovno receno - truju, tj. te materije postepeno cine da celije brze stare... kad bi nauka nasla, kaze on, nacina da samo taj deo covekovog organizma resi u nasu korist - tj. da te materije 100% izbaci van - onda bi po istoj (nauci) prosecan zivotni vek coveka bio oko 250 godina... Kad god se setim tih delova SZ u kojima se govori o veoma dugovecnim ljudima, padne mi na pamet ima li to kakve veze sa ovakvim cinjenicama vezanim za nase zdravlje? Da li su ljudi onda zaista ziveli toliko zdravije (po bilo kojoj osnovi gledano)? Zanimljivo je za razmisljanje... Хелена Вујовић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Mani se kreacionizma, cista simbolika! Teolog sam, i nikad se ne bih usudio da ovako olako dajem sud o necemu u sta nisam upucen. I to sto neko tvrdi ili misli drukcije od ovog "cista simbolika" ne cini ga kreacionistom automatski, kako ti ovde to predstavljas. Ignjatije and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Mani se kreacionizma, cista simbolika! Без упетљавања креационизма, због чега си сигурна да је чиста симболика ? А уосталом, због чега је та прецизност и важна нама верујућим? "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Moram ovde da dam jednu crticu... Pre nekih 10-tak ili vise godina, gledam na TV nekog hrvatskog lekara, specijalistu za stomak i sve u njemu, kako se to vec zove... Elem, covek kaze sledece: Nasa creva imaju polupropusne zidove (ili tako nesto je rekao, ne secam se bas detaljno), tako da se deo materija koje su otpadne i treba da se izbace van organizma, vraca nazad u krv, i tako je - uslovno receno - truju, tj. te materije postepeno cine da celije brze stare... kad bi nauka nasla, kaze on, nacina da samo taj deo covekovog organizma resi u nasu korist - tj, da te materije 100% izbci van - onda bi po istoj (nauci) prosecan zivotni vek coveka bio oko 250 godina... Kad god se setim tih delova SZ u kojima se govori o veoma dugovecnim ljudima, padne mi na pamet ima li to kakve veze sa ovakvim cinjenicama vezanim za nase zdravlje? Da li su ljudi onda zaista ziveli toliko zdravije (po bilo kojoj osnovi gledano)? Zanimljivo je za razmisljanje... Gastroenterolog Pa sad...prirodnija ishrana u svakom slucaju, ali su imali povecanu opasnost od infektivnih oboljenja. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Teolog sam, i nikad se ne bih usudio da ovako olako dajem sud o necemu u sta nisam upucen. I to sto neko tvrdi ili misli drukcije od ovog "cista simgbolika" ne cini ga kreacionistom automatski, kako ti ovde to predstavljas. Ja ne verujem da se Potop ZAISTA desio :unsure: http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Teolog sam, i nikad se ne bih usudio da ovako olako dajem sud o necemu u sta nisam upucen. I to sto neko tvrdi ili misli drukcije od ovog "cista simgbolika" ne cini ga kreacionistom automatski, kako ti ovde to predstavljas. Мораш опазно да изврнеш реалност да би веровао да су у нашој историји људи живели толико. Да ли је то креационизам или нека друга глупост, мање је битно.То што ти као теолог сматраш да то није симболика не може да промени стварност. Греби га, тако је. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Без упетљавања креационизма, због чега си сигурна да је чиста симболика ? А уосталом, због чега је та прецизност и важна нама верујућим? Zato sto su nekad ljudi krace ziveli. Nas je prof. srpskog u gimnaziji ucila da kako se greh povecavao, tako se smanjivao zivotni vek u Bibliji. Nekako sam to usvojila, najlogicnije mi je preneseno znacenje. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Без обзира да ли је симболика или не, занимљиво је како се након Потопа животни век постепено скраћује до данашњег нивоа: kirios1 је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 A Metuzalem? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Zato sto su nekad ljudi krace ziveli. Nas je prof, srpskog u gimnaziji ucila da kako se greh povecavao, tako se smanjivao zivotni vek u Bibliji. Nekako sam to usvojila, najlogicnije mi je preneseno znacenje. Могуће, али потпуно неважно 0202_238 ...осим оних људи који једва дочекају овако неку тему, како би доказали нелогичност Светог Писма, као и различитост тумачења верујућих, по чему, (ОНИ) одмах закључе како је хришћанство неистинито и ......... Не бих се "умешао" у тему да ниси Ти у питању. mazenje "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Ja ne verujem da se Potop ZAISTA desio :unsure: Pa ovde i ne pricamo o Potopu. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Мораш опазно да изврнеш реалност да би веровао да су у нашој историји људи живели толико. Да ли је то креационизам или нека друга глупост, мање је битно.То што ти као теолог сматраш да то није симболика не може да промени стварност. Греби га, тако је. Hm... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука