Jump to content

Смрт твитерашу због критике муслиманског посланика Мухамеда!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Како не сме, оче, кад сам цитирао Куран на местима на којима каже да се НАМЕЋЕ вера, порез, клањање...

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Ајдемо овако:

Када код нас хришћана неко вређа Христа, ми ћемо то осудити, критиковати, бранити веру аргументима, доказивањем... када не слуша тај хулитељ окренућемо главу и рећи наједноставије: Пусти будалу. Нека прича. То с видео и из наших коментара када разговарамо са атеистима.

Но, када неко увреди Алаха или Мухамеда, па макар то било и једном не толико увређујућом поруком одмах се позива на убијање! Побогу човече! Вера НЕ СМЕ да буде наметнута, вера је ствар најпре личног доживљаја сусрета Бога у љубави!

Зато треба да одговоришђ једно и недвосмислено као муслиман: Осуђујеш ли ти ово што је казао овај шеик и што је позвао да се младић убије, па макар се и покајао?

Ukoliko se pokaje ne ubija se ukoliko se ne pokaje moj stav je da se ubije.Tamo vlada islamski zakon.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Како не сме, оче, кад сам цитирао Куран на местима на којима каже да се НАМЕЋЕ вера, порез, клањање...

Napisah li ja tebi da nerazumiješ brate.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Битно је да ви разумете, па сваки тумачи како хоће... Је л' пише да се неверници убијају на сваком месту, у сваком кланцу? Који су ајети мача?

То кажу ваши, исламски тумачи, а не ја.

• Волим 1

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ukoliko se pokaje ne ubija se ukoliko se ne pokaje moj stav je da se ubije.Tamo vlada islamski zakon.

Дакле, осуђујеш став шеика? Он је казао да се убије и ако се покаје.

Но, сада се поренуо веома занимљиву подтему: Исламски закон! Дакле, исламски закон БЛАГОСИЉА УБИЈАЊЕ?

Подели на овим сајтовима

Po hanefijskoj pravnoj školi(to Marko najbolje zna) se takve osobe neubijaju njihovva kazna je osamljivanje i razgovor sa njima nebi li se pokajali.Preči je život po njima od smrti.

Po hanbelijskoj šafijskoj i Malikijskoj školi se da određen period za kpokajanje.Po nekima je tri dana po nekima duže.I ako se ne pokaju od toga ubijaju se.

Чекај, немој да сад почињеш са паковањем јер ми не одговори на друго питање.

Човек се извини у датом временском року, и каже, хвала, нећу више да будем муслиман. Шта онда? Ништа или погубљење?

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

• Гости

Босанац, дужан си нам много одговора пре него што кренеш на нову тему. Ако немаш одговоре слободно кажи да их немаш. Није проблем...

Овако, остављаш нам да сами закључујемо, као и сви они који читају на форуму или преко наших профила на друштвеним мрежама. А закључак који лако можемо извући да је ислам крвава вера. Вера страха и вера присиле. Ако нећеш како ти кажемо има да те нема. И где је ту Бог? Какав је т Бог жељан људске крви? Како тај Бог може да воли? Разумеш* Ово све повлачи озбиљне теолошке одговоре. Ја заиста не видим никакву везу Алаха и овог шеика и муслиманског закона. Ако ја морам да верујем а то не радим из љубави ја нећу да верујем у таквога Бога (или "бога"). Зато Христос ослобађа тих стега. Волиш и верујеш, верујеш и волиш...

Подели на овим сајтовима

imam samo jedno pitanje:

koja je svrha ili koji je smisao, ubijanja nevernika ili onog sto vredja Muhameda i/ili Islam?

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ljudi koji zive u islamskim zemljama,a koji su rodjeni kao muslimani su znaci prisiljeni da moraju da budu muslimani inace im ode glava i to bukvalno ?

Izem ti takav sistem i takvu "pravdu".

Veujem da se i ti Enize sam sa sobom boris da to prihvatis kao nesto sto je dobro i pravedno.Sam vidis da je to nepravda i prisila,a Bog ne tera ljude da na silu veruju u njega.

Подели на овим сајтовима

Sloboda govora je svetija od bilo kojeg ucenja,bilo koje knjige, bilo koje vere ili boga.

Oko toga nema pregovaranja. Toga i drugih temelja nase civilizacije.

Sa tim se i teologija slaze, sloboda je svetinja, tu se ni Bog ne mesa :).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...