И.стојковић Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Odgovor: Nebih te ubio zato što nećeš da vjeruješ u islam.To po mojoj vjeri je zabranjeno.Čak mi možeš biti prisni prijatelj po mojoj vjeri. Čak mi je dozvoljen brak sa nekim iz tvoje porodice po mojoj vjeri. Moja vjera ne blagosilja i ne podstiče na ibijanje onih koji nisu muslimani(osim onih koji žele da nas unište) Zapamti brate, ja sam čovjek koji će život dati za svoje vrijednosti i kada o islamu govorim govorim onako kako jeste.Bitno mi je božije zadovoljstvo a zadovoljsto ljudi marim za time kao za onom ledenicom koja je pala sa krova kuće. Ali onaj koji je musliman zabranjeno mu je da se igra na bilo koji način sa bilo čime od naše vjere. Ovaj tip po islamu se prema njemu odnosi ovako: Ako je to uradio zbog nekakvog zdravstvenog poremečaja liječi se.Ako je to uradio iz neznanja o islamu pouči se a ako je to uradio iz želje da nam napakosti i da se podrugiuje sa islamskim vrijednostima njemu se ostavi vrijeme da se pokaje pokaje ako se pokaje pokaje a ako ne može to platiti i glavom.To je unutrašnje pitanje islama i treba razlikovati čovjekaq koji je musliman i koji nije musliman po ovom pitanju. Колико времена је уобичајено да се овако неком да за покајање? Ако одлучи да напусти ислам, јер не жели да се покаје, да ли му и екскомуницираном следи иста казна? "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 16, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Е, управо ово што каже Марко. Шта ћемо са овим конкретним случајем? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ристо Подвожњак Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Ako je to uradio iz neznanja o islamu pouči se a ako je to uradio iz želje da nam napakosti i da se podrugiuje sa islamskim vrijednostima njemu se ostavi vrijeme da se pokaje pokaje ako se pokaje pokaje a ako ne može to platiti i glavom.To je unutrašnje pitanje islama i treba razlikovati čovjekaq koji je musliman i koji nije musliman po ovom pitanju. Са друге стране Saudijski šeik Naser al Omar pozvao je na ubistvo Hamze Kašgarija, jer je na Tviteru "vređao proroka Muhameda": "Ko god proklinje boga i njegovog proroka mora biti osuđen, čak iako se pokajao". Интересује ме, шта му је суд, ако се покаје? Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Читајући Ваше писање по овој теми, заиста се носим мишљу да неко други пише под Вашим именом, јер ни не подсећа на писања Ениза кога сам раније читао. Чему овакве реакције? Чему сецирање историје и извлачење појединих сегмента? Да се ради о неком другом а не о Вама, помислио бих да је то утицај скорашње изјаве г.Зукорлића, где је историју свео на десети део укупног трајања, наводећи сва почињена недела која су се догодила после 500 година набијања на колац, силовања младих прве брачне ноћи и сијасет још много чега, што треба бити само историја, а никако магацин инцијалних каписла нових крвопролића. Молим и Вас, али и остале саговорнике, да се вратите на тему и да пажљиво користите то најмоћније оружје - РЕЧ. Вама се посебно обраћам, јер сам читајући ваша ранија писање стекао утисак поштовања према Вашем знању о исламу. Da brate, Eniz je.Isti onaj sa kojim si imao i akobogda imat ćeš jako prijatna pisanja i poruke. Da budem otvoren.Da i mi muslimani smo znali kroz historiju činiti drugima nasilje.Jesmo i ja se stidim tih budala koje su to činile.Jesu, načinili su nam nemjerljivu štetu.Ti koji su to uradili nisu rukovođeni islamom nego svojim bolesnim strastima. Problem je brate ovdje što imam dvije vrste sugovornika: 1)Normalne ljude koji kao hriščani se rukovode u pisanju hriščanskiom duhom.Te ljude cjenim i skidam im kapu. 2)Ljude koji se rukovode mržnjom.Nekada im pisanje ujede čovjeka za srcem i zaista sam nekada primoran da istim tonom odgovorim.Zbog nekoliko takvih brate sam dobio i ban.Stoga brate izvinjavam se tebi i svakom hriščaninu kojem je hriščanstvo preće od nacionalizma(onog negativnog) zbog oštrijeg pisanja.Nekim ljudima lijepa riječ ne koristi.šta da radim.Ipak sam ja brate ovdje jedan od rijetkih muslimana koji nastoji da priča, razmjenjuje mišljenja i stavove sa vama koji ste večina. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Једноставно речено...опростиће му што их је приморао да га убију. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Основни аргумент исламске теологије је ДВОСМИСЛЕНОСТ и НЕДОСЛЕДНОСТ. Ромејац and dusha је реаговао/ла на ово 2 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Kao što rekoh:Postoje dvije vrste sugovornika... I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Основни аргумент исламске теологије је ДВОСМИСЛЕНОСТ и НЕДОСЛЕДНОСТ. Marko neznaš ti ništa o islamskoj teologiji. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Kao što rekoh:Postoje dvije vrste sugovornika... Очигледно...ти и ти. Ромејац је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Тачно, они који одговарају на постављено питање и они који избагавају. dusha and Ромејац је реаговао/ла на ово 2 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Знам више од тебе, јер је разумем онаквом каква јесте. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Хоћеш ли одговорити на ПИТАЊЕ: У овом случају где је лечење, покајање, образовање? Зашто одмах смрт? Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Хоћеш ли одговорити на ПИТАЊЕ: У овом случају где је лечење, покајање, образовање? Зашто одмах смрт? Па све се то дешава истовремено...на гиљотини. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Овом из клипа није остављано да се образује, лечи или покаје, већ одмах СМРТ. Да ли ти то сведочиш лажно о исламу? Пошто видимо из примера да није тако као што говориш. ,Ja ti govorim o propisu? A uvaženi šejh vjerovatno je informisan o čemu se radi.A što se tiče mog svjedočenju islamu nemoj se ti sikirati za tim. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Фебруар 16, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2012 Знам више од тебе, јер је разумем онаквом каква јесте. Mašallah.Sad nas i oholost uhvati. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука