Jump to content

Све више самаца

Препоручена порука

Подели на овим сајтовима

Црква.

Оно што ја могу да приметим,највећи број неожењених и неудатих,је баш из Цркве,тако да не капирам то "решење"  0205_whistling...(мада Црква није крива за такво стање)...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Црква.

Оно што ја могу да приметим,највећи број неожењених и неудатих,је баш из Цркве,тако да не капирам то "решење"  0205_whistling...(мада Црква није крива за такво стање)...

хм, ако ћемо тако да посматрамо, онда је боље недефинисаног брачног стања, него абортиран ...

фала Богу, неко мора и да размишља о последицама и одговорностима таквог наума.

ја то само гледам као слабо нездрав екстрем онога што се дешава на другој страни реалности, као противтежа. можда се тражи претерана озбиљност, изгубило је радост дељења, тај брак који тражи млади православац.

а и фура се озбиљно-монашки фазон у мирјанству што је врло нездраво за мој појам.

а и имамо смућивања погрешне духовности у неким гласним жариштима Цркве.

Подели на овим сајтовима

уосталом, двоје ако имају исти циљ и то је Христос, онда је брак могућ са сваким и то је врло љубавни однос и нема клипова у точковима ...

ал то је сувише здрав став наспрам погрешне духовности монашког живота међу мирјанима, па не верујем да би могао да се прими као средина, пре као екстрем ...

Подели на овим сајтовима

кхм. 0102_laugh idea :)

организована група младића

:) 0705_read

Постављена слика

Ц.  idea

не примамо те у младиће   0205_whistling

Постављена слика

Cekam vas ispred, iznesite kolace... meni bajadere i puslice...

важи 0202_238

Постављена слика

ал немој после да буде :)

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

уосталом, двоје ако имају исти циљ и то је Христос, онда је брак могућ са сваким и то је врло љубавни однос и нема клипова у точковима ...

ал то је сувише здрав став наспрам погрешне духовности монашког живота међу мирјанима, па не верујем да би могао да се прими као средина, пре као екстрем ...

Ја бих ипак рекао да је то све због егоизма, гордости и сујете а мање због монашког живота у свету. То је можда 0.01% случајева и ти се за то ухватио.
Подели на овим сајтовима

Slozicu se...

Подели на овим сајтовима

Јој, ја не бих ишла толико далеко. Не што ми се не свиђа циљ, већ што олако причамо о томе а дал смо иоле свесни, питање је. Ај нек је циљ да су заједно јер се воле.
Подели на овим сајтовима

Јој, ја не бих ишла толико далеко. Не што ми се не свиђа циљ, већ што олако причамо о томе а дал смо иоле свесни, питање је. Ај нек је циљ да су заједно јер се воле.
машо, па не могу да се не воле, ако им је циљ Христос, који је Љубав, зар не?

само што ће имати испуњенији однос, за мој појам, јер ће и духовна страна бити испуњена, сем осталих ...

хтедох да кажем да је такав циљ само надоградња већ постојеће љубави између двоје, и таквима нико и ништа не може да стане на пут, јер је Господ између њих.

а кад једно посрне, друго ће да га реанимира, баш због таквог циља, јер нико не стиже тамо ни сам а камоли без животног сапутника са којим је постао једно.

кад је све ок, радост ће бити само дупло већа ...

Подели на овим сајтовима

Ја бих ипак рекао да је то све због егоизма, гордости и сујете а мање због монашког живота у свету. То је можда 0.01% случајева и ти се за то ухватио.
искрено, мени се свиђа фазон копта - нема монашења до 40 године, а мање више је обавезан брак као предуслов.

него, није то поента, већ сам лепо написао:

ал то је сувише здрав став наспрам погрешне духовности монашког живота међу мирјанима

хтедох рећи да данас православац и није баш начисто шта се од њега тражи у браку, пошто је духовност потекла из генерације рођене око '80. годишта и напредује ка млађима, барем тих који су за брак или су већ у њему.

опет, не изузимам ранија годишта, али ово су најактивнија по том питању.

и сад духовност расте у човеку, ал креће од наспрамности претходног палог живота па долази полако до једне здраве средине између та два, како је за мирјана врло важно да буде флексибилан и сналажљив данас.

што се тиче себичности и сујете, па то је неминовно, свако је заражен тиме.

Подели на овим сајтовима

машо, па не могу да се не воле, ако им је циљ Христос, који је Љубав, зар не?

само што ће имати испуњенији однос, за мој појам, јер ће и духовна страна бити испуњена, сем осталих ...

хтедох да кажем да је такав циљ само надоградња већ постојеће љубави између двоје, и таквима нико и ништа не може да стане на пут, јер је Господ између њих.

а кад једно посрне, друго ће да га реанимира, баш због таквог циља, јер нико не стиже тамо ни сам а камоли без животног сапутника са којим је постао једно.

кад је све ок, радост ће бити само дупло већа ...

Идеалиста си. Као и ја што сам била. Па ми је духовник објаснио да православље није идеализам. А онда сам и опитно схватила :)
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...