Макрина Написано Фебруар 3, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 Ако је то тај и нама се жалио да не зна шта ће да ли да се жени или не...али је био некако драг човек. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Фебруар 3, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 Uh...diskutabilno je to :huh: Pa zasto, punoletni su? Poznajem monahinje koje su sa 15 otisle, i eto, u monastvu su po 40 godina. Mada, nije sada ko sto je nekad bilo... :- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 3, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 Pa zasto, punoletni su? Poznajem monahinje koje su sa 15 otisle, i eto, u monastvu su po 40 godina. Mada, nije sada ko sto je nekad bilo... :- Da, ali su mnogo mladi i neiskusni, sta oni znaju, za par godina moze da im se cefne da jure zenske i da zale za propustenim. Monastvo mi ipak za malo starije. To sa 15 mi je...hm...kako su ih pustili uopste u manastir. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Фебруар 3, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 Pa zasto, punoletni su? Poznajem monahinje koje su sa 15 otisle, i eto, u monastvu su po 40 godina. Mada, nije sada ko sto je nekad bilo... :- На шта мислиш? Мада митрополит Иларион Алфејев каже да не би требало монашити ни људе од 20 година,јер многи касније схвате да не могу или не желе да цео живот носе монашки крст,а тада су нераскидиви завети већ дати Господу... Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Фебруар 3, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 Оче Иване,шта Ви мислите?Јел "добро" да настојник манастира буде 90-о годиште,а јеромонах '93. годиште? Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 Мислим да је то најбоље да одлучи Епископ у сарадњи са духовником. Постоје и канони који регулишу неке од ових питања ( ан пример да пре 25 не треба примати свештени чин), али мислим да је овде очигледна потреба Цркве. Игуман где је мој брат искушеник је постао јеромонах са 16 година. Са 22 је био игуман. Али он је то заиста својим делима и зрелим размишљањима показао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Фебруар 3, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 Da, ali su mnogo mladi i neiskusni, sta oni znaju, za par godina moze da im se cefne da jure zenske i da zale za propustenim. Monastvo mi ipak za malo starije. To sa 15 mi je...hm...kako su ih pustili uopste u manastir. Vidis, roditelji blagoslovili, one dobre u monastvu, a rodjene sestre su, obe sa 15 godina otisle. Pitam ih, obe, da li su se nekada pokajale i bez razmisljanja mi kazu NE! Znaci priziv, ne znam kako bih drugacije opisala. Nije ti monastvo ne znam ni ja sta, neka filozofija... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Фебруар 3, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 На шта мислиш? Мада митрополит Иларион Алфејев каже да не би требало монашити ни људе од 20 година,јер многи касније схвате да не могу или не желе да цео живот носе монашки крст,а тада су нераскидиви завети већ дати Господу... Zato je vladika tu, da odluci kada ce nekoga monasiti. A i imas iskusenistvo koje moze trajati godinama i godinama- tada preispitas sebe pa dajes zavete. Ako u tome periodu ne shvatis da gresis, onda si u blatu do guse. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Фебруар 3, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 na ovom sajtu ima i nečeg korisnog http://www.pakibitij...id=13&Itemid=31 јел онај наш адресар треба да има фунцију као овај сајт и још + нешто? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 Ма какви... Адресар је нешто невиђено на црквеним а и другим сајтовима. Најозбиљније. Наравно, постојаће и ове информације, али то је само мали део оноа што е Адресар садржати. Много радимо на њему и могу само да кажем да је заиста одличан. А сада, на тему... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 Мислим да је то најбоље да одлучи Епископ у сарадњи са духовником. Постоје и канони који регулишу неке од ових питања ( ан пример да пре 25 не треба примати свештени чин), али мислим да је овде очигледна потреба Цркве. 30 Канон 14 Правило светих и богоносних отаца нека се и у овоме чува, да се презвитер не поставља пре тридесет година, ма и да је он човек у свему достојан, него нека се почека, јер је и Господ Исус Христос у тридесетој се години крстио и почео учити. Исто ни ђакон нека се не поставља пре двадесет пет година, ни ђакониса пре четрдесет година. http://www.pravoslav...%B1%D0%BE%D1%80 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 хехе... искрено,зезнуо ме зоске... не знам зашто сам се утриповао да је зосима негде близу Краљева али наравски...Иван хехе Зосима,Зосима...џаволчичу Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 Pre nekih 12-ak godina boravio sam izvesno vreme u Studenici,dok je iguman bio o.Julijan. Tom prilikom sam se upoznao sa nekima od monaha (m. Dositej,Mojsije,Tihon(sada iguman) a i sa jednim iskušenikom koji se zove Ivan.Tačnije,tada je bio iskušenik-mislim da je bio 8. razred osn.škole... tako nešto Na rastanku mi je poklonio knjigu Starac Zaharija i obećao mi da će me pozvati na monašenje... nešto se setih ovog dečka pa rekoh-možda neko na forumu nešto zna o njemu-šansa je mala ali eto.... Inače,nismo se ni videli ni čuli posle toga jel taj Ivan kasnije upisao prizrensku bogosloviju pa kad izbio rat prešao u S.karlovce, iz BGa mršav - tačnije Rakovice , ima crnu kosu? ako je taj - znam ga! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 jeste valjda iz Bg i jeste crn i mršav...ostalo ne znam izgleda da je taj Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 gledaj sad - on ti je ovaj , to je moj školski drug ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука