Милан Меденица :) Написано Фебруар 18, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2012 Znam , ali pedofil treba da se skloni. Uostalo, ja sam teta malog decacica, sama pomisao da ga neko pipka mi je...ZGAZICU TE!!! нисам ни рекао да не треба да се склони, само да се то уради са смислом а не да се на таквом човеку или жени иживљавају сопствене фрустрације и страхови, не дај Боже неке скривене психозе, параноје и садизми. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raskoljnikov Написано Фебруар 18, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2012 Меденица,Христос је био Син Божји и њему се могло да ради како хоће и да опрашта коме хоће. Ја никада не бих могао да опростим ниједном силоватељу и педофилу и од мене би добио оно што заслужује,а то је метак у чело.Ако сам грешан због тога,пристајем на казну. Међутим,нпр.зар није било боље да су оног Паравињу одмах осудили на смртну казну након првог извршеног силовања,него што су га пустили да се после издржане казне и даље иживљава и да чак убије једну девојку. Ако ниси знао,код педофила и силоватеља готово да никада није забележено кајање.99 % силоватеља и педофила је по изласку из затвора понављало кривично дело силовања.Дакле,ту нема никакве поправке. Уосталом,педофил и блудница нису исто...блудница никоме није уништила живот,она је можда уништила само сопствени живот,али не и живот ближњег... Превелик је,превелик ризик да се педофил пушта жив из затвора. "Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 18, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1329571504' post='586243] нисам ни рекао да не треба да се склони, само да се то уради са смислом а не да се на таквом човеку или жени иживљавају сопствене фрустрације и страхови, не дај Боже неке скривене психозе, параноје и садизми. Ok, lepo je to u teoriji. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 18, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2012 Ne preteruj, nije isto. Neka se rehabilituje, nemam nista protiv, al samo da se ne vraca. ђаво је најперфиднији кроз смртан грех, никад само једног не баци у пакао ... ако се покаје и рехабилитује, каква је онда правда ако се остави у кавезу? то и није етичко (морално) питање само, већ и онтолошко, одговорност према и себи и ближњем - какав год да је он. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 18, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1329571787' post='586248] ђаво је најперфиднији кроз смртан грех, никад само једног не баци у пакао ... ако се покаје и рехабилитује, каква је онда правда ако се остави у кавезу? то и није етичко (морално) питање само, већ и онтолошко, одговорност према и себи и ближњем - какав год да је он. Moze on da se kaje, slazem se, ali ce i dalje to raditi. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raskoljnikov Написано Фебруар 18, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1329571787' post='586248] ђаво је најперфиднији кроз смртан грех, никад само једног не баци у пакао ... ако се покаје и рехабилитује, каква је онда правда ако се остави у кавезу? то и није етичко (морално) питање само, већ и онтолошко, одговорност према и себи и ближњем - какав год да је он. Човече,јел можеш ти да разумеш да готово никада код насилних педофила није дошло до кајања? Нађи ми само један случај! Сад ми зарад сопственог спасења треба да опраштамо разноразним болесницима и убицама, при том не марећи за своје ближње који ће постати жртве,када тај силоватељ изађе из затвора и понови исто кривично дело. Чак шта више,затвореник са робије излази као огорчен човек јер верује да му је учињена неправда.Он постаје бунтовник против друштва и код њега нема поправке. Понављам,код педофила и силоватеља помаже само смртна казна...одстрањење тумора са здравог тела.Другог решења нема. "Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 18, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2012 Меденица,Христос је био Син Божји и њему се могло да ради како хоће и да опрашта коме хоће. Ја никада не бих могао да опростим ниједном силоватељу и педофилу и од мене би добио оно што заслужује,а то је метак у чело.Ако сам грешан због тога,пристајем на казну. Међутим,нпр.зар није било боље да су оног Паравињу одмах осудили на смртну казну након првог извршеног силовања,него што су га пустили да се после издржане казне и даље иживљава и да чак убије једну девојку. Ако ниси знао,код педофила и силоватеља готово да никада није забележено кајање.99 % силоватеља и педофила је по изласку из затвора понављало кривично дело силовања.Дакле,ту нема никакве поправке. Уосталом,педофил и блудница нису исто...блудница никоме није уништила живот,она је можда уништила само сопствени живот,али не и живот ближњег... Превелик је,превелик ризик да се педофил пушта жив из затвора. за почетак - "био", "могло Му се"? што се мене тиче, ти ниси праведан човек - само си моралан. морални људи су већ једном разапели невиног Христа, а ако тако тврдо за такве ствари резонујеш - ко зна какав си за грешнике ... тако да одустајем од даље дискусије са тобом И.стојковић је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 18, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2012 Moze on da se kaje, slazem se, ali ce i dalje to raditi. аха, сад долазимо до правог проблема ... а шта би неког педофил, мушког или женског, спречило да понови своје лудило? иначе, како се кастрирају женски педофили? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raskoljnikov Написано Фебруар 18, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2012 Због чега нисам праведан?Зар није правда да се злочинац трајно казни за учињено недело?Шта је правда,ако то није? Ја не познајем ту твоју правду-правду због које се злочинац радује,а жртва тугује. "Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 18, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1329572555' post='586258] аха, сад долазимо до правог проблема ... а шта би неког педофил, мушког или женског, спречило да понови своје лудило? иначе, како се кастрирају женски педофили? Mislim da je gotovo nemoguce da se spreci ludilo, ja sam za dozivotno, nek' se kaje, nek' se rehabilituje, ali daleko od dece. Nema kastracije zenskih pedofila, cak nije pouzdano da ce upaliti kastracija muskih. Kod pedofilije nije toliko do sexualnog uzitka koliko do moci, cak i da se kastrira, samo ce promeniti objekat za penetraciju. Svejedno ce nastaviti. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Фебруар 18, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2012 Mislim da je gotovo nemoguce da se spreci ludilo, ja sam za dozivotno, nek' se kaje, nek' se rehabilituje, ali daleko od dece. Nema kastracije zenskih pedofila, cak nije pouzdano da ce upaliti kastracija muskih. Kod pedofilije nije tolikno do sexualnog uzitka koliko do moci, cak i da se kastrira, samo ce promeniti objekat za penetraciju. Svejedno ce nastaviti. Tacno. Pedofila koji se ne kaje treba eliminasati iz drustva, potpuno i zauvek, kastracijom i zatvorom. Pedofila koji se kaje treba pitati sta zeli da drustvo uradi sa njim.(...cista retorika, prim. autora) .gadja. Iskreno pokajani pedofil najbolje sto moze da sebi pozeli jeste kastracija i dozivotno okajavanje greha, a sigurnosti radi nabolje je da ostatak zivota provede izolovan od drustva, na nekom prinudnom radu. I, posto drustvo to zna ono mu to i nudi. I svi zadovoljni. Pedofil, jer u zatvoru ima uslove da se dozivotno kaje, neuznemiravan svojim izopacenim nagonom. Drustvo, jer nije izvrsilo ubistvo, a zastitilo je decu od pedofila. Znaci, zauvek daleko od dece. Da sam sudija pedofilu i osudim ga kao gore, nekako ne bih patila za propustanjem ''njegovog potencijala'' koji bi se mozda, eventualno, nekim cudom iskazao ako bi pedofil koji se pokajao poceo da zivi cistim zivotom, dostojnim coveka i tsl.. Nekako mi je otuzno da stavljam u istu ravan taj ''njegov potencijal'', sa zivotom jednog jedinog deteta koje bi moglo postati predmet njegovog izopacenog seksualnog nagona. No, ja sam samo covek gresan, odnosno zena, a odbrana dece mora biti prva stvar u zivotu i tako to ... Jer, kad pedofili pocnu da marsiraju... 301 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Фебруар 18, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2012 http://www.vesti-onl...raciju-pedofila Svaka cast Rusima! 138999 Rusija odobrila kastraciju pedofila Ruska Duma danas je izglasala zakon u kojem se određuje doživotna zatvorska kazna i obavezna hemijska kastracija pedofila. Zakon je još u oktobru predložilo ruski predsednik Dmitrij Medvedev te su, nakon mnogo debata i promena u tekstu, donesene teže kazne za razne vrste prestupnika protiv maloletnika. Najviše je bure u javnosti podiglo uvođenje hemijske kastracije pedofila. Trenutno u zakonu samo stoji "obavezan medicinski tretman" bez daljih objašnjenja, ali pravnici koji su radili na predlogu kažu da to uključuje i hemijsku kastraciju te lečenje lekovima. Izaslanik predsednika u Dumi Gari Mink je rekao da će obavezna kastracija biti samo jedna od mogućih kazni za zlostavljače dece mlađe od 14 godina. "Pre izricanja takve presude, sudije će morati da se posavetuju sa lekarima", rekao je Mink. Osuđenici u drugim vrstama seksualnih zločina protiv dece moći će sami da traže hemijsku kastraciju u trenucima kada traže puštanje na uslovno izdržavanje kazne. Ukoliko se neće lečiti, nakon puštanja mogu dobiti dodatnu godinu dana robije. Duma je ovim zakonom uvela i maksimalnu kaznu doživotnog zatvora za masovna silovanja maloletnika, što je do sada kažnjavano sa četiri do 10 godina iza rešetaka. Da li je ovo u skladu sa hriščanstvom? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 18, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2012 Због чега нисам праведан?Зар није правда да се злочинац трајно казни за учињено недело?Шта је правда,ако то није? Ја не познајем ту твоју правду-правду због које се злочинац радује,а жртва тугује. јелда би ме сад назвао и јеретиком, само да можеш неког да рецнеш, па и за живот? Црква не познаје акривију (спровођење закона) као своју праксу, већ снисхођење. оно што Црква инсистира је да и људски закон буде задовољен, али да се не сукобљава са Божјим (не убиј). Јер који без закона сагрешише, без закона ће и изгинути, а који под законом сагрешише, по закону ће се осудити, Јер пред Богом нису праведни они који слушају закон, него ће се они оправдати који га творе; Римљанима посланица, глава 2, стих 12-13 Претходно је доказао, да је незнабожац удостојен исте часги као и Јудејац. Сада пак доказује да ће у време осуде и Јудејца стићи казна. Незнабошци, каже, без закона сагрешише, тј. нису били поучени закону и зато ће без закона и изгинути, тј. биће лакше кажњени јер неће имати закон да их разобличи, пошто без закона значи: не подлежу осуди према закону. Напротив, Јудејац је сагрешио под законом, тј. будући поучаван закону, због чега ће и суд примити, тј. биће осуђен по закону, као онај што подлеже закону који га разобличује и излаже већој казни. Како ти, Јудејине, говориш да ти није потребна благодат, јер ћеш се оправдати законом? Ево, доказано је да немаш никакве користи од закона! http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/PoslanicaRimljanima/02.htm А знамо да оно што закон говори, говори онима који су у закону, да се свака уста затворе, и да сав свет буде крив Богу; Јер се делима закона ни једно тело неће оправдати пред Њим; јер кроз закон долази познање греха. А сада се без закона јавила правда Божија, посведочена од Закона и Пророка. Римљанима посланица, глава 3, стих 19-21 Да Јудејци не би могли да приговоре: "То не говори нама", каже: Оно што закон Говори, говори онима који су у закону. Каква је, каже, потреба да се говори другима, кад је закон дат вама? Законом се назива васцели Стари Завет, а не само Мојсејев закон, као што је законом на-звао и Исаијина и Давидова пророштва. Речима: Да се свака уста затворе изображава разметљивост Јудејаца и незаустављиви ток њиховог језика. Пророк га је тим речима зауздао као набујали поток. Апостол не подразумева да су наводно грешили због тога да би се затворила њихова уста, него подразумева да су их пророци разобличавали због тога да своје грехове не би представљали као грехове незнања и да се не би хвалили. И не само Јудејци, него сав свет да буде крив Богу, тј. осуђен, и да му туђа буде одважност, јер се не може оправдати сопственим делима, него му је потребна помоћ са стране, односно благодат Христова. Зашто се ти, Јудејину, хвалиш законом, кад си крив као и сав остали свет, који се не може оправдати делима закона? Ако се ти, Јудејине, хвалиш законом, знај да ти он служи као разлог за већу казну. Ти си кроз њега познао шта је грех а ономе, који свесно греши, прети већа казна. То се догодило услед твог немара, јер се ниси клонио греха, који ти је постао познат, и зато си на себе навукао још већу казну. Како да се ослободиш те казне? Ако прихватиш правду Божију, независну од закона. Нас, наиме, оправдава Бог, чак и кад не бисмо имали дела, јер је Бог свемогућ. Прекрасно је рекао: јавила се, да би показао да је правда Божија постојала и раније, али да је била скривена. И речима: Посведочена од Закона и Пророка такође показује да она није ништа ново, него да су о њој говорили и Мојсејев закон, и пророци, због чега и јесте достојна прихватања. Наиме, иако је она независна од закона, она, потпуно сагласно са законом, има за циљ да нас оправда. http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/PoslanicaRimljanima/03.htm Не одбацујем благодати Божје; јер ако правда кроз закон долази, то Христос узалуд умре. Галатима посланица, глава 2, стих 21 За сваког човека који очима нормално гледа, и ушима нормално чује, и умом нормално расуђује, и срцем нормално осећа, очигледно је до најопипљивије, до вечне убеђености, да је једино у Господу Христу спасење и оправдање рода људског, и сваког човека посебно. То је благодат Божја, изливена на нас спасоносним богочовечанским подвигом Господа Исуса. Одбацити ту благодат, исто је што и одбацити спасење рода људског од греха, смрти и ђавола, и осудити га на живот у хиљаде и хиљаде паклова. Старозаветни закон је био немоћан да нас спасе од троглавог но троједног чудовишта: греха, смрти и ђавола. Он нас је само привео к Спаситељу, а Спаситељ нас је спасао Својим чудесним богочовечанским подвигом. Јер да је Закон могао спасти род људски, Господ Христос не би ни сишао с неба на земљу, не би постао човек, не би умро за нас, не би васкрсао за нас, за спасење наше, за оправдање наше. А када је човекољубиви Господ Христос већ дошао и извршио спасење рода људског, онда је безумље враћати се Старозаветном закону и од њега очекивати спасење. http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/Galatima/Galatima02.htm клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 18, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2012 Da li je ovo u skladu sa hriščanstvom? хришћанство не познаје ампутације или скрнављење тела као одмазду за грех а повређивање другог и самоповређивање због греха се сматра јереси. Бог Отац, као постулат љубави, почива у центру хришћанства у виду милости и опроста греха Духом Светим даје сваком ко га с покајањем затражи кроз Христа. у другом случају, Бог, будући и праведан, само констатује ситуацију према непокајаном грешнику јер сматра да је већ довољна правда сама чињеница да грешник није успео изнад (онтолошке) смрти да се изведе Христом па према томе не постоји ни казна као појам. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 18, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2012 Црква не познаје акривију (спровођење закона) као своју праксу, већ снисхођење.оно што Црква инсистира је да и људски закон буде задовољен, али да се не сукобљава са Божјим (не убиј). Prvi put cujem za ovako nesto. A znam za mnogo slucajeva uzivo koji stoje nasuprot ove tvrdnje. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука